Valitse sivu

The Happiness Hypothesis: Finding Modern Truth in Ancient Wisdom

Kirja-arvostelu

Kirja-arvostelu: The Happiness Hypothesis: Finding Modern Truth in Ancient Wisdom

Miksi pysyvä muutos on vaikeaa? Miksi saavutukset ja tavarat eivät tee meitä onnelliseksi? Mitä onnellisuuteen tarvitaan? Mitä voimme oppia historian suurilta ajattelijoilta kuten Buddhalta tai Platolta tai muilta? Entä uusimmasta psykologian tutkimuksesta? Haidt vie lukijan mukanaan matkalle ihmismielen olemukseen ja kirja yhdistää vanhoja viisauksia ja uusinta tutkimusta ja pyrkii vastaamaan suuriin kysymyksiin.

Kirjassa tuodaan esiin kiehtovia tutkimustuloksia siitä miten ihmismieli toimii, ja miten ihmisten ultra-sosiaalisuus on muovannut ajatteluamme ja myös yhteiskuntaamme ja toimintaamme tiimeissä ja joukoissa. Teos on erinomainen aloituspala onnellisuudesta kiinnostuneelle, mutta ei ehkä tarjoa niin suoria sovelluskeinoja organisaatioiden toimintaan kuin jotkut muut kirjat. Erinomaisen suositeltava kirja.

Kirja on helppolukuinen ja toimii hyvin myös audiokirjana.

 

SUOSITTELLEMME KIRJAA

Kirja sopii kyllä aivan jokaiselle ihmiselle, ja tarjoaa laajaa ja mielenkiintoista tietoa sekä omaan yksityiselämään kuin myös työelämään. Työelämään soveltamiseen kirja sopii parhaiten HR-johtajille ja tuotekehityspäälliköille ja yrityksen johdolle. Myös tiiminvetäjille.

Tätä kirjaa lukemalla ei tule onnelliseksi (siihen tarvitaan joko terapiaa, meditointia tai psyykelääkkeitä), mutta ymmärrys ihmismielestä ja sen toiminnasta kyllä avartuu.

Arto Kiiskinen

Senior konsultti, Contribyte

Audiokirjan pituus (h)

Sivujen määrä

%

Kuuntelemisen helppous

%

Tarinan mielenkiintoisuus

Julkaisuvuosi

Share This