Valitse sivu

The Unicorn Project: A Novel about Developers, Digital Disruption, and Thriving in the Age of Data

Kirja-arvostelu

 

Miten tärkeää työkalujen, teknisen velan, jatkuvan integraation ja deploymentin ja automaattisten testien arvostus ja kehittäminen onkaan? Kirja kuvaa hienosti organisaatiota, missä politikointi, kehittäjien tarpeiden kuulematta jättäminen ja jähmeällä tavalla toimiminen on johtanut tilanteeseen, missä projektia on tehty jo vuosia, mutta kehittäjät vain tekevät lisää featureita pystymättä testaamaan muutoksiaan. Kenelläkään ei tunnu olevan tiedossa tuotteen kypsyysastetta. Johto on ”mutu”-tiedon ja mielipiteiden varassa. Sitten kun päätetään (gasp!) tehdä pakon edessä release, kaikki helvetti pääsee valloilleen!

Kirja satutti, koska se muistutti ajoilta jolloin itsekin olin mukana isoissa organisaatioissa ja seurasin sivusta myös useita tällaisia projekteja. Nokia mainittiin kirjassa nimeltä, eikä suotta. Ei Nokia pelkästään tekniseen velkaan kaatunut, mutta olihan se osatekijä.

Kuunnellessani kirjaa myös aloin ajatella, miten tekninen velka oikeastaan pitää määritellä. Jos sen tosiaan määrittelee laajasti ”kaikki asiat mitkä tuovat kehittäjälle tuskaa ja hidastavat tekemistä”, se ei rajoitu vain koodin laatuun ja testaamiseen, vaan ulottuu myös työkaluihin, pääsyoikeuksien hallintaan, admin oikeuksiin, asiakastiedon jakamiseen….

SUOSITTELLEMME KIRJAA

Erityisesti tätä kirjaa voi suositella tuoteorganisaation johdossa toimiville ja tuoteomistajille. Heidän pitäisi nähdä kehitystiimin tarpeiden kehittämisessä suuri mahdollisuus. Hyvä CI/CD on kaiken taustalla.

Auts, tämä kirja satutti. Kirjassa kuvataan kuvitteellisen suuren firman IT-osaston toimintaa. Päähenkilö liittyy projektiin, joka on ollut käynnissä jo vuosia, organisaatio on suuri, ja kukaan ei tunnu tietävän milloin se valmistuu. Päähenkilön taistelu alkaa jo siitä, kun hän koettaa saada oikeuksia kaikkiin eri työkaluihin ja buildata projektin omalla tietokoneellaan. Mutta taistelun edetessä koko tilanteen kamaluus paljastuu pikkuhiljaa.

Arto Kiiskinen

Senior konsultti, Contribyte

Sivujen määrä

Audiokirjan pituus (h)

%

Lukemisen helppous

%

Tarinan mielenkiintoisuus

Julkaisuvuosi

Share This