Scrum Master CoP -tapahtumassa opitaan yhdessä

18 joulu 2018

Scrum Master CoP -tapahtumassa opitaan yhdessä

joulu 18, 2018

“Meillä on ollut ihan samoja löydöksiä meidän retroissa!”, totesivat osallistujat innoissaan Scrum Masterien CoP -tapaamisessa. Osallistujat tulivat vieläpä aivan eri toimialoilta, mikä lisäsi oivalluksen vaikuttavuutta entisestään.  

Kyseessä ovat Community of Practise -tapaamiset, jotka tarjoavat uusia ideoita työhön, mahdollisuuksia jakaa omia kokemuksia, oppia muiden tarinoista ja sitä kautta kehittää omaa osaamistaan. Ja mikä parasta, tilaisuudet ovat maksuttomia kutsuvierastapahtumia asiakkaillemme. 

 

 

Tapahtumaa on nyt pidetty sen verran useasti, että olemme löytäneet toimivat ja hauskat rutiinit. Aloitamme aina herkullisella aamiaisella, jonka jälkeen valitsemme käsiteltävät aiheet äänestämällä (dot-voting menetelmällä) yhteiseltä backlogilta. Lähes joka tapaamisessa backlogiin tulee muutama lisäidea, ja on meillä myös muutama kestosuosikki, kuten työmäärän arviointi ohjelmistokehityksessä. 

Vuoden 2018 viimeisessä Tulevaisuuden Tuotekehityksen Scrum Master CoP tapaamisessa käsiteltiin kahta teemaa: Retrospektiivejä ja Sprintin aikaista laadunvarmistusta testauksen näkökulmasta. Keskusteluista nostoja: 

  • ”Emme voi kopioida toisiltamme toimintamalleja yksi yhteen.”
  • ”Leivotaan laatu sisään, eikä jälkijättöisesti”, esim.  alkaen siitä että koko tiimi mukaanlukien laadunvarmistajat (testaajat) ovat mukana tuotteen vaatimusten määrittelytapahtumissa.
  • ”Osa nykypäivän suosituista toimintatavoista juontaa vahvasti 90-luvun XP-käytänteistä (Extreme Programming)”
  • Kirjasuositus: “Agile Retrospectives: Making Good Teams Great”

 

community of practise   community of practise

 

Tapaamisiin ovat tervetulleita niin kokeneet kuin aivan tuoreetkin Scrum Masterit.  Juuri erilaiset taustat ja organisaatiot eri toimialoilta ovat mahdollistaneet nämä maailmanluokan keskustelut! Tulossa myös tuoteomistajille vastaavat kokoontumiset. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää. 

Scrum Masterit ovat tärkeässä roolissa mahdollistamassa tulevaisuuden voittavia tuote- ja palvelukehitystiimejä. Tiesitkö, että Scrumin historian alkuvaiheessa Scrum Master oli organisaatioissa jopa pelätty henkilö raivaamassa esteitä tiimien tieltä? Opi lisää ja tutustu myös tulevaisuuden tuotekehityksen koulutuksiimme.

 

Risto Varetsalo

Risto Varetsalo

Konsultti

Tuotekehityksen konsultti

040-829 8199

 

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!