Konsultti Antti Häkli: ”Asiakaskeissi on onnistunut, kun homma pelittää molemmin päin”

20 helmi 2018

Konsultti Antti Häkli: ”Asiakaskeissi on onnistunut, kun homma pelittää molemmin päin”

helmi 20, 2018

Konsultti Antti Häkli paljastaa työn Contribytellä olevan hänen ensimmäinen oman alan työpaikkansa. Sitä ennen hänellä oli kuitenkin jo jonkin verran kokemusta IT-alasta harrastustensa ansiosta. Antti on muun muassa ollut mukana porukassa, jonka kanssa he ovat pyörittäneet erilaisia nettipeliympäristöjä. 

Tällä kokemuksella sain myös puhuttua teknologiajohtajamme Lassen ympäri, kun alun perin hain Contribytelle puolitoista vuotta sitten.

Häkli kertookin, että heidän forumeillaan on yli 500 rekisteröitynyttä käyttäjää ja parhaimpina päivinä jopa 100 uniikkia kävijää. Peliympäristön infrastruktuurin, palvelinten sekä softan pyörittäminen onkin ollut merkittävä kokemus nuoren konsultin työhistorian kannalta.

 

Konsultiksi koulun penkiltä

Antti on opinnäytetyötä vaille valmis tradenomi, ja tällä hetkellä hän on kirjoilla myös Helsingin yliopistossa, jossa hän suorittaa kandidaatin tutkintoa tietojenkäsittelytieteen laitoksella. Hän haki alun perin Contribytelle kesätöihin, mutta silloin olisi ollut tarjolla vain osa-aikaisia paikkoja. Puoli vuotta myöhemmin Antti kuitenkin aloitti työt opintojensa ohella.

En oikeastaan tuntenut yritystä vielä silloin, kun hain paikkaa. Huomasin vain työpaikkailmoituksen, joka vaikutti todella kiinnostavalta.

Tällä hetkellä Häkli on vastuussa Contribyten SaaS-palvelusta sekä Atlassianin tuotteista, joiden ympäristöä hän on ollut tekemässä. Hän on myös suorittanut Atlassian-sertifikaatit ja avustaa siksi yrityksen asiakkaita Atlassian-tuotteiden käytössä. Normaalisti Atlassian suosittelee kahden vuoden työkokemusta ennen sertifikaattien suorittamista, mutta Antti sai onnekseen suoritettua ne jo puolen vuoden jälkeen.

Joskus tuntuu hassulta mennä opettamaan asiakkaita, jotka ovat omassa työssään huomattavasti minua kokeneempia, kun itse on vasta uran alussa. Mutta onneksi pitkä alan harrastuneisuus auttaa myös tässä.

Häkli tekee kertomansa mukaan hyvin erinäköistä hommaa, kuin suurin osa muista Contribyten työntekijöistä. Hänen työnkuvansa on hyvin käytännönläheinen, ja siihen kuuluu esimerkiksi uusien järjestelmien pystyttäminen omaan tai asiakkaan ympäristöön.

­– Tämä teknisemmän puolen tunkkaus onkin juuri sitä, mitä minä teen – se on minun erityisosaamiseni.

Ohjelmista hän tuntee hyvin erityisesti Atlassian-ohjelmistot sekä VersionOnen. Lisäksi hän vastaa Contribyten sisäisistä järjestelmistä sekä omista asiakkaistaan, joille hän rakentaa esimerkiksi erinäisiä integraatioita.

 

Joustavuus on sekä vapaus että vastuu

Contribytellä työskentelyssä Antti pitää erityisesti siitä, että työnteko on todella joustavaa. 

– Meillä ei harrasteta kellokortteja – tärkeintä on, että hommat tulee tehtyä. ­Töitä voi tehdä oikeastaan milloin vaan, kellon aikaan katsomatta.

Hän tunnustaa itse kuitenkin vielä harjoittelevansa omaa ajankäyttöään ja sitä, ettei vahingossa buukkaa kalenteriaan liian täyteen sekä töitä että yliopisto-opintoja. Häkli kuitenkin arvostaa työnantajansa luottamusta sekä yrityskulttuuria, jossa ei jatkuvasti katsota toisten perään. Muutenkin töitä saa tehdä omana persoonanaan, eikä pelkästään firman takaa.

Antti on tyytyväinen myös siihen, että työntekijöillä on henkilökohtainen kontakti asiakkaisiinsa ja he henkilöityvät vahvasti myös siihen suuntaan. Häkli toteaa henkilökohtaisen palvelun ja joustavuuden olevan Contribyten vahvuuksia myös asiakkaiden kannalta: Contribyte tarjoaa hänen mukaansa toimivaa sekä monipuolista apua erilaisilta osaajilta yritysten moninaisiin tarpeisiin.

Hoidamme homman alusta loppuun, hän tiivistää.

 

Tutustu myös toimitusjohtajaamme Henriin sekä seniorkonsulttiimme Artoon.

 

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!