Valitse sivu

Case Story: Paytrailin tuotekehityksen kasvun tukeminen

Paytrail kasvoi vauhdilla startupista alan merkittäväksi tekijäksi Suomessa. He halusivat saada ulkopuolelta apua pitääkseen yrityksen ketteränä ja toimintakykyisenä, samalla valmistautuen yhä kovempaan kasvuun.

Contribyte tarjosi meille uusinta tutkimustietoa sekä muista yrityksistä saatua tosielämän kokemusta, mikä valoi uskoa
päätöksentekoon. Projektin myötä niin toimintamme kokonaistehokkuus kuin henkilöstön ja asiakkaiden tyytyväisyyskin ovat kasvaneet huomattavasti

Markus Laurio

CEO, Paytrail

Paytrail

Paytrail on suomalaisen verkkomaksamisen edelläkävijä, jonka palvelu soveltuu kaikkeen maksuliikenteeseen verkossa ja kattaa kaikki maksutavat. Paytrail hoitaa yli 10.000 verkkokaupan/-palvelun maksuliikenteen, ja se on osa Nets-konsernia. Sillä on jo nyt yli 100 000 Paytrail-tilin käyttäjää ja käyttäjämäärä kasvaa vahvasti koko ajan.

Paytrailin konttori on Jyväskylässä. Nets-konsernilla toimii Tanskassa, Norjassa, Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Latviassa.

Contribyte ja Paytrail ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2014 lähtien

 

 

Haaste

Paytrail halusi siirtää toimintansa seuraavalle tasolle, tuottaa lisäarvoa asiakkailleen ja säilyttää samalla ketteryytensä. Kehityshankkeita oli käynnissä, mutta yrityksessä kaivattiin ulkopuolisen näkemystä siitä, ovatko ne oikeita ja oltiinko huomiota kiinnittämässä oikeisiin asioihin. Paytrail kaipasi osaamista ja työkaluja myös hankkeiden kehityksen seuraamiseen ja niiden toteutumisen mittaamiseen.

Ratkaisu

Contribyte analysoi Paytrailin tärkeimmät toiminnot. Myös olemassa olevat kehitysaihiot käytiin läpi ja priorisoitiin. Tuotekehityksen tarpeita kartoitettiin statushaastatteluilla niin teknisen kehityksen kuin myös myynnin ja markkinoinnin osalta. Contribyten johdolla Paytrailin tuotekehitys organisoitiin uudelleen pienempiin tiimeihin ja portfoliohallinnasta tehtiin ketterämpää. Testausta parannettiin ja tuotekehitystä parannettiin kokonaisuutena. Hankkeen seurannassa ja priorisoinnissa käytettiin Contribyten tarjoamia metodeja ja malleja.

 

 

Hyödyt

Uudistusten myötä Paytrailin koko tuotekehityksen tehokkuus on kasvanut. Tiimit jaettiin uusien hankkeiden kehittäjiin sekä ylläpitäjiin, minkä ansiosta molemmat voivat jatkossa keskittyä rauhassa omiin tehtäviinsä. Ylläpitotiimi pystyy nyt vastaamaan tehokkaasti asiakkaan kannalta tärkeistä kehityksistä. Läpimenoajat ovat parantuneet, ja koodimuutoksia on pystytty tekemään paljon aiempaa
enemmän. Uudistusten ansiosta sekä asiakkaiden että henkilöstön tyytyväisyys on kasvanut ja samoilla resursseilla on saatu paljon enemmän aikaan. Paytrailille on jäänyt aikaa kehittää myös uusia työkaluja. Projektin jälkeen Paytrail ymmärtää nyt omaa toimituskyvykkyyttään paremmin ja jatkaa kehittymistään Contribyten viitoittamalla mallilla.

Paytrailin liikevaihto on moninkertaistunut vuonna 2014 aloitetun yhteistyön jälkeen.

 

Contribyte yhteystiedot

Lasse Mikkonen, teknologiajohtaja 040 543 9845
Harri Pendolin, tuotejohtaminen 040 582 0865
Markku Nurmela, valmennuspalvelut 040 501 5094
Timo Leppä, koulutuspalvelut 0400 924 830
Niklas Tikkala, työkalun palvelupäällikkö 040 681 8585
Henri Hämäläinen, toimitusjohtaja 050 487 3291

Sähköposti - info@contribyte.fi tai etunimi.sukunimi@contribyte.fi

Laita viestiä

13 + 11 =

Share This