Valitse sivu

Turn the Ship Around! A True Story of Turning Followers into Leaders

Kirja-arvostelu

Kirja-arvostelu: Turn the Ship Around! A True Story of Turning Followers into Leaders

Itseohjautuvuus on kuuma aihe, ja kaikki koettavat miettiä, miten oman organisaation saisi toimimaan enemmän itseohjautuvalla tavalla. Tässä kirjassa kerrotaan yksi tarina, joka saattaa auttaa.

Kirjailija oli 2000 luvun alussa ydinsukellusveneen kapteeni ja päätti muuttaa toimintatapaa sukellusveneessä itseohjautuvaan suuntaan. Miten ihmeessä tämä onnistuu? Armeija on perinteisesti hyvin hierarkinen organisaatio. No, voin paljastaa että helppoa se ei ollut, mutta voin myös paljastaa että lopulta siinä onnistuttiin, ja tulokset olivat mullistavia.

Kirja avaa onnistuneesti itseohjautuvuuden lisäämisen edellytyksiä, haasteita ja lopulta etuja. Kirjan opit ovat täysin sovellettavissa myös sotilasmaailman ulkopuolella, joten sitä ei tarvitse pelätä.

Toimii kohtuullisesti audiokirjana, mutta kirjailija on itse lukijana ja ensimmäisten lukujen kohdalla mietin, että olisiko ollut parempi sijoittaa ammattilukijaan, mutta ei se häirinnyt kuin ensimmäisen vartin aikana.

Ehkä kuitenkin suosittelisin fyysistä kirjaa tässä tapauksessa, koska fyysisestä kirjasta olisi helppo napsia itselle sopivia oppeja muistiin.

SUOSITTELEMME KIRJAA

Kenelle tahansa jotka yrittävät saada organisaatiota enemmän itseohjautuvammaksi, tai vähentämään johtajaan itseensä kohdistuvaa kuormaa. Oivaa kohdeyleisöä ovat esimerksiksi Product Ownerit, tuotepäälliköt, projektipäälliköt, osastojen vetäjät, muutosjohtajat.

Miten hierarkkisen organisaation saisi itseohjautuvaksi? Miten parantaa tekemisen laatua? Miten lisätä ihmisten motivaatiota ja sitoutumista? Miten vähentää johtajan kiirettä? Taisteletko näiden asioiden kanssa? Lue tämä kirja.
Arto Kiiskinen

Senior konsultti, Contribyte

Audiokirjan pituus (TUNTIA)

Sivujen määrä

%

Kuuntelun helppous

%

Tarinan mielenkiintoisuus

Julkaisuvuosi

Share This