Valitse sivu

The Culture Code – the Secrets of Highly Successful Groups

Kirja-arvostelu

Kirja-arvostelu: The Culture Code – the Secrets of Highly Successful Groups

Harvoin on kirja iskenyt näin lujaa. Daniel Coyle on jo aikaisemmissa kirjoissaan avannut menestystekijoitä yksilöiden ja tiimien taustalla, mutta The Culture Code on mielestäni hänen paras kirjansa. Kirja on helposti luettava tai kuunneltava, ja avaa loistavasti ja yksinkertaisesti asioita, jotka ovat supermenestyneiden tiimien taustalla.

On hämmästyttävää, miten yksinkertaiset asiat vaikuttavat tiimien menestymiseen. Luulisi, että lista asioista on pitkä kuin nälkävuosi. Mutta ei: supermenestyneiden tiimien taustalla on hyvin lyhyt lista asioita: turvallisuus, yhteenkuuluvuuden tunne, kuunteleva ja apua pyytävä johtaja, ja yhteinen, jaettu tarkoitus (Purpose). Monille hyville johtajille nämä asiat tulevat vaistonvaraisesti, mutta niitä voi myös opetella. Coylen kirjassa on kiehtovia esimerkkejä monilta eri aloilta ja monista eri johtamistyyleistä.

Usein näissä erilaisissa business-kirjoissa tulee lukiessa tai kuunnellessa ajatus, että tekstiä on laajennettu vähän turhaan. Kirjat ovat monesti liian pitkiä ja sanoja on liikaa. Nyt ei tullut sellaista oloa. Kirjan loppuminen oli pettymys, ja joka ikinen esimerkki ja sana kirjassa oli tarkoin harkittu ja arvokas.

Vahvasti suositeltava kirja kaikille esimiehille, Product Qwnereille ja Scrum Mastereille.

 

SUOSITTELLEMME KIRJAA

Kirja sopii johtamisen yleisoppaaksi. Siinä on pelkistetysti esitettynä hyviä periaatteita siitä, kuinka yritysmaailmassa toimitaan. Toisaalta johtamiskäytännöt ovat aavistuksen vanhasta maailmasta – etenkin, kun puhutaan nuorempien ikäpolvien (diginatiivien) johtamisesta, motivointitekijät ja itseohjautuvuus tarjoavat tehokkaampia keinoja.

 

Tämä kirja kuuluu jokaisen esimiehen lukulistaan! Vahva suositus!

Arto Kiiskinen

Senior konsultti, Contribyte

Sivujen määrä

Audiokirjan pituus (h)

%

Lukemisen helppous

%

Tarinan mielenkiintoisuus

Julkaisuvuosi

Share This