Valitse sivu

Asiakaskokemus: ABB SAFe mallin käyttöönotto koko organisaatioon

ABB Distribution Solutions yksikön SAFe käyttöönotto sekä PI Planning -päivien järjestäminen

ABB Distribution Solutions

ABB Oy on teknologia-alan yritys, jonka tarjontaan kuuluvat sähköistystuotteet, robotit sekä liikkeenohjauksen, teollisuusautomaation ja sähköverkon ratkaisut. Suomessa ABB toimii noin 20 paikkakunnalla. ABB Distribution Solutions toimittaa palveluita, tuotteita ja ratkaisuja älykkäisiin sähkönjakelujärjestelmiin.

new.abb.com/power-distribution

Ketterät menetelmät tuotekehityksestä koko organisaatioon

ABB Oy Distribution Solutions on käyttänyt tuotekehityksessään jo pitkään ketteriä menetelmiä. Vuonna 2016 toimivat menetelmät päätettiin skaalata ylöspäin koko organisaation käyttöön asiakasarvon tuotantoketjun parantamiseksi. Toimintamalliksi valittiin SAFe eli Scaled Agile Framework, jonka käyttöönotossa ja PI Planning -päivien järjestämisessä ABB:n kumppanina toimii Contribyte.

ABB Oy on teknologia-alan yritys, jonka tarjontaan kuuluvat sähköistystuotteet, robotit sekä liikkeenohjauksen, teollisuusautomaation ja sähköverkon ratkaisut. Suomessa ABB toimii noin 20 paikkakunnalla. Merkittävimmät tehdaskeskittymät ovat Haminassa, Helsingissä, Vaasassa ja Porvoossa.

– ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 132 000 henkilöä, joista Suomessa noin
5 100, kertoo ABB Vaasan Distribution Solutions -yksikön tuotekehityksen vetäjänä toimiva Juha Ekholm.

– ABB Distribution Solutions toimittaa palveluita, tuotteita ja ratkaisuja älykkäisiin sähkönjakelujärjestelmiin. Toimimme globaalisti ja myymme yli sataan maahan, Ekholm jatkaa.

 

Tuotekehityksestä ylöspäin skaalaten

 

ABB Distribution Solutions on käyttänyt tuotekehityksessään ketteriä menetelmiä jo useiden vuosien ajan. Keväällä 2016 ABB päätti alkaa skaalata ketteriä menetelmiä ylöspäin osaksi myös muun organisaation toimintaa. Sen myötä otti yritys osaa Contribyten Leading SAFe-koulutukseen. SAFe eli Scaled Agile Framework on toimintamalli, joka kattaa koko organisaation tuotekehityksestä myyntiin ja markkinointiin.

”Koulutuksessa henkilökemiat natsasivat heti niin hyvin, että tiesimme, ettei yhteistyö voisi jatkua muuten kuin hyvin. Kun lupa lähteä skaalaamaan tätä ylöspäin tuli, tiesimme kyllä heti, kehen ottaa yhteyttä”, Ekholm muistelee.

”Sen sijaan, että tekisimme töitä tuotekehityksessä tuotepäälliköiden vaatimusten mukaisesti, otamme heidät mukaan suunnitteluun. Teemme yhdessä lyhyen aikavälin suunnitelman siten, että asiakasarvon tuotantoketju on mahdollisimman hyvä ja nopea”, painottaa ABB Vaasan Distribution Solutions -yksikön Program Manager Katja Rantanen.

”Yhteistyö on hirveän mutkatonta”

 

Koulutuksen jälkeen Contribyte on auttanut ABB:ta SAFe:n käyttöönotossa sekä mallin rakenteeseen kuuluvien PI Planning -päivien järjestämisessä. ABB järjestää tapahtuman neljä kertaa vuodessa kolmen kuukauden välein. SAFe:n suurimmiksi hyödyiksi Ekholm ja Rantanen kokevat muun muassa tietoisuuden ja läpinäkyvyyden lisääntymisen.

”Parasta on ollut se, että olemme itsekin joutuneet oppimaan. Meitä on haastettu ja olemme oppineet uusia asioita. HIenoa on myös se, kuinka olemme saaneet koko ison porukan yhteistyön toimimaan”, Rantanen iloitsee.

”Kokemuksiemme mukaan Contribyte on ihan Suomen parhaita toimijoita tällä alalla. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä heiltä saamaamme palveluun. Yhteistyö on hirveän mutkatonta. Se on ihan kuin omien kollegoiden kanssa juttelisi. Meillä on todella avoin toimintaympäristö”, Ekholm summaa.

Saamme organisaatiot hyödyntämään täyden potentiaalinsa digitaalisuutta hyödyntävien ratkaisujen ja tuotteiden kehittämisessä

 

ABB:n asiakaskokemukseen liittyviä Contribyten palveluita

Tiimien valmennukset

Toimivat tiimit ovat jokaisen organisaation perusta. Valmennamme tiimit voittaviksi!

Tuotekehityksen 360 assesmointi

Pureudumme tuotekehityksesi nykytilaan ja luomme konkreettisen kehityssuunnitelman tuotekehityksen kehittämiseksi.

Tuoteorganisaatioiden koulutukset

Tuoteorganisaatioiden monipuoliset koulutukset. Koulutukset niin tiimien kuin tuote- ja palveluorganisaation menestymiseen kaikilla tasoilla.

Valmiit checklistit, kokeneet valmentajat sekä materiaalipaketit helpottavat PI Suunnittelun järjestelyahdistusta.

 

Contribyte yhteystiedot

Lasse Mikkonen, teknologiajohtaja 040 543 9845
Harri Pendolin, tuotejohtaminen 040 582 0865
Markku Nurmela, valmennuspalvelut 040 501 5094
Timo Leppä, koulutuspalvelut 0400 924 830
Niklas Tikkala, työkalun palvelupäällikkö 040 681 8585
Henri Hämäläinen, toimitusjohtaja 050 487 3291

Sähköposti - info@contribyte.fi tai etunimi.sukunimi@contribyte.fi

Laita viestiä

1 + 6 =

Share This