How to Argue with a Cat? A Human's Guide to the Art of Persuasion

Kirja-arvostelu

Kirjan lukemiseen inspiroi Arto Kiiskisen suosittelema Who Moved my Cheese? ja kiehtova ajatusleikki siitä, mitä me ihmiset voisimme oppia hiiriltä, kissoilta ja muilta eläimiltä. (BTW, Kissat vihaavat muutosta, mutta mukautuvat ympäristöön, vrt. pienimpään boksiin mahtuminen.)

Kirjan luettua pohdin, mitä opin. Vaihtoehdot ovat a) opin ymmärtämään ja siten tottelemaan kissaani paremmin (did the cat trick me?!), b) jos alkaisin toteuttaa kirjaimellisesti Heninrichsin oppeja, minua pidettäisiin suurella todennäköisyydellä outona (vaikkakin ehkä hyvänä neuvottelijana: kommunikoi vain silmän liikkein palavereissa), c) nautin siitä, että tutut ajatukset ja taitavan kommunikoinnin opit kuvattiin humoristisella, näppärällä ja älykkäällä tavalla. Valitsen a:n, b:n ja c:n. Purr and agreeability.

Vaikka tipahdin useamman kerran siitä, kenestä oli kyse: kissasta, kolleegasta, teinistä vai rakastajasta, ja vaikka aihe hyppelehti kuin kissa leikki-saalistaessaan, nautin sitäkin enemmän sujuvista perusteluista (true or make-true, or not) sekä aivan erityisesti loistavasta kielestä ja kielikuvista. Must read in English!

Sallinette, että lopuksi paljastan, miten suostutella muut toimimaan haluamasi mukaan: purr and steer. Go figure. Read/ listen the book.

 

SUOSITTELLEMME KIRJAA

Älykästä ja leikittelevää kieltä rakastaville. Lukukokemusta saattaa helpottaa, mikäli omaa jonkinlaisen käsityksen kissoista.

Kirjailija Jay Heinrichsin idea piilee siinä, että mikäli onnistuu neuvottelemaan kissan kanssa ja vaikuttamaan siihen, onnistuu missä tahansa neuvottelutilanteessa ihmisen kanssa. Sure. Easy. Or not. SM (=silent meow).

Maria Wan

Palvelumuotoilu-konsultti, Contribyte

Sivujen määrä

%

Lukemisen helppous

%

Tarinan mielenkiintoisuus

Julkaisuvuosi

Share This