Vesiputous 2.0

Oletko kyllästynyt ainaiseen Agile-yninään? Jurppiiko tuotekehityksen ainainen vinkuminen – "lisää stooreja!". Tarinoita kerrottiin lastentarhassa – aikuiset tekee suunnitelmallista toimintaa! Kunnolla suunniteltu on puoliksi tehty.

Johtajille jotka tietävät, mitä haluavat – Vesiputous 2.0

Onko koko 2000-luku ollut sinusta jotenkin ahdistavaa? Tuntuuko siltä, että koko tuotekehitysmaailma on mennyt hulluksi? Kukaan ei enää suunnittele mitään, vaan kaikessa pitää olla niin ketterää, niin ketterää. Koko toimitusketju, asiakasta myöten on mennyt ihan takaperoiseksi – asiakkaatkin ovat vaatimassa fiksejä viime viikon releasen bugeihin tulenpalavalla kiireellä. Ja miksi ne bugit ovat sitten siellä? Aivan: kunnon vaatimusmäärittelytyö on vaipunut aivan unholaan.

Oletko ainoa täysjärkinen Agile-hullujenhuoneessa?

Ennen oli toisin – kun 90-luvulla jotain päätettiin speksausvaiheessa, siitä myös pidettiin kiinni. Kukaan ei tullut valittamaan. Jos johonkin tarvittiin muutosta, se voitiin hyvin tehdä seuraavaan tuotesukupolveen ensi vuosikymmenellä. Ne rauhan ajat, kun sait viettää 15 kuukautta tehden hankkeen vaatimusmäärittelyä. Ja sitten se juhlallinen tunne, kun allekirjoitettu, 600-sivuinen määrittely annettiin käyttöliittymäsuunnittelijalle. Siinä oli oikean työnteon tuntu. Kaikki oli ihanan ennustettavaa.

Ratkaisu on täällä – nyt

Meillä on sinulle ilouutinen! Contribyte esittelee uuden toimintatavan – Vesiputous 2.0:n. Olemme päivittäneet jo hyväksi havaitun suunnitelmallisuuden ja pitkän aikavälin ajattelun 2020-luvulle – muotoon, joka on helppo ottaa käyttöön ja joka tarjoaa nopeita säästöjä!

Mikä tekee uudesta Vesiputous 2.0:sta niin mullistavan? Olemme päivittäneet jo hyväksi havaitun vesiputousmallin tähän päivään yhdistämällä ne muutamat ketterien toimintatapojen parhaat puolet luotettavaan vesiputousmalliin. Tuloksena on vesiputous, joka reagoi muutoksiin! Ei kannata pelästyä, vaikka uudessa Vesiputous 2.0:ssa onkin iteraatioita, niitä on nimittäin vain kaksi. Tästä myös metodin nimikin on syntynyt – Vesiputous 2.0!

Kaikki tiedämme tutun ja varman V-mallin, joka toimi vesiputousmallissa niin hyvin. Myönnetään – joskus V-mallin ongelmana oli, että projekti viivästyi, varsinkin jos vaatimusmäärittelyä ja designia tekemässä oli heikomman tasoisia tekijöitä.

Vesiputous 2.0:ssa nämä viivästykset ovat historiaa. Heikkolaatuisen insinöörimassan aiheuttamat viivästykset taklataan jo ennakolta laajentamalla V-mallia tupla V-malliksi; projektiin palkataan ensimmäisen V:n sisään toinen V. Tämän toisen V:n toimittajiksi valitaan kalliimpia ja osaavampia toimittajia, joilla on puvut päällä ja marmoria neukkarissa. Näin koko projektin ennustettu kustannus tiedetään jo alkuhetkellä!

Ketterät tiimit ovat kärpäsen surinaa. Vesiputous 2.0 -tiimi on vahva härkä.

R

1. Vuosi - hankkeen tavoitteet

R

2. ja 3. vuosi - vaatimusmäärittely

R

4. vuosi - iteraatio 1 analyysi ja suunnittelu

R

5. vuosi - iteraation 1 toteutus. Iteraation 2 analyysi ja suunnittelu

R

6. vuosi - iteraation 1 releasointi. Iteraation 2 implementointi alkaa

R

7. vuosi - Iteraation 2 releasointi

R

8. vuosi - Lessons learned ja hankkeen lopetuskokous

Lopeta sähläys ja palaa suunnitelmalliseen toimintaan – Vesiputous 2.0 koulutusratkaisut ovat täällä!

Seuraava avoin kurssi alkaa 1.4. !! Vielä muutama paikka jäljellä!!

Kahlitse turha luovuus. Unohda ahdistava ketteryyden tuoma epävarmuus. - Vesiputous 2.0.

Kouluttajat

Arto Kiiskinen

Arto Kiiskinen

Senior Consultant

Tuotekehityksen konsultointi

Artolla on kokonaisuudessaan 20 vuoden kokemus tuotekehityksestä eri rooleissa kuten tuotepäällikkö, tuotekehitysjohtaja, tiimiesimies, projektipäällikkö ja program manager. Vaikka Artonkin uraan kuuluu ketteriä harha-askelia, on hän kuitenkin vakaasti Vesiputous 2.0:n kannalla vakavasti otettavissa hankkeissa.

 

Tunne taas tuttu gantt-kaavion baseline-näpäytyksen tyydytys!

Palaa kuukausipalavereiden maailmaan.

Vesiputous 2.0

Ota yhteyttä!

Laita viestiä alla olevalla kaavakkeella, ota suoraan yhteyttä tai katso yhteystietomme.

Lasse Mikkonen, CTO, Atlassian ja muut työkalut, 040 543 9845
Henri Hämäläinen, toimitusjohtaja, 050 487 3291
Timo Leppä, koulutukset, tiimivalmennukset, 0400 924 830
Harri Pendolin, tuotejohtaminen ja palvelumuotoilu, 040 582 0865

 

1 + 6 =

Share This