Valitse sivu

Case Story: Samlink SAFe muutos

Toiminnan tehostaminen ja sisäisen byrokratian vähentäminen. Scaled Agile Frameworkin muuttaminen käytännön toiminnaksi.

Contribyten kokemuksen avulla pystyimme välttämään SAFemallin käyttöönottoon liittyviä sudenkuoppia ja saimme nopeutettua muutosprosessiamme.

Sami Suuronen

Johtaja, Osaamiskeskus, Samlink

Samlink

Samlink on kotimainen finanssialan ratkaisujen kehittäjä ja palveluntuottaja, jonka osaamiseen kuuluvat muun muassa erilaiset sähköisen asioinnin palvelut. Samlinkin pääomistajia ovat Aktia Pankki Oyj, Säästöpankkiryhmä, Oma Säästöpankki Oyj, Handelsbanken, POP Pankit sekä Posti Group Oyj.

Samlink ja Contribyte ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2011

Haaste

Uuden liiketoimintastrategian implementoinnin yhteydessä Samlinkissa aloitettiin toimintamalliuudistus, jonka tavoitteena oli tehostaa toimintaa ja vähentää sisäistä byrokratiaa. Samlink halusi ottaa Scaled Agile Frameworkin toimitusmallikseen, mutta kaipasi apua teoreettisen mallin muuttamisessa käytännön toimintatavoiksi ja toimintamalliksi.

Ratkaisu

Contribyte kartoitti yhteistyössä Samlinkin ydinosaajien kanssa organisaation tarpeita ja sovelsi ratkaisua varten omaa osaamistaan ja kokemustaan Scaled Agile Frameworkista. Tuloksena oli malli, jossa siirryttiin yksittäisistä toimituksista kokonaisuuksien hallintaan. Samalla SAFe integroitiin osaksi kokonaistoimintamallia ohjaamaan toimintaa läpi organisaatiokerrosten. Mallin avulla toiminnan läpinäkyvyys parani ja työ saatiin ohjattua tekijöille sen sijaan, että tekijöitä siirreltäisiin työn ympärillä.

Hyödyt

Vaikka projektien hyötyjen realisoituminen saattaa pankkitoimialalla kestää useita vuosia, Samlink on jo nyt pystynyt nopeuttamaan toimintaansa ja tekemään yksinkertaisempia päätöksentekorakenteita. Läpinäkyvyys on lisääntynyt sekä työntekijöiden että johdon osalta, mikä on vähentänyt raportointisuhteiden määrää. Läpinäkyvyyden ansiosta Samlinkin on nyt myös mahdollista reagoida entistä nopeammin tuleviin projekteihin ja tarpeisiin.

Samlinkin liikevaihto ja tulos ovat kasvaneet joka vuosi vuodesta 2011 lähtien

Yhteistyöstä muualla mediassa

Tietoviikko: Samlink teki jättiuudistuksen – halusi koko firmasta ketterän

Samlink sai asiakkailtaan palautetta ja heräsi tajuamaan muutoksen tarpeellisuuden. Yhtiö loi tänä vuonna nahkansa kerralla ketterämmäksi.Taloushallinnon ja finanssialan ohjelmistotalo pani uusiksi organisaation, työkalut ja toimintamallin.

Samlinkin vuosikertomus: Ketteryys onnistuu yhteistyöllä

Vuoden 2015 huhtikuussa Samlinkin toimitusjohtaja Pentti Unkuri kertoi Tivi-lehdessä yhtiön tehostavan toimintaansa siirtymällä ketteriin sovelluskehitysmenetelmiin.

Vain kahdeksan kuukautta myöhemmin lehti jo kertoi: ”Samlink teki jättiuudistuksen, halusi koko firmasta ketterän”. Artikkelissa johtaja Sami Suuronen kertasi innostavan, mutta raskaankin matkan vaiheita. Samlinkilaisten yhteisellä panoksella loikka ketteryyteen vietiin läpi lyhyessä ajassa.

Contribyte yhteystiedot

Lasse Mikkonen, teknologiajohtaja 040 543 9845
Harri Pendolin, tuotejohtaminen 040 582 0865
Markku Nurmela, valmennuspalvelut 040 501 5094
Timo Leppä, koulutuspalvelut 0400 924 830
Niklas Tikkala, työkalun palvelupäällikkö 040 681 8585
Henri Hämäläinen, toimitusjohtaja 050 487 3291

Sähköposti - info@contribyte.fi tai etunimi.sukunimi@contribyte.fi

Laita viestiä

12 + 2 =