Valitse sivu

Power of Moments: Why Certain Experiences Have Extraordinary Impact

Kirja-arvostelu

Ajattele omaa elämääsi taaksepäin. Tuleeko sinulle mieleen avainhetkiä, jotka vaikuttivat elämääsi? Muistatko milloin tapasit ensi kertaa elämänkumppanisi? Muistatko hetkiä, jolloin tajusit, mitä haluat tehdä työksesi? Muistatko hetkiä, jolloin ymmärsit, mitä haluat elämältä, työelämältä, henkilökohtaiselta elämältä? Muistele kun sait aivan mahtavaa asiakaspalvelua. Muistele parasta lomaa, mikä sinulla on ollut. Mikä teki siitä niin hienon?

Ihminen muistaa hetkiä. Tässä kirjassa tutkitaan, miten nämä mieleenjäävät ja meidän elämäämme muovaavat hetket muodostuvat. Mitkä asiat ovat tällaisten voimakkaiden hetkien takana? Miten voimme ”break the script” – tehdä jotain erilaista, mikä jää mieleen?

Miten ”voimakkaat hetket” voivat auttaa tuotekehityksessä? Kirjassa on useita esimerkkejä siitä, että suunnittelemalla tuotteet ja palvelut niin että ne tarjoavat käyttäjilleen mieleenjääviä, muutoksen mahdollistavia hetkiä, palveluiden potentiaali voi räjähtää. Voimakkaita hetkiä tarjoava palvelu erottautuu muista.

Millainen oli sinun ensimmäinen työpäivä uudessa työpaikassa? Oliko se hetki, jona tunsit kuuluvasi mahtavaan porukkaan, joka ajattelee ja arvostaa sinua ja toivottaa sinut tervetulleeksi? Vai, oliko se hetki, jossa mietit että mihinkähän minun pitäisi istua ja mihin kokoukseen mennä, ja kaikilla muilla on kiire. Nimet eivät jää mieleen ja tuntuu että on hirveä vuori kiivettävänä että voi todistaa että on organisaatiolle hyödyksi. Kuinka tärkeää olisikaan että tunnistaisimme hetkien arvon. Voisiko ensimmäinen työpäivä olla suunniteltu niin, että tutustuisi ihmisiin ja saisi sellaisen olon että omaa työpanosta arvostetaan heti alusta alkaen.

Voimakkaiden, mieleenjäävien hetkien takana on:

  • Rakenna huippuja – ihmiset muistavat kohokohdat. Muu ateria saa olla vaikka kaurapuuroa, jos saat jotain tosi hyvää lopuksi.
  • Break the script – tee jotain epätavallista. Uskalla tehdä jotain eri tavalla!
  • Kurkota – yrittämällä, haastamalla itsensä voi oppia ja saada voimakkaita kokemuksia.
  • Harjoittele rohkeutta – usein joudumme tilanteisiin, joissa tulee myöhemmin mieleen ”kunpa olisin sanonut niin tai näin”. Näitä tilanteita varten voi harjoitella. Vaikeiden asioiden tekeminen helpottuu kun on harjoitellut niitä tai edes nähnyt jonkun muun tekevän vaikean päätöksen.
  • Luo tarkoitusta _ organisaatioille on tärkeää, että sillä on tarkoitus.

Tämä kirja on hyvin samantyylinen kuin pari muutakin kirjaa – Daniel Coylen Culture Code tai Daniel H Pinkin When. Kirjat toimivat hyvin yhdessä, ja ovat kaikki miellyttäviä lukea.

Täytyy sanoa, että tämä kirja ”jäi mieleen”. Yksi suosikeistani juuri tällä hetkellä!

SUOSITTELLEMME KIRJAA

Kirja sopii kyllä kaikille. Kirjasta saa ideoita omaan henkilökohtaiseen elämään, mutta myös tuoteorganisaatioille. Tuotekehitysjohtajat, Scrum Masterit, Product Ownerit, Tuotepäälliköt. Hetkiä voi luoda asiakkaille, työntekijöille, perheenjäsenille, rakastetulle.

Erittäin voimakas kirja, joka pistää ajattelemaan. Miksi tietyt hetket elämässä ovat jääneet mieleen? Millaiset hetket ovat muovanneet meitä? Miten voisimme luoda niin työelämässä kuin henkilökohtaisessa elämässäkin lisää mieleenpainuvia tapahtumia? Kirjassa on paljon esimerkkejä siitä, miten voit luoda perheelle, tiimille ja asiakkaille hetkiä, jotka takuulla jäävät mieleen.

Arto Kiiskinen

Senior konsultti, Contribyte

Sivujen määrä

Audiokirjan pituus (h)

%

Kuuntelun helppous

%

Tarinan mielenkiintoisuus

Julkaisuvuosi

Share This