Valitse sivu

Case Story: Lähivakuutus vaatimusten- ja testauksen hallinnan arviointi ja kehittäminen

Lähivakuutus halusi uudistaa sekä järjestelmäylläpidon että ohjelmistoprojektien vaatimus-, muutos- ja testaushallinnan prosessit ja työkalun.

Lähivakuutus

Yritys on valtakunnallinen keskinäinen vakuutusyhtiö, joka tarjoaa vakuutuspalveluita yksityishenkilöille, yrityksille sekä maatiloille. Tapiola ja Lähivakuutus yhdistyivät keskinäiseksi finanssiryhmäksi Lähivakuutus-Tapiolaksi vuonna 2013.

Lähivakuutus on yksi monista, jotka luottivat Contribyten osaamiseen tuotekehityksen työkaluissa.

Haaste

Asiakas halusi uudistaa sekä järjestelmäylläpidon että ohjelmistoprojektien vaatimus-, muutos- ja testaushallinnan prosessit ja työkalun. Asiakkaan vastuulla olivat vaatimusten määrittely, priorisointi ja lopullinen validointi, kun taas ylläpidon ja projektien kehitystehtävät ja -testaus olivat pitkälti ulkoistettu eri alihankkijoille. Näihin liittyvät toimintatavat, prosessit ja vastuut/roolit eivät olleet yhtenäisiä. Käytössä ei ollut yhtä selkeää ja dokumentoitua toimintamallia, jota noudattamalla nykyiset hyvät työtavat ja osaaminen olisi varmistettu projektista toiseen. Lisäksi vaatimusten, muutosten ja testauksen hallintaan oli olemassa muutamia eri työkaluja, joita ei hyödynnetty parhaalla mahdollisella tavalla.

Ratkaisu

Contribyte toteutti kahdessa viikossa tarkan arvion nykyisestä toimintamallista ja työkaluista sekä esitti listan konkreettisia kehitystoimenpiteitä. Arvioinnin jälkeen Contribyte auttoi asiakasta itse toiminnan kehittämisprojektissa: prosessien määrittelyssä, sopivan ALM –työkalun arvioinnissa ja valinnassa sekä niiden käyttöönotossa ja koulutuksessa. Projekti toteutettiin sovitun aikataulun mukaisesti seitsemässä eri vaiheessa noin seitsemän kuukauden aikana.

Hyödyt

Asiakas sai tehokkaasti ja sovitussa aikataulussa tarkan arvion nykyisestä toimintamallista, kehitysehdotuksen, uuden määritellyn toimintamallin, kustannustehokkaan ja tarkoitukseen sopivan työkalun sekä näille ensivaiheen käyttöönoton ja koulutuksen.

Saamme organisaatiot hyödyntämään täyden potentiaalinsa digitaalisuutta hyödyntävien ratkaisujen ja tuotteiden kehittämisessä

Contribyte yhteystiedot

Lasse Mikkonen, teknologiajohtaja 040 543 9845
Harri Pendolin, tuotejohtaminen 040 582 0865
Markku Nurmela, valmennuspalvelut 040 501 5094
Timo Leppä, koulutuspalvelut 0400 924 830
Niklas Tikkala, työkalun palvelupäällikkö 040 681 8585
Henri Hämäläinen, toimitusjohtaja 050 487 3291

Sähköposti - info@contribyte.fi tai etunimi.sukunimi@contribyte.fi

Laita viestiä

1 + 12 =

Share This