Valitse sivu

Asiakaskokemus: Helvarin tuotekehityksen ketteröittäminen

Tuotekehityksen pitkäjänteinen ketteröittäminen ja ohjelmistojen avulla menestyminen.

Helvar

Helvar on pitkän historian omaava valaistusalan yritys, joka haluaa olla tarjoamassa asiakkailleen moderneja, joustavia sekä ketteriä ratkaisuja. Helvar toimii globaalisti ympäri maailman. Heillä on kehitystoiminnan toimipisteet Espoossa ja Dartfordissa.

www.helvar.com

Contribyte on Helvarille ketterän tuotekehityksen kumppani

Helvar on pitkän historian omaava valaistusalan yritys, joka haluaa olla tarjoamassa asiakkailleen moderneja, joustavia sekä ketteriä ratkaisuja. Tässä Helvarin kumppanina toimii tuotekehitykseen erikoistunut konsulttitalo Contribyte.

”Helvar on hyvin mielenkiintoinen, lähes sata vuotta vanha yksityinen yritys, joka on viimeiset 50 vuotta toiminut valaistusalalla. Tällä hetkellä Helvarilla työskentelee noin 200 henkilöä. Olemme kansainvälinen valaistusalan brändi, ja yli 90% myynnistämme menee ulkomaille”, kertoo Helvarin valaistusohjaustuotteista vastaava Tommi Raivisto.

Partneri ketterään tekemiseen

Suomessa ja Iso-Britanniassa toimivan Helvarin valaistusohjauksen pääasiallinen tehtävä on säästää energiaa. Sen lisäksi yhä tärkeämpää on parantaa ihmisten hyvinvointia. Digitalisaatio sekä kaupunkien ja rakennusten kehittyminen entistä älykkäämmiksi on saanut aikaan murroksen monille teollisuuden aloille, valaistusalan mukaan lukien. Murros tuo mukanaan myös uusia mahdollisuuksia.

”Helvarilla on vahvat teolliset juuret. Nyt kun siirrytään IoT-liiketoimintaan ja älykkäisiin rakennuksiin sekä kaupunkeihin, on tekeminen aika erilaista kuin perinteinen, vanha teollisuus. Näimme, että tässä on paljon mahdollisuuksia, ja meillä oli myös tarve kehittää toimintaa ketterämpään ja modernimpaan suuntaan”, Raivisto avaa.

”Aloittaessani Helvarilla yksi ensimmäinen tehtäväni oli lähteä kehittämään tuotekehitystä siihen suuntaan, että se on kilpailukykyinen tulevaisuudessa enemmän ja enemmän digitaalisessa ympäristössä. Itselläni on pitkä tausta ketterästä ohjelmistotekemisestä, ja huomasimme, että se oli yksi alue, missä tarvitsimme partneria. Kävimme keskusteluja muutaman eri firman kanssa ja totesimme Contribyten meille parhaaksi vaihtoehdoksi”, hän kertoo.

 

“Contribyte välittää siitä, miten meillä menee”

Toiminnan ketteryydellä Raivisto tarkoittaa Helvarin kykyä vastata markkinoiden tarpeisiin joustavasti ja nopeasti. Contribyten ja Helvarin yhteistyö toimii joustavasti siten, että yhteistyön painopisteet sovitaan säännöllisin väliajoin tarpeiden mukaisesti. Kumppanuus on läheistä, ja Contribyten konsultit ovat osa Helvarin tiimiä.

”Tuotekehitys tapahtuu pääosin täällä Espoossa, Suomessa. Toinen puoli on Iso-Britanniassa. Contribyte on toiminut yhdessä kanssamme molemmissa maissa”, Raivisto sanoo.

”Olemme olleet Contribyten toimintaan varsin tyytyväisiä. Meillä on erityisiä ja erilaisia tarpeita, koska liiketoimintamme on sellaista, että tulot tulevat sulautetuista tuotteista, mutta arvo on enemmän ohjelmistoissa, jolloin tarvitaan hyvin spesifioitu malli, jolla toimitaan. Contribyten kyvyt auttavat meitä löytämään sen mallin”, Raivisto kuvailee.

”Mielestäni meillä ja Contribytella on hyvin avoin suhde. He voivat kertoa, kuinka näkevät kehityksemme. Me puolestamme pystymme antamaan palautetta siitä, miten näemme heidän toimintansa ja sen lisäarvon meille. Tärkeimpänä koen sen, että Contribyte välittää siitä, miten meillä menee”, Raivisto painottaa.

Työtyytyväisyys kasvaa ja toiminta tehostuu

Yhteistyön suurimmiksi hyödyiksi Raivisto kokee työtyytyväisyyden kasvun sekä toiminnan tehostamisen. Contribyten avulla innovaatiopohjaiseen tekemiseen siirtyminen on tehnyt tiimeistä omavaraisempia.

”Omavaraisuus antaa tilaa kokeilla asioita. On positiivista nähdä, kuinka ihmiset alkavat nauttia työstään, kun heillä on tilaa, kykyä ja mahdollisuuksia innovoida asioita. Uskon, että Contribyten valmentaminen on auttanut meitä tässä merkittävästi”, Raivisto arvioi.

”Koen, että saamme Contribyten palveluista hyvin vastinetta rahalle. Tämä on parempi vaihtoehto kuin se, että rakentaisimme omaa kompetenssia tälle alueelle. Kun teemme yhteistyötä sellaisen yrityksen kanssa, joka tekee töitä myös monen muun yrityksen kanssa, on heidän näkemyksensä ja kokemuksensa meille todella hyödyllistä”, Raivisto päättää.

Saamme organisaatiot hyödyntämään täyden potentiaalinsa digitaalisuutta hyödyntävien ratkaisujen ja tuotteiden kehittämisessä

Helvarin asiakaskokemukseen liittyviä Contribyten palveluita

Tulevaisuuden tuotekehitys -palvelu

Keskity ydinosaamiseesi. Anna meidän pitää huolta tuotekehityksesi kyvykkyyden ylläpidosta ja kehittämisestä, niin toimintamallien kuin työkalujen osalta.

Tiimien valmennukset

Toimivat tiimit ovat jokaisen organisaation perusta. Valmennamme tiimit voittaviksi!

Tuote- ja portfoliohallinnan kehittäminen

Tuote- ja portfoliohallinan ketteröittäminen ja innovaatiomallien luominen. Tarjoamme työkaluja ja toimintamalleja organisaation kehittämiseen.

Tuotekehityksen työkalujen palvelut, konsultointi ja lisenssit

Tuotekehityksen kehittämisen oleellisempien työkalujen optimointi, kehittäminen ja lisenssit:Atlassian Jira, Confluence, ServiceDesk, CollabnetVersionOne, IBM, Microsoft ja Git.

Tuoteorganisaatioiden koulutukset

Tuoteorganisaatioiden monipuoliset koulutukset. Koulutukset niin tiimien kuin tuote- ja palveluorganisaation menestymiseen kaikilla tasoilla.

Saamme organisaatiot hyödyntämään täyden potentiaalinsa digitaalisuutta hyödyntävien ratkaisujen ja tuotteiden kehittämisessä

Contribyte yhteystiedot

Lasse Mikkonen, teknologiajohtaja 040 543 9845
Harri Pendolin, tuotejohtaminen 040 582 0865
Markku Nurmela, valmennuspalvelut 040 501 5094
Timo Leppä, koulutuspalvelut 0400 924 830
Niklas Tikkala, työkalun palvelupäällikkö 040 681 8585
Henri Hämäläinen, toimitusjohtaja 050 487 3291

Sähköposti - info@contribyte.fi tai etunimi.sukunimi@contribyte.fi

Laita viestiä

12 + 13 =

Share This