Valitse sivu

Factfulness - Ten Reasons We're Wrong About the World – and Why Things Are Better Than You Think

Kirja-arvostelu

Kirja-arvostelu: Factfulness – Ten Reasons We’re Wrong About the World – and Why Things Are Better Than You Think

Factfulness on yksi aikamme merkittävimmistä kirjoista. Se samalla kertoo miten lähes kaikki, ne viisaimmatkin ovat väärässä maailmasta ja miten helppoa on saada väärä kuva asioista. Samalla kun kirja opettaa meitä olemaan tarkempia ja viisaampia median ja tilastojen luvussa, se kuitenkin luo toivoa ihmiskuntaan.

Kirja käsittelee maailman tilannetta isojen statistiikkojen avulla. Kirjassa käydään läpi niin köyhyyttä, väestönkasvua kuin yleistä hyvinvointiakin. Tärkeiden asioiden lisäksi, se opettaa meille medialukutaitoa, sekä kyvykkyyttä ymmärtää tilastoja paremmin.

Vaikka kirja ei suoranaisesti opetakaan mitään tuotekehityksestä tai liiketoiminnasta, se on äärettömän tärkeä kirja kaikille. Kaikista älykkäimmät tuotejohtajat ja yrityspäättäjät, saavat kirjasta varmasti paljon sisältä myös tulevaisuuden strategioihinsa. Mutta tämä on liian tärkeä ihan kaikille, että sen voisi jättää lukematta. Se avaa maailman kehittymistä ja opettaa enemmän kuin 100 tavallista kirjaa yhteensä.

Niin valitettavaa kuin se onkin, niin kirjalle nimensä antanut ja sisällöstä vastaava Hans Rosling menehtyi syöpään kirjan viimeistelyn aikana. Hän kuitenkin jätti meille kaikille tärkeän viestin luettavaksi. Tätä kirjaa ei kannata sivuuttaa.

SUOSITTELEMME KIRJAA

Jokainen ihminen avaa maailmankuvaansa tällä kirjalla. Liiketoiminta mielessä tuotepäälliköt ja yrityksen strategiasta vastaavat saavat tästä myös sisältöä. Maailma on täynnä negatiivisia uutisia. Monelta osin maailmassa asiast on kuitenkin paljon paremmin, kuin ymmärrämme. Tämä kirja avaa jokaisen maailmankuvaa ja ymmärrystä.

Tätä kirjaa ei voi jättää lukematta. Tästä kirjasta puhuu kaikki ja se tuo toivoa ja uskoa koko maailmaan. Kannattaa tarttua tähän nyt!

Henri Hämäläinen

CEO, johtava konsultti, Contribyte

Sivujen määrä

%

Lukemisen helppous

%

TARINAN MIELENKIINTOISUUS

Julkaisuvuosi

Share This