Valitse sivu

Indistractable: How to Control Your Attention and Choose Your Life

Kirja-arvostelu

Kirja-arvostelu: Indistractable: How to Control Your Attention and Choose Your Life

 

Sähköposti, kokoukset, Slack, Teams, Iltasanomat, kissavideot Youtubessa. Mitä kaikkea sitä ihminen tekeekään, ettei tarvitsisi tehdä oikeita töitä.

Tätä kirjaa lukiessa herää siihen, miten paljon hukkaa syntyy vaikkapa pelkästään siitä, että katsot sähköpostejasi kaksi kertaa tunnissa. Tai siitä, että huomaat Slack-viestimen punaisen viestiluvun nousevan ja osoittavan että täällä odottaa 10 lukematonta viestiä. Olen tärkeä ihminen, kun minulla on viestejä odottamassa!

Mutta näihin viestimiin hukkuu ihan tajuton määrä työtehoa. Kirjassa oli tutkimus, että sähköposti syö amerikkalaisissa yrityksissa jopa puolet päivästä. Siis melkein neljä tuntia! Tämä ei ehkä enää Slack- ja Teams-aikakaudella pidä paikkaansa, koska sähköpostin paikan aika- ja huomiosyöppönä on vallannut nämä pikaviestimet.

Entäpä kun pääset kotiin? Rojahdatko sohvalle tabletin ääreen katsomaan loppumatonta streamia Youtubea? Entäpä puolisosi? Istuuko hän vieressäsi, lähekkäin, ja koskettelee hellästi omaa laitettaan? Lapset ovat onneksi uppoutuneet kännyköihinsä. Mitenkä oli se juoksulenkki? Entä kuntosalikäynti?

Kirja tarjoaa mahtavan hyviä käytännön ohjeita siihen, miten lopetat riippuvuutesi näihin aikasyöppöihin palveluihin sekä työpaikalla että siviilissä.

 

 

SUOSITTELLEMME KIRJAA

Kyllä tämä kirja sopii ihan jokaiselle, mutta erityisesti Scrum Masterien pitäisi lukea kirja, ja sitten nostaa kommunikaatiotavat ja hukan tietoisuutta tiimissä esiin. Erityisesti etätyön ollessa nyt ”uusi normaali” pitäisi tiimissä puhua pikaviestinten käyttötavoista. Vahva suositus!!

Tämä kirja sopii täydellisesti Nir Eyalin aikaisemman kirjan ”Hooked” kaveriksi. Siinä missä Hooked kuvaa, miten kehitetään tuotteita ja palveluita, jotka koukuttavat meidät käyttämään niitä tuntikaupalla päivässä, Indistractable kertoo, miten otamme elämän takaisin omaan kontrolliin. Erilaiset häiriötekijät syövät meiltä aikaa ja luovat hukkaa. Tämä kirja kuuluukin mielestäni ”pakolliseen lukemistoon”, sekä kotona että työpaikalla.

Arto Kiiskinen

Sernior konsultti, Contribyte

Sivujen määrä

Audiokirjan pituus (h)

%

Lukemisen helppous

%

Tarinan mielenkiintoisuus

Julkaisuvuosi

Share This