Valitse sivu

Asiakaskokemus: Enoron tiimien ketteryyden kehittäminen

Tuotekehitystiimien ketteryyden kehittäminen uudelle tasolle Agile Coaching avustuksella.

Enoro

Enoro on Pohjoismaiden johtava energia-alan ohjelmistotalo ja kärkijoukossa Euroopassa; yritys palvelee yli 400 asiakasta 300 työntekijän voimin 12 toimistossa

Enoro on nykyään osa Hansen konsernia – www.hansencx.com/

https://youtu.be/lFenN3MjVhI

Välitön vaste vakuutti

Enoro Oy on softatalo, joka toiminnallaan mahdollistaa energiamarkkinat useassa Euroopan maassa. Jo useamman vuoden ajan ollaan Enorolla tehty työskentelytapauudistusta, jossa tiimien toimintaa on haluttu nostaa uudelle tasolle. Mukana uudistuksessa oli kahden tiimin osalta Contribyten Agile Coach.

Käytännössä Enoro vastaa isoilta osin siitä yhteydestä, joka jää sähkölaitteen käytön ja sähkölaskun maksamisen väliin. Toimintaa on Suomen lisäksi muun muassa Alankomaissa, Ruotsissa, Sveitsissä ja Itävallassa.

”Softatalona me mahdollistamme energiamarkkinat monessa Euroopan maassa”, kertoo Enorolla tuotekehityksen ja toimituksen päällikkönä toimiva Towo Toivola.

Välitön vaste vakuutti

Vuodesta 2014 eteenpäin on Enorolla tehty työskentelytapauudistusta. Ketterän transformaation tekemisessä on omat haasteensa, kun sitä tehdään skaalaten kolminumeroiselle henkilöstömäärälle. Talvella 2017 tuli aika, jolloin kahden erillisen tiimin toimintaa haluttiin nostaa uudelle tasolle. Avuksi löytyi Contribyten Agile Coach.

”Oikestaan haimme ensin Scrum Masteria, mutta sitten oivalsimme, että siinä missä jokainen Agile Coach kelpaa Scrum Masteriksi, niin jokainen Scrum Master ei kelpaa Agile Coachiksi”, Toivola muistelee.

”Tarvitsimme Agile Coachin heti, koska silloin organisaatiolla oli oikea vaihe. Contribyte valikoitui partneriksi sillä perusteella, että saimme yhteyden suoraan päättäviin henkilöihin sekä välittömän vasteen”, Toivola jatkaa.

 

Apua toiminnan tehostamiseen ja nopeuttamiseen

Contribyten Agile Coach aloitti tehtävissään Toivolan mukaan noin viikon kuluttua Enoron ensimmäisestä yhteydenotosta. Agile Coach on jälkikäteen saanut kiitosta niiltä kahdelta tiimiltä, joiden parissa hän työskenteli.

”Agile Coachissa on kyse siitä, että meillä on palveluhenkinen johtamishahmo ja henkilö, joka tekee mahdolliseksi sen, että tiimi keskittyy siihen omaan ydinosaamisalueeseensa. Se on vähän niin kuin moottoriin laitettava öljy. Kaikkihan me se tiedetään, ettei se siellä varsinaisesti mitään voimaa tee, mutta jos jätät öljyt laittamatta, niin ei moottori toimi”, Toivola kuvailee.

Ingrid Onoiu on yksi niistä tiimin jäsenistä, joka työskenteli Agile Coachin kanssa. Tiimi tarvitsi CMF-projektin osalta apua työskentelyn nopeuttamisessa ja tehostamisessa.

”Mielestäni hän auttoi työskentelyssä paljon. On tärkeää alkaa tuntea ihmisiä, kuinka he työskentelevät ja kuinka he tuovat tai eivät tuo esiin ongelmia, joita heillä on”, Onoiu painottaa.

Saamme organisaatiot hyödyntämään täyden potentiaalinsa digitaalisuutta hyödyntävien ratkaisujen ja tuotteiden kehittämisessä

Enoron asiakaskokemukseen liittyviä Contribyten palveluita

Tiimien valmennukset

Toimivat tiimit ovat jokaisen organisaation perusta. Valmennamme tiimit voittaviksi!

Saamme organisaatiot hyödyntämään täyden potentiaalinsa digitaalisuutta hyödyntävien ratkaisujen ja tuotteiden kehittämisessä

Contribyte yhteystiedot

Lasse Mikkonen, teknologiajohtaja 040 543 9845
Harri Pendolin, tuotejohtaminen 040 582 0865
Markku Nurmela, valmennuspalvelut 040 501 5094
Timo Leppä, koulutuspalvelut 0400 924 830
Niklas Tikkala, työkalun palvelupäällikkö 040 681 8585
Henri Hämäläinen, toimitusjohtaja 050 487 3291

Sähköposti - info@contribyte.fi tai etunimi.sukunimi@contribyte.fi

Laita viestiä

10 + 15 =

Share This