Contribyten koulutusvastaava Timo Leppä: ”Kehitystä ei voi tapahtua, ellei asioita osata nähdä realistisessa valossa!”

30 loka 2018

Contribyten koulutusvastaava Timo Leppä: ”Kehitystä ei voi tapahtua, ellei asioita osata nähdä realistisessa valossa!”

loka 30, 2018

Konsultti Timo Leppä on paljasjalkainen turkulainen: Turussa kasvanut ja opiskellut. Nyt hän toimii Contribyten koulutusvastaavana sekä muutosvalmentajana Turusta käsin, mutta ympäri Suomea.

Timo opiskeli tietoliikennetekniikkaa Turun AMK:ssa ja alkoi hankkia alan työkokemusta jo  opiskeluaikaisista kesätyöpesteistä. Monien muiden contribyteläisten tavoin Timo aloitteli uraansa Nokian projekteissa, joista hän pikkuhiljaa siirtyi koodarista kohti tiimin vetäjän hommia. 

Tämä oli ensimmäinen kosketukseni valmentajan työhön, Timo muistelee.

Contribytelle Timo päätyi opiskelukaverinsa pitkäaikaisen houkuttelun tuloksena: vuonna 2008 hän tuli taloon haastatteluun ja ajatteli, että hitto vie, kai tätä koulutushommaa on nyt pakko kokeilla!

Näin päädyin konsultiksi ja kouluttajaksi Contribytelle. Tästä on nyt kymmenisen vuotta, ja kertaakaan en ole katunut, Timo huudahtaa.

Positiivinen konsultti

Koulutusvastaavan sekä muutosvalmentajan työhön kuuluu tiimien valmennusta ja kouluttamista, erityisesti menetelmien ja työkalujen osalta. Atlassian-tuotteet ja SAFe ovatkin Timolla hyvin hallussa.

Kun Timolta kysyy, minkälainen hän on konsulttina, hän kertoo naurahtaen olevansa yltiöpositiivinen, mutta kuitenkin realistinen.

Uskallan myös sanoa rehellisesti  – mutta ystävällisesti – asiakkaalle, miten asiat oikeasti ovat. Tämä on tärkeää konsultin työssä, koska kehitystä ei voi tapahtua, ellei asioita osata nähdä realistisessa valossa!

Timo on viihtynyt työssään jo kymmenen vuotta, sillä hänestä tuntuu, kuin tämä työ olisi juuri häntä varten tehty duuni!

Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisessä ja liikkua paikasta toiseen – on mahtavaa, ettei tarvitse istua joka päivä kahdeksasta neljään samassa toimistossa! Arvostan suuresti sitä, että saan itse vapaasti suunnitella päiväni, Timo toteaa.

Kaikki samalla viivalla

Parasta Contribytellä on Timon mielestä kuitenkin hyvä ilmapiiri.

Organisaatio on niin sanotusti flat, eikä hierarkiaa juuri ole. Kaikki ovat samalla viivalla ja tekevät samoja asioita yhteisen tavoitteen eteen: sen, että pidetään firma pyörimässä. Meillä on todella joustava meininki – on jokaisesta itsestään kiinni, mitä haluaa tehdä yrityksen eteen!

Timo ei ole ihan varma siitä, perustuvatko Contribyten arvot läpinäkyvyydestä, aitoudesta ja oma-aloitteisesta vastuullisuudesta yrityksen toimintaan vai toiminta arvoihin, sillä ne menevät hänen mielestään niin yksi yhteen.

Meillä kaikki saavat olla juuri sellaisia kuin ovat ja kehittää omaa työtään siihen suuntaan kuin haluavat!

Uskalla pyytää apua!

Contribyten suurimmaksi vahvuudeksi Timo nimeää laajan osaamisen sekä loistavat työntekijät. Lisäksi hän korostaa, että Contribytellä todellakin on näkemystä siitä, mitä menestyksekäs tuotekehitys todella tarvitsee.

Asiakaskeissi, oli se sitten koulutus tai vähän pidempi projekti, on onnistunut silloin, kun huomaa, että jonkinlainen muutos on saatu aikaiseksi – se, että asiakas on oikeasti oivaltanut, mihin jatkossa pitää panostaa, Timo pohtii.

Kiire on kuitenkin Timon mielestä kehityksen pahin vihollinen, ja hän korostaakin, että muutos vaatii aina vahvaa sisäistä tahtoa. Apu on myös osattava ottaa vastaan.

Vaatii rohkeutta ottaa ensimmäinen askel, ottaa yhteyttä ja pyytää apua. Se on kuitenkin sen arvoista, sillä yhdessä pystymme arvioimaan tilanteen ja kehittämään toimintaa jatkossa eteenpäin!

 

Tutustu myös teknologiajohtajaamme Lasseen sekä Oulun toimiston vetäjään Tanjaan!

 

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!