Valitse sivu

Essentialism: The Disciplined Pursuit of Less

Kirja-arvostelu

Kirja-arvostelu: Essentialism: The Disciplined Pursuit of Less

Olennaiset asiat ovat niitä, jotka vievät meitä kohti meille tärkeitä tavoitteita. Meille tarjoutuu joka päivä paljon myös sellaisia tilaisuuksia ja tarjouksia, jotka eivät tätä tee. Kieltäytyminen onkin tärkeä taito olennaiseen keskittyvälle ihmiselle.

Tuoteomistajien pitäisi olla roolinsa vaatimana olennaiseen keskittyjiä. Asioiden priorisointi on tuoteomistajan tärkein vastuu. Priorisointi on asioiden laittamista tärkeysjärjestykseen. Tuotteeseen on aina tarjolla enemmän ominaisuuksia, kuin mitä siihen pystytään toteuttamaan. Tämä johtaa siihen, että backlogin hallinnassa erittäin tärkeää on se, että osaa sanoa asioille ei.

Olennaiseen keskittyvät ihmiset ajattelevat, että ”lähes kaikki on turhaa, ja vain hyvin pieni osa asioista on todella tärkeitä”, kun ”normaalit” ihmiset ajattelevat että ”saan tehtyä kyllä tämän kaiken”. Tämän periaatteen ymmärtäminen on ensimmäisiä askeleita parempaan keskittymiseen.

Usein tulee vastaan tilanne, että ketterästi toimiva tiimi väittää olevansa kovin kiireinen. Tämä on hyvin outoa, koska oikein toimiva ketterä tiimin ja organisaation pitäisi päästä eroon kiireen tunnusta. Scrum ja kanban on suunniteltu siihen, että kun niitä tehdään oikein, kiireen tuntua ei tule, vaan voidaan tehdä kestävästi hyvää työtä. Onko niin, että kiireisen tiimin tuoteomistajalla on puutteellinen ”ei” sanomisen taito? Tästä kirjasta voi tällöin olla paljon apua.

Kieltäytymisen ja ein sanomisen psykologia on tärkeä ymmärtää, jotta osaa tilanteen tullen oikeasti sanoa ”ei”. Tässä kirjassa käydään läpi erilaisia tilanteita, missä kieltäytyminen on mahdollista ja vaikeaa, ja esitellään myös eri tapoja kommunikoida ja harjoitella paremmaksi ”ein” sanojaksi.

 

SUOSITTELLEMME KIRJAA

Tämä kirja on aivan essentiaali-lukemista (pun intended) tuoteomistajille, mutta myös scrum mastereille ja tuotepäälliköille. Kirjasta on kyllä apua myös siviilielämässä, joten sitä voi kyllä suositella myös muille.

Olennaiseen keskittyminen on tarpeellinen taito ihan jokaiselle, mutta erityisen tärkeää se on tuoteomistajille. Tuoteomistajien työtä on priorisointi. Pohjimmiltaan priorisointi on kyky sanoa ei. Tilaisuuksista tai pyynnöistä kieltäytyminen on  monille meistä vaikeaa. Tämä kirja auttaa kehittämään omaa kykyä sanoa ei ja keskittyä olennaiseen.

Arto Kiiskinen

Senior konsultti, Contribyte

Sivujen määrä

Audiokirjan pituus (h)

%

Kuuntelun helppous

%

Tarinan mielenkiintoisuus

Julkaisuvuosi

Share This