Contribyte kirjasto - Luettavaa sinulle, joka haluat tehdä organisaatiostasi paremman

Ellei lukemamme kirja herätä meitä nyrkiniskulla kalloon, miksi lukisimme sellaisen kirjan? -Franz Kafka

Contribyte kirjasto – tärkeimmät kirjat tuote- ja palveluorganisaatioiden parantamiseen

Me Contribytella luemme paljon. Lukeminen on oppimisen perusta ja lukeminen kannattaa aina. Oikeiden kirjojen valinta ei ole aina helppoa. Liian usein seuraamme vain omaa kirjapolkuamme ja vain vahvistamme omaa kuvaamme maailmasta. Välillä kannattaa mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja lukea ihan muista aiheista. Halusimmekin auttaa muita innokkaita lukijoita tuomalla meidän lukemat parhaat kirjat kaikkien tietoisuuteen. Jokaisesta täällä olevasta kirjasta on kirjoitettu kirja-arvostelu tai tehty videoarvostelu. Täältä löydät varmasti uutta ja taatusti mielenkiintoista luettavaa. Antoisia lukuhetkiä!

Löydä oma kiinnostuksen kohteesi

Liiketoiminta ja asiakaslähtöisyys

Inspired: How To Create Products Customers Love

Inspired-kirjan kirjoittajalla Marty Caganilla on taustaa ja tietoa siitä, millaista innovaatio on parhaimmillaan  maailmanluokan innovaatio-yrityksissä. Kirja kuvaa varsin tinkimättömästi, miten tuotepäälliköllä on olennainen rooli organisaation opettamisessa iteroimaan ideoita mahdollisimman aikaisin, paljon ja edullisesti.

How to Argue with a Cat? A Human's Guide to the Art of Persuasion

Kirjailija Jay Heinrichsin idea piilee siinä, että mikäli onnistuu neuvottelemaan kissan kanssa ja vaikuttamaan siihen, onnistuu missä tahansa neuvottelutilanteessa ihmisen kanssa. Sure. Easy. Or not. SM (=silent meow).

Sodankäynnin taito

Strategisen ajattelun klassikko. Tähän kirjaan kannattaa tutustua, jotta tiedät mistä puhutaan, kun Sodankäynnin taito tulee keskusteluihin. Ei helppo kirja ymmärtää, mutta ajatuksen arvoinen.

The Intuitive Customer: 7 Imperatives For Moving Your Customer Experience to the Next Level

Parasta luettavaa pitkään aikaan. Tämä kirja avaa ihmisten, siis asiakkaiden, käyttäytymismalleja todella hyvin. Jokaisen tuoteomistajan, tuotejohtajan, markkinointihenkilön ja myyjän tulisi lukea tämä!

Start With Why: How Great Leaders Inspire Everyone To Take Action

Kirjan perusviesti on, että menestyvät yritykset osaavat perustaa kaiken toimintansa MIKSI-sanaan. Miksi olemme olemassa? Miksi toimimme näin? Miksi asiakkaat haluavat tuotteitamme? Tuotekehitys on uskottavaa ja toimivaa, kun kaikki perustuu johonkin perustavanlaatuiseen ajatukseen, minkä varaan kaikki on rakennettu.

Organisaation kehittäminen

Team of Teams: New Rules of Engagement for a Complex World

Kirja kuvaa hienosti haasteen ison organisaation ketteröittämisessä ja itseohjautuvuuden parantamisessa. Hyvää lukemista erityisesti tuotekehityksen vetäjille, yrityksen johdolle, mutta myös program managereille tai projektipäälliköille.

Agile Retrospectives: Making Good Teams Great

Retrospektiveiden perusteos. Helppolukuinen kirja, joka auttaa ymmärtämään retrojen tärkeyttä ja antaa niihin uusia ideoita.

The Principles of Product Development Flow: Second Generation Lean Product Development

Tuoteorganisaatioiden optimoinnin klassikko. Tämän kirjan luettuasti ymmärrät kuinka vaikeaa tuoteorganisaatioiden tuottavuutta on optimoida.

The Toyota Way to Lean Leadership: Achieving and Sustaining Excellence Through Leadership Development

Tässä kirjassa keskitytään siihen, miten Toyota kouluttaa johtajiaan. Kirja avaa välillisesti myös Toyotan arvomaailmaa ja tapaa, jolla Toyotalla suhtaudutaan jatkuvaan parantamiseen ja hukan minimointiin.

Coaching Agile Teams: A Companion for Scrum Masters, Agile Coaches, and Project Managers in Transition

Yksi kirjoista, joita suosittelemme Scrum Mastereille. Tarjoaa ideoita, työkaluja ja ymmärrystä siihen, miten Scrum Master voi valmentaa tiimiä toimimaan paremmin.

Winning

Tämä jo vuonna 2005 ilmestynyt johtamistaidon klassikko herättää ristiriitaisia tunteita. Toisaalta kirja on aivan mahtava kokoelma käytännössä koeteltuja toimintatapoja selkeästi paloiteltuna ymmärrettävien kokonaisuuksiin, mutta vastaako tämä enää modernin johtamisen tarpeisiin?

The Scrum Field Guide: Practical Advice for Your First Year

Scrumin kenttäopas on erinomainen opus Scrumin saloihin. Se selittää perusteet, mutta ei pysähdy siihen, vaan kertoo myös hyvin selkeästi ja havainnollisesti, miksi asiat kannattaa tehdä tietyllä tavalla. Essential lukemista kaikille Scrum Mastereille ja paras Scrumin perusteos.

The Culture Code – the Secrets of Highly Successful Groups

Kirja sopii johtamisen yleisoppaaksi. Siinä on pelkistetysti esitettynä hyviä periaatteita siitä, kuinka yritysmaailmassa toimitaan. Tämä kirja kuuluu jokaisen esimiehen lukulistaan – vahva suositus!

Motivaatio ja hyvinvointi

The Happiness Hypothesis: Finding Modern Truth in Ancient Wisdom

Tätä kirjaa lukemalla ei tule onnelliseksi (siihen tarvitaan joko terapiaa, meditointia tai psyykelääkkeitä), mutta ymmärrys ihmismielestä ja sen toiminnasta kyllä avartuu.

Managing for Happiness: Games, Tools, and Practices to Motivate Any Team

Ajatuksia herättävä kirja modernien tiimien johtamisesta ja ihmisten potentiaalin todellisesta käyttöönotosta. Jos työskentelet ketterässä organisaatiossa, tämä kirja on pakollista luettavaa.  Kirjaa voi huoletta suositella jokaiselle tuotekehityksessä työskentelevälle – johtaminen on kaikkien vastuulla!

The Happiness Advantage: The Seven Principles of Positive Psychology That Fuel Success and Performance at Work

Mistä onnellisuus syntyy? Meistä monet ajattelevat, että kun vaan teen kovemmin töitä ja saan enemmän rahaa, ja ostan sen vitosbemarin, niin sitten olen varmasti onnellinen! Mutta oikeasti asia ei menekään niin – ja me päädymme oravanpyörään.

Laatu

Refactoring: Improving the Design of Existing Code

Raamattu. Tämä on pakkolukemista ainakin lead-kehittäjille, mutta ei yhtään haittaa, jos kaikki jotka tekevät softaa, lukevat kirjasta ainakin ensimmäiset 100 sivua. Kirja kuvaa ensinnäkin sitä, miksi refaktorointia kannattaa tehdä, mutta oikeastaan keskittyy käytännössä siihen, miten sitä kannattaa tehdä.

Muutos

Who Moved My Cheese? An Amazing Way to Deal with Change in Your Work and in Your Life

Kuka siirsi juustoani ei ole suotta Amazonin kaikkien aikojen suosituin kirja. Kirja on ilahduttavan tiivis ja ajatuksia herättävä tarina siitä, miten ihmismieli ajan myötä laiskistuu ja alkaa pelätä muutosta. Sopii sekä työelämään että oman itsensä analysointiin. Tämä pitäisi lukea jo peruskoulussa!

Turn the Ship Around! A True Story of Turning Followers into Leaders

Miten hierarkkisen organisaation saisi itseohjautuvaksi? Miten parantaa tekemisen laatua? Miten lisätä ihmisten motivaatiota ja sitoutumista? Miten vähentää johtajan kiirettä? Taisteletko näiden asioiden kanssa? Lue tämä kirja.

It's Your Ship: Management Techniques from the Best Damn Ship in the Navy

Kirja kertoo 25 vuotta vanhan tarinan siitä, kuinka USA:n laivaston hävittäjä Benfold sai uuden kapteeninsa myötä laivan kurssin käännettyä. Huono ilmapiiri muuttui paremmaksi, miehistön suorituskyky parani ja sotilaista tuli aloitekykyisiä. Kirjan tarjoamat lääkkeet ovat ajankohtaisia lähes jokaisessa yrityksessä ja tiimissä vielä tänäkin päivänä.

Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones

Meillä kaikilla on hyvät sekä huonot tapamme, ja me kaikki periaatteessa tiedämme mitä meidän pitäisi tehdä. Useimmiten kuitenkin niiden hyvien asioiden tekeminen on vaikeaa, ja huonojen puuolestaan helppoa. Entä jos kääntäisimme tämän tilanteen päälaelleen? Entä jos voisimme tehdä meille hyvien asioiden tekemisen helpoksi ja meille huonojen asioiden tekemisen vaikeaksi? 

Näkemyksen laajentajat

Factfulness – Ten Reasons We’re Wrong About the World – and Why Things Are Better Than You Think

Tätä kirjaa ei yksinkertaisesti voi jättää lukematta. Tästä kirjasta puhuvat kaikki, ja se tuo toivoa ja uskoa koko maailmaan. Suosittelemmekin tarttumaan tähän kirjaan heti!

 

Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions

Tämä kirja oli todella kiehtovaa kuunneltavaa! Kirjassa käsitellään erilaisten ongelmien historiaa sekä tapoja, joilla niitä on aikojen kuluessa yritetty ratkaista erilaisten algoritmien avulla. Kirja sitoo mukavasti matematiikan, tietokoneiden toiminnan, algoritmit ja jokapäiväisessä elämässä vastaantulevat ongelmat. 

You Are Not So Smart: Why You Have Too Many Friends on Facebook, Why Your Memory Is Mostly Fiction, and 46 Other Ways You're Deluding Yourself

Tämä kirja avaa ihmisen käytöksen psykologiaa erinomaisesti. Tämä on kirja, jonka jälkeen näet maailman eri tavoin. Tämä viihdyttävä ja nautittava kirja on myös painonsa arvoinen kultaa.

Antifragile: Things That Gain from Disorder

Ajatuksia herättävä kirja, jossa isojen yritysten ja lääketeollisuuden eettisyys, sekä poliitikot ja ekonomistit ovat tulilinjalla.  Kirja on todella shokeeraava ja toisinajatteleva – ja erittäin arvokas lukukokemus, koska aina ei pitäisi lukea “samanmielistä” materiaalia.

The Laws of Human Nature

Kirjan parasta antia olivat jokaisen kappaleen alussa olleet kuuluisuuksien “elämänkerrat”. Oli kiehtovaa kuunnella ensin jostain historian henkilöstä, ja sen jälkeen kuunnella analyysiä, miksi tämä henkilö toimi niinkuin toimi – mitkä ihmisyyden lait johtivat hänen käyttäytymiseensä?

Haluatko lisää mielenkiintoista luettavaa? Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt perillä ajankohtaisista puheenaiheista sekä viimeisistä blogeistamme!

Ota yhteyttä!

Laita viestiä alla olevalla kaavakkeella, ota suoraan yhteyttä tai katso yhteystietomme.

Lasse Mikkonen, CTO, Atlassian ja muut työkalut, 040 543 9845
Henri Hämäläinen, toimitusjohtaja, 050 487 3291
Timo Leppä, koulutukset, tiimivalmennukset, 0400 924 830
Tanja Suomalainen, Oulun toimipiste, 040 512 2610
Harri Pendolin, tuotejohtaminen ja palvelumuotoilu, 040 582 0865

3 + 1 =

Share This