Inspired: How To Create Products Customers Love

Kirja-arvostelu

Vähän kaksijakoinen olo tuli tämän kirjan kuuntelemisen jälkeen. Toisaalta kirja toimii hyvin silmienavaajana – tämän kirjan luettuasi tajuat todennäköisesti, että myös sinun organisaatiossasi tehdään aivan liian vähän tuotekehitysputken alkupään tuote- ja featurekonseptien testausta ja tutkimusta. Tulee vähän sellainen olo että hemmetti, meilläkin ollaan varmasti tehty hukkaa, kun emme osaa tehdä asioita ihan näin hyvin. Kirja motivoi kyllä miettimään, miten omaa tekemistä voisi viedä siihen suuntaan, että konsepteja testataan mahdollisimman paljon ja vain riittävällä investoinnilla tulosten ja todisteiden saamiseksi. Kirja tarjoaa myös mukavasti metodeja ja keinoja tähän testaamiseen. Vaikka tämä ideaputken alkupää saakin enemmän fokusta, Cagan kuvaa myös muita tuotepäällikön tehtäviä ja vastuita. Teos onkin erittäin suositeltava tuotepäälliköille ja myös tuoteomistajille.

Kaksijakoinen fiilis tuli siitä, että kun oma taustani on tuoteomistajuudessa, niin kirjan sanoma, että tuotepäällikkö tekee kaiken ja tuoteomistaja on vain rooli, jonka tuotepäällikkö hoitaa, tuntui vähän pahalta. Pani miettimään, miksi se tuntui pahalta ja onko oikeasti näin? Onko tuotepäällikkö sellainen supermies, että hän voi hoitaa kaiken? Tuntui vähän siltä, että kirjassa kuvattujen tuotepäällikön vastuiden hoitaminen on tyyliin 80 tuntia viikossa -homma. Jotenkin tuntui vähän amerikkalaiselta “minä hoidan kaiken olen arvokkain ihminen organisaatiolle ja ura on taattu” olo. Ehkä totuus ei ole näin mustavalkoinen, vaan tuoteomistajiakin tarvitaan auttamassa tuotepäällikköä, näin ainakin itse haluan uskoa.

Joka tapauksessa on varmasti kiistämätöntä, että Caganin kirjan opeilla tuotepäälliköt ja tuoteomistajat voisivat parantaa tuotekehityksen tehoa jopa dramaattisesti. Parhaita kirjoja aiheesta ja erittäin suositeltavaa luettavaa.

Audiokirjana kuuntelu onnistui hyvin, mutta erityisesti tuotepäälliköille suosittelen fyysistä kirjaa, koska kirja toimii sitten parempana hakuteoksena jatkossa. Muille audiokirja toimii hyvin “silmien avaajana”, jos audiokirjaformaatti on tuttu.

 

SUOSITTELEMME KIRJAA

Caganin Inspired on pakollista luettavaa tuotepäälliköille ja tuoteomistajille. Suositeltavaa sen lukeminen on myös yrityksen johtoryhmän jäsenille ja tuotekehityksen vetäjille, sekä myös seniori- tai lead-kehittäjille.

Inspired-kirjan kirjoittajalla Marty Caganilla on taustaa ja tietoa siitä, millaista innovaatio on parhaimmillaan sekä suurissa että pienissä maailmanluokan innovaatio-yrityksissä. Kirja kuvaa varsin tinkimättömästi, miten tuotepäälliköllä on olennainen rooli organisaation opettamisessa iteroimaan ideoita mahdollisimman aikaisin, paljon ja edullisesti. Erittäin suositeltavaa luettavaa erityisesti tuotepäälliköille mutta myös tuoteomistajille.

Arto Kiiskinen

Senior konsultti, Contribyte

Audiokirjan pituus (TUNTIA)

Sivujen määrä

%

Kuuntelun helppous

%

Tarinan mielenkiintoisuus

Julkaisuvuosi

Share This