Valitse sivu

The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business

Kirja-arvostelu

Kirja-arvostelu: The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business

Olen lukenut useamman tavoista kertovan kirjan, mutta tämä vaikutti tähänastisista parhaalta. Ehkä siksi, että kirjassa käsitellään yksilökohtaisten tapojen lisäksi paljon myös yhteisöjen ja organisaatioiden tasoa ja sitä, miten organisaatiomuutoksissa voi käyttää tapojen ymmärtämistä hyödyksi.

Tavat ovat keino säästää aivoenergiaa. Kun olemme havainneet jonkin toimintamallin johtavan hyvään lopputulokseen, se alkaa sitä useammin toistettaessa muuttua automaattiseksi. On hyvä ymmärtää, mikä osa omasta toiminnasta on tapoja ja mikä osa on sellaista, missä teemme tietoista harkintaa. Voit yllättyä itsekin, kuinka iso osa joka päiväisestä toiminnasta on melkein täysin tapojen ohjaamaa.

Myös organisaatioiden toiminnasta suuri osa koostuu ihmisten ja yhteisöjen tavoista ja odotuksista. Kun useimmat organisaatiot haluavat tietoisesti parantaa toimintaansa, on hyvä ymmärtää, miten tavat rakentuvat ja miten niitä tehokkaimmin voisi muuttaa. Kirjassa annetaan aika hyviä vinkkejä omien tapojen muuttamiseen, ja myös esimerkkejä organisaatiotasoiseen taparemonttiin.

Avainasemassa tapamuutoksessa on tunnistaa, milloin kyseessä on automaattinen tapa. Seuraavaksi pitäisi keskittyä siihen, mikä oikeasti on se palkinto, jonka tapamainen käyttäytyminen pyrkii saavuttamaan, ja sen jälkeen tunnistaa ne liipaisimet, mistä automaattinen käytös saa alkunsa. Tätä kannattaa tutkia ja kokeilla, koska liipaisintilanteet ja palkinnot eivät ole aina ihan itsestäänselviä. Tapoja vastaan ei kannata taistella, ennen kuin ymmärtää nämä liipaisimet ja palkinnot.

SUOSITTELLEMME KIRJAA

Ketkä organisaatiossa ovat niitä, jotka miettivät, miten toimintaa pitäisi kehittää? Scrum Masterit ainakin. Ehkä myös R&D Managerit? Prosessin omistajat? Miksei myös ihan tiimien jäsenetkin – onhan itseohjautuva tiimi itse vastuussa myös toiminnan kehittämisestä

Miten tavat toimivat? Miten ihmisten tavat vaikuttavat organisaatioissa ja yhteisöissä? Miten voimme tehokkaammin muuttaa organisaatioiden toimintaa, kun ymmärrämme paremmin tapojen toimintaa? Tämä kirja tarjoaa pikaisen katsauksen ihmismielen automaatioon, eli tapoihin.

Arto Kiiskinen

Senior konsultti, Contribyte

Sivujen määrä

Audiokirjan pituus (h)

%

Lukemisen helppous

%

Tarinan mielenkiintoisuus

Julkaisuvuosi

Share This