Valitse sivu

Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions

Kirja-arvostelu

Kirja-arvostelu: Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions

Miten tietokoneet ratkaisevat ongelmia? Ne käyttävät siihen erilaisia algoritmeja. Tämän kirjan tarkoituksena on ollut koettaa löytää ongelmia meidän ihmisten jokapäiväisestä elämästä, ja sitten miettiä miten niitä voisi ratkaista algoritmeilla.

Yllättävän monesti osoittautuu, että itse asiassa me ihmiset olemmekin aika hyviä ongelmien ratkaisijoita. Esimerkkejä ongelmista mitä kirjassa käsitellään on esimerkiksi se, miten auto kannattaisi parkkeerata, miten valita oma aviokumppani, miten lajitella sukat kun ne ottaa pesukoneesta pois tai miten aikatauluttaa omat työt tai tehtävät.

On lohdullista huomata, että moniin ongelmiin ei ole optimaalista ratkaisua, mutta siitä huolimatta ihmisille on evoluution myötä kehittynyt jo aika hyvät ongelmanratkaisukeinot.

 

 

SUOSITTELLEMME KIRJAA

Kirja tarjoaa mukavasti ohjeita omaan jokapäiväiseen elämään. Töiden aikataulutus- ja priorisointimielessä siitä ehkä saa irti eniten Product Ownerit.

Kirjaa voi kuitenkin suositella myös kaikille insinööreille ajanvietteeksi. Lukeminen saattaa vaatia hieman matemaattista tai teknistä osaamista, jotta kirjan sisältöä pystyy seuraamaan helposti. Ei missään nimessä pääse ”essential” lukemista -listalle, mutta mukavaa ajanvietettä joka tapauksessa!

Tämä kirja oli todella kiehtovaa kuunneltavaa! Kirjassa käsitellään erilaisten ongelmien historiaa sekä tapoja, joilla niitä on aikojen kuluessa yritetty ratkaista erilaisten algoritmien avulla. Kirja sitoo mukavasti matematiikan, tietokoneiden toiminnan, algoritmit ja jokapäiväisessä elämässä vastaantulevat ongelmat. 

Arto Kiiskinen

Senior konsultti, Contribyte

Sivujen määrä

Audiokirjan pituus (h)

%

Kuuntelun helppous

%

Tarinan mielenkiintoisuus

Julkaisuvuosi

Share This