Valitse sivu

Sodankäynnin taito

Kirja-arvostelu

 

Kirja-arvostelu: Sodankäynnin taito

Sun Tzun sodankäynnin taito (the Art of War) on klassikkokirja, jota lainataan mitä eriskummallisemmissa yhteyksissä. Jos kirjan ahmii ja lukee kerralla läpi, niin tulee helposti olo, että mitä ihmettä opittavaa on 2400 vuotta vanhasta sodankäynnin oppaasta. Maailmahan on muuttunut noista vuosista täysin toisenlaiseksi.

Kuitenkin kirja on sellainen, johon tulee yllättävän usein aina palattua. Itse olen ensimmäisen kerran lukenut kirjan jo lähes 10 vuotta sitten. Aika useasti sen jälkeen olen kaivanut kirjan esiin varsinkin hyviä tiiviitä lainauksia etsiessäni.

Ne tärkeimmät opit kirjassa ei todellakaan ole vanhasta sodankäynnistä, vaan strategioista. Miten strategioita luodaan, millä voidaan voittaa ja mitkä asiat strategioissa ovat tärkeitä. Sunin kirjoitusten voidaan ajatella olevan vanhimpia nykypäivään säilyneitä markkina- ja kilpailijatuntemuksen merkityksen kirjoittajia. Lisäksi Sun painottaa omien vahvuuksien ja heikkouksien tuntemisen merkitystä strategialle.

Niille kenestä metaforat ovat hankala tapa ajatella asioita, tämä kirja ei sovi. Kirja voi jäädä helposti pintapuoliseksi kertomukseksi historian taisteluista. Niille, jotka haluavat päästä astetta syvemmälle, tämä kirja tarjoaa mahdollisuuden paneutua hyvin syvälle semantiikkaan ja strategisiin ajatuksiin.

Varoituksen sana: tämä kirja ei meidän kokemuksen mukaan toimi audiokirjana, vaan vaatii aidon lukukokemuksen.

SUOSITTELEMME KIRJAA

Tuotekehityksen vetäjät, tuotepäälliköt, strategia-asioista kiinnostuneet.

Kirja on klassikko, johon monet strategiateokset viittaavat. Kannattaa tutustua!

 

Strategisen ajattelun klassikko. Tähän kirjaan kannattaa tutustua, jotta tiedät mistä puhutaan, kun sodankäynnin taito tulee keskusteluihin. Ei helppo kirja ymmärtää, mutta ajatuksen arvoinen.

Henri Hämäläinen

CEO, johtava konsultti, Contribyte

Sivujen määrä

Audiokirjan pituus (TUNTIA)

%

Lukemisen helppous

%

Tarinan mielenkiintoisuus

Julkaisuvuosi

Share This