Valitse sivu

Contribyte kirjasto - Luettavaa sinulle, joka haluat tehdä organisaatiostasi paremman

Ellei lukemamme kirja herätä meitä nyrkiniskulla kalloon, miksi lukisimme sellaisen kirjan? -Franz Kafka

Contribyte kirjasto – tärkeimmät kirjat tuote- ja palveluorganisaatioiden parantamiseen

Me Contribytella luemme paljon. Lukeminen on oppimisen perusta ja lukeminen kannattaa aina. Oikeiden kirjojen valinta ei ole aina helppoa. Liian usein seuraamme vain omaa kirjapolkuamme ja vain vahvistamme omaa kuvaamme maailmasta. Välillä kannattaa mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja lukea ihan muista aiheista. Halusimmekin auttaa muita innokkaita lukijoita tuomalla meidän lukemat parhaat kirjat kaikkien tietoisuuteen. Jokaisesta täällä olevasta kirjasta on kirjoitettu kirja-arvostelu tai tehty videoarvostelu. Täältä löydät varmasti uutta ja taatusti mielenkiintoista luettavaa. Antoisia lukuhetkiä!

Löydä oma kiinnostuksen kohteesi

Liiketoiminta ja asiakaslähtöisyys

Inspired: How To Create Products Customers Love

Inspired-kirjan kirjoittajalla Marty Caganilla on taustaa ja tietoa siitä, millaista innovaatio on parhaimmillaan  maailmanluokan innovaatio-yrityksissä. Kirja kuvaa varsin tinkimättömästi, miten tuotepäälliköllä on olennainen rooli organisaation opettamisessa iteroimaan ideoita mahdollisimman aikaisin, paljon ja edullisesti.

Sodankäynnin taito

Strategisen ajattelun klassikko. Tähän kirjaan kannattaa tutustua, jotta tiedät mistä puhutaan, kun Sodankäynnin taito tulee keskusteluihin. Ei helppo kirja ymmärtää, mutta ajatuksen arvoinen.

The Intuitive Customer: 7 Imperatives For Moving Your Customer Experience to the Next Level

Parasta luettavaa pitkään aikaan. Tämä kirja avaa ihmisten, siis asiakkaiden, käyttäytymismalleja todella hyvin. Jokaisen tuoteomistajan, tuotejohtajan, markkinointihenkilön ja myyjän tulisi lukea tämä!

Start With Why: How Great Leaders Inspire Everyone To Take Action

Kirjan perusviesti on, että menestyvät yritykset osaavat perustaa kaiken toimintansa MIKSI-sanaan. Miksi olemme olemassa? Miksi toimimme näin? Miksi asiakkaat haluavat tuotteitamme? Tuotekehitys on uskottavaa ja toimivaa, kun kaikki perustuu johonkin perustavanlaatuiseen ajatukseen, minkä varaan kaikki on rakennettu.

How to Argue with a Cat? A Human's Guide to the Art of Persuasion

Kirjailija Jay Heinrichsin idea piilee siinä, että mikäli onnistuu neuvottelemaan kissan kanssa ja vaikuttamaan siihen, onnistuu missä tahansa neuvottelutilanteessa ihmisen kanssa. Sure. Easy. Or not. SM (=silent meow).

Screw It, Let's Do It. Lessons in Life.

Tämä kirja ei muuta maailmaasi etkä valaistu, vaan se sopii uuden äärellä olevalle tai motivaatiobuustia hakevalle. Richard Branson -faneille se sopii ihan vaan just because.

Hooked: How to Build Habit-Forming Products

Viime vuosina ollaan puhuttu paljon sosiaalisen median koukuttavuudesta. Kirjassa kuvataan, miten näitä palveluita kehittävät yritykset suunnittelevat tuotteensa mahdollisimman puoleensavetäviksi. Samoja tekniikoita käyttäen voisi jokainen tuotekehitystä tekevä yritys kehittää tuotteita, jotka tuovat kuluttajat takaisin yhä uudelleen.

Organisaation kehittäminen

Team of Teams: New Rules of Engagement for a Complex World

Kirja kuvaa hienosti haasteen ison organisaation ketteröittämisessä ja itseohjautuvuuden parantamisessa. Hyvää lukemista erityisesti tuotekehityksen vetäjille, yrityksen johdolle, mutta myös Program Managereille tai projektipäälliköille.

The Principles of Product Development Flow: Second Generation Lean Product Development

Tuoteorganisaatioiden optimoinnin klassikko. Tämän kirjan luettuasti ymmärrät kuinka vaikeaa tuoteorganisaatioiden tuottavuutta on optimoida.

Coaching Agile Teams: A Companion for Scrum Masters, Agile Coaches, and Project Managers in Transition

Yksi kirjoista, joita suosittelemme Scrum Mastereille. Tarjoaa ideoita, työkaluja ja ymmärrystä siihen, miten Scrum Master voi valmentaa tiimiä toimimaan paremmin.

The Scrum Field Guide: Practical Advice for Your First Year

Scrumin kenttäopas on erinomainen opus Scrumin saloihin. Se selittää loistavasti perusteet ja kertoo hyvin selkeästi ja havainnollisesti, miksi asiat kannattaa tehdä tietyllä tavalla. Essential lukemista kaikille Scrum Mastereille – tämä on paras Scrumin perusteos!

Agile Retrospectives: Making Good Teams Great

Retrospektiveiden perusteos. Helppolukuinen kirja, joka auttaa ymmärtämään retrojen tärkeyttä ja antaa niihin uusia ideoita. Suosittelemme kirjaa lämpimästi kaikille Scrum Mastereille ja Product Ownereille.

The Toyota Way to Lean Leadership: Achieving and Sustaining Excellence Through Leadership Development

Tässä kirjassa keskitytään siihen, miten Toyota kouluttaa johtajiaan. Kirja avaa välillisesti myös Toyotan arvomaailmaa ja tapaa, jolla Toyotalla suhtaudutaan jatkuvaan parantamiseen ja hukan minimointiin.

Winning

Tämä jo vuonna 2005 ilmestynyt johtamistaidon klassikko herättää ristiriitaisia tunteita. Toisaalta kirja on aivan mahtava kokoelma käytännössä koeteltuja toimintatapoja selkeästi paloiteltuna ymmärrettävien kokonaisuuksiin, mutta vastaako tämä enää modernin johtamisen tarpeisiin?

The Culture Code – the Secrets of Highly Successful Groups

Kirja sopii loistavasti johtamisen yleisoppaaksi. Siinä on pelkistetysti esitettynä hyviä ja toimivia periaatteita siitä, kuinka yritysmaailmassa kannattaa toimia. Tämä kirja kuuluu ehdottomasti jokaisen esimiehen lukulistaan – vahva suositus!

Large-Scale Scrum: More with LeSS

Large Scale Scrum, toisin sanoen LeSS on yksi skaalatun ketteryyden malleista. Ketteryyden pioneeri Craig Larman kertoo tässä kirjassa selkeän katsauksen siitä, mitä LeSS oikein tarkoittaa, mitkä LeSS-frameworkin osat, experimentit, säännöt, prinsiipit ja ohjeet ovat ja miten LeSSin voi ottaa käyttöön.

Ultralearning: Master Hard Skills, Outsmart the Competition and Accelerate your career

Ultralearning-kirja kertoo prinsiippeistä tehokkaan oppimisen takana. Siinä käydään läpi erilaisia nopean ja tehokkaan oppimisen keinoja. Kirja on mukavan käytännönläheinen ja kirjailija kertoo itse omia oppimiskokemuksiaan ja jakaa tutkimustuloksia ja tarinoita toisilta ultraoppijoilta.

The Infinite Game

Tämä kirja iski kovaa. Olenko itse tehnyt samoja virheitä, mitä kirjassa kuvataan? Olenko itsekin syyllistynyt liian lyhytnäköiseen ajatteluun? Simon Sinek on maagisen hyvä nostamaan kissan pöydälle, ja kirja myös erittäin rohkeasti kritisoi nykyajan menoa. Business ei ole peliä, jossa on loppu. Jääkiekkometaforat on syytä unohtaa – tulevaisuuden tuotekehitys ei ole 3 erää ja mahdollinen jatkoaika. Tulevaisuuden voittavat organisaatiot, jotka pelaavat loppumattomalla mindsetillä.

Outliers - the Story of Success

Harva kirja onnistuu sekä kiehtomaan hyvällä tarinankerronnalla, avaamaan ajatuksia ja viemään niitä uusille urille ja liikuttamaan henkilökohtaisuudellaan. Tämä kirja on sellainen. Outliers kertoo erilaisten menestystarinoiden taustalla olevia asioita, ja avaa sitä, miten tärkeää on kovan työn ja lahjakkuuden lisäksi myös mahdollisuuksiin tarttuminen, sattuma, tinkimätön harjoittelu, ja puhdas oikeaan aikaan oikeassa paikassa oleminen.

Team Topologies: Organizing Business and Technology Teams for Fast Flow

Team Topologies käsittelee todella tärkeää osaa tuotekehityksen toiminnasta – tiimejä. Millaisia erilaisia tiimejä voi olla, ja miten eri rooleissa toimivat tiimit käyttäytyvät? Kirja antaa ajatuksia, keinoja ja eväitä niin tiimien vetovastuussa oleville kuin myös niille, jotka miettivät tiimien tavoitteita, kokoonpanoja, ja koko organisaation rakennetta. Hyvin toimivat tiimit ovat olennainen menestystekijä missä tahansa organisaatiossa!

Indistractable: How to Control Your Attention and Choose Your Life

Tämä kirja sopii täydellisesti Nir Eyalin aikaisemman kirjan ”Hooked” kaveriksi. Siinä missä Hooked kuvaa, miten kehitetään tuotteita ja palveluita, jotka koukuttavat meidät käyttämään niitä tuntikaupalla päivässä, Indistractable kertoo, miten otamme elämän takaisin omaan kontrolliin. Erilaiset häiriötekijät syövät meiltä aikaa  ja luovat hukkaa sekä työelämässä että siviilielämässä. Tämä kirja kuuluukin mielestäni ”pakolliseen lukemistoon”, sekä kotona että työpaikalla.

The Unicorn Project: A Novel about Developers, Digital Disruption, and Thriving in the Age of Data

Auts, tämä kirja satutti. Kirjassa kuvataan kuvitteellisen suuren firman IT-osaston toimintaa. Päähenkilö liittyy projektiin, joka on ollut käynnissä jo vuosia, projektiorganisaatio on suuri, ja kukaan ei oikein tunnu tietävän milloin se valmistuu. Päähenkilön taistelu projektissa alkaa jo siitä, kun hän koettaa saada oikeuksia kaikkiin eri työkaluihin ja buildata projektin omalla tietokoneellaan. Mutta taistelun edetessä koko tilanteen kamaluus paljastuu pikkuhiljaa.

Motivaatio ja hyvinvointi

The Happiness Hypothesis: Finding Modern Truth in Ancient Wisdom

Tätä kirjaa lukemalla ei tule onnelliseksi (siihen tarvitaan joko terapiaa, meditointia tai psyykelääkkeitä), mutta ymmärrys ihmismielestä ja sen toiminnasta kyllä avartuu.

Managing for Happiness: Games, Tools, and Practices to Motivate Any Team

Ajatuksia herättävä kirja modernien tiimien johtamisesta ja ihmisten potentiaalin todellisesta käyttöönotosta. Jos työskentelet ketterässä organisaatiossa, tämä kirja on pakollista luettavaa.  Kirjaa voi huoletta suositella jokaiselle tuotekehityksessä työskentelevälle – johtaminen on kaikkien vastuulla!

The Happiness Advantage: The Seven Principles of Positive Psychology That Fuel Success and Performance at Work

Mistä onnellisuus syntyy? Meistä monet ajattelevat, että kun vaan teen kovemmin töitä ja saan enemmän rahaa, ja ostan sen vitosbemarin, niin sitten olen varmasti onnellinen! Mutta oikeasti asia ei menekään niin – ja me päädymme oravanpyörään.

Laatu

Refactoring: Improving the Design of Existing Code

Raamattu. Tämä on pakkolukemista ainakin lead-kehittäjille, mutta ei yhtään haittaa, jos kaikki jotka tekevät softaa, lukevat kirjasta ainakin ensimmäiset 100 sivua. Kirja kuvaa ensinnäkin sitä, miksi refaktorointia kannattaa tehdä, mutta oikeastaan keskittyy käytännössä siihen, miten sitä kannattaa tehdä.

Muutos

Who Moved My Cheese? An Amazing Way to Deal with Change in Your Work and in Your Life

Kuka siirsi juustoani ei ole suotta Amazonin kaikkien aikojen suosituin kirja. Kirja on ilahduttavan tiivis ja ajatuksia herättävä tarina siitä, miten ihmismieli ajan myötä laiskistuu ja alkaa pelätä muutosta. Sopii sekä työelämään että oman itsensä analysointiin. Tämä pitäisi lukea jo peruskoulussa!

Turn the Ship Around! A True Story of Turning Followers into Leaders

Miten hierarkkisen organisaation saisi itseohjautuvaksi? Miten parantaa tekemisen laatua? Miten lisätä ihmisten motivaatiota ja sitoutumista? Miten vähentää johtajan kiirettä? Taisteletko näiden asioiden kanssa? Lue tämä kirja.

It's Your Ship: Management Techniques from the Best Damn Ship in the Navy

Kirja kertoo 25 vuotta vanhan tarinan siitä, kuinka USA:n laivaston hävittäjä Benfold sai uuden kapteeninsa myötä laivan kurssin käännettyä. Huono ilmapiiri muuttui paremmaksi, miehistön suorituskyky parani ja sotilaista tuli aloitekykyisiä. Kirjan tarjoamat lääkkeet ovat ajankohtaisia lähes jokaisessa yrityksessä ja tiimissä vielä tänäkin päivänä.

Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones

Meillä kaikilla on hyvät sekä huonot tapamme, ja me kaikki periaatteessa tiedämme mitä meidän pitäisi tehdä. Useimmiten kuitenkin niiden hyvien asioiden tekeminen on vaikeaa, ja huonojen puuolestaan helppoa. Entä jos kääntäisimme tämän tilanteen päälaelleen? Entä jos voisimme tehdä meille hyvien asioiden tekemisen helpoksi ja meille huonojen asioiden tekemisen vaikeaksi? 

When: Scientific Secrets of Perfect Timing

Jotkut meistä ovat aamuvirkkuja, toiset taas tekevät töitä mieluiten yömyöhään. Tässä kirjassa tutustutaan esimerkiksi siihen, miten eri vuorokaudenajat vaikuttavat eri ihmisten toimintaan. Kirjassa käsitellään myös muunlaisia aikaan sidottuja asioita, esimerkiksi sitä milloin projektit kannattaa aloittaa.

Finish: Give Yourself the Gift of Done

Helppolukuinen, yksinkertainen ja ytimekäs kirja siitä, miten perfektionismi jallittaa meitä monella, ja johtaa usein siihen, että emme saa asioita valmiiksi. Perfektionismi estää meitä joskus edes aloittamasta jotain, ja jos olemme päässeetkin liikkeelle, se tehokkaasti koettaa saada meitä lopettamaan. Kirja antaa paljon ajatuksia tavoiteasetantaan ja keinoja siihen, miten saat työasioita useammin valmiiksi.

The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business

Miten tavat toimivat? Miten ihmisten tavat vaikuttavat organisaatioissa ja yhteisöissä? Miten voimme tehokkaammin muuttaa organisaatioiden toimintaa, kun ymmärrämme paremmin tapojen toimintaa? Tämä kirja tarjoaa pikaisen katsauksen ihmismielen automaatioon, eli tapoihin.

7 Habits of Highly Effective People: Powerfull Lessons for Personal Change

Nolottaa ja harmittaa. Olen tiennyt tästä kirjasta jo pitkään, mutta ajattelin, että ei minun sitä tarvitse lukea. Olen aina ajatellut, että olen aika tehokas ihminen. Saan asioita tehdyksi. Ei minun tarvitse miettiä, miten toimisin tehokkaammin. Kuinka väärässä olinkaan, ja niin olet sinäkin.

Näkemyksen laajentajat

Factfulness – Ten Reasons We’re Wrong About the World – and Why Things Are Better Than You Think

Tätä kirjaa ei yksinkertaisesti voi jättää lukematta. Tästä kirjasta puhuvat kaikki, ja se tuo toivoa ja uskoa koko maailmaan. Suosittelemmekin tarttumaan tähän kirjaan heti!

 

You Are Not So Smart: Why You Have Too Many Friends on Facebook, Why Your Memory Is Mostly Fiction, and 46 Other Ways You're Deluding Yourself

Tämä kirja avaa ihmisen käytöksen psykologiaa erinomaisesti. Tämä on kirja, jonka jälkeen näet maailman eri tavoin. Tämä viihdyttävä ja nautittava kirja on myös painonsa arvoinen kultaa.

Antifragile: Things That Gain from Disorder

Ajatuksia herättävä kirja, jossa isojen yritysten ja lääketeollisuuden eettisyys, sekä poliitikot ja ekonomistit ovat tulilinjalla.  Kirja on todella shokeeraava ja toisinajatteleva – ja erittäin arvokas lukukokemus, koska aina ei pitäisi lukea ”samanmielistä” materiaalia.

The Laws of Human Nature

Kirjan parasta antia olivat jokaisen kappaleen alussa olleet kuuluisuuksien ”elämänkerrat”. Oli kiehtovaa kuunnella ensin jostain historian henkilöstä, ja sen jälkeen kuunnella analyysiä, miksi tämä henkilö toimi niinkuin toimi – mitkä ihmisyyden lait johtivat hänen käyttäytymiseensä?

Power of Moments: Why Certain Experiences Have Extraordinary Impact

Erittäin voimakas kirja, joka pistää ajattelemaan. Miksi tietyt hetket elämässä ovat jääneet mieleen? Millaiset hetket ovat muovanneet meitä? Miten voisimme luoda elämässä lisää mieleenpainuvia tapahtumia? Kirjassa on paljon esimerkkejä siitä, miten voit luoda perheelle, tiimille ja asiakkaille hetkiä, jotka takuulla jäävät mieleen.

Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions

Tämä kirja oli todella kiehtovaa kuunneltavaa! Kirjassa käsitellään erilaisten ongelmien historiaa sekä tapoja, joilla niitä on aikojen kuluessa yritetty ratkaista erilaisten algoritmien avulla. Kirja sitoo mukavasti matematiikan, tietokoneiden toiminnan, algoritmit ja jokapäiväisessä elämässä vastaantulevat ongelmat. 

Chernobyl: The History of a Nuclear Catastrophe

Mitä ihmettä tällainen historiakirja tekee Contribyten lukusuosituksissa? Ajattelin itsekin, että kuuluuko tämä tänne, mutta sitten katsoin, millaisia kirjoja haluamme suositella asiakkaillemme: kirjoja, jotka herättävät ajattelemaan. Tämä kirja pysäytti minut miettimään, miten historiallinen katastrofi voi rinnastua myös yrityskatastrofiin, kuten Nokian romahdukseen. 

Influence: The Psychology of Persuasion

Miten muut pyrkivät vaikuttamaan sinuun? Miten sinä voit vaikuttaa suojautua muiden vaikutusyrityksiltä? Tässä kirjassa kerrotaan miten ihmismieli toimii, ja millaisia tapoja ammattilaiset käyttävät vaikuttaaksesi sinun päätöksiisi. Kiehtova kirja, jossa käsitellään useita tutkimustuloksia nimenomaan toisiin vaikuttamisen saralla.

Power of Moments: Why Certain Experiences Have Extraordinary Impact

Olennaiseen keskittyminen on tarpeellinen taito ihan jokaiselle, mutta erityisen tärkeää se on tuoteomistajille. Tuoteomistajien työtä on priorisointi. Pohjimmiltaan priorisointi on kyky sanoa ei. Tilaisuuksista tai pyynnöistä kieltäytyminen on  monille meistä vaikeaa. Tämä kirja auttaa kehittämään omaa kykyä sanoa ei ja keskittyä olennaiseen.

Haluatko lisää mielenkiintoista luettavaa? Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt perillä ajankohtaisista puheenaiheista sekä viimeisistä blogeistamme!

Contribyte yhteystiedot

 

Email - info@contribyte.fi

Laita viestiä

9 + 8 =

Share This