Valitse sivu

Pelaa Kanbania voittaaksesi- esittelyssä GetKanban peli

24 loka 2018

Pelaa Kanbania voittaaksesi- esittelyssä GetKanban peli

loka 24, 2018

Meillä Contribytellä oli jo pidemmän aikaa odoteltu Playing Lean -pelin valmistumista. Nyt kun valmistuminen lopultakin näyttää olevan käsillä, päätimme aktivoitua katsomaan, olisiko myös muita mielenkiintoisia lautapelejä tarjolla. Ja olihan niitä: me päädyimme kokeilemaan getKanban-peliä.

Contribyteltä löytyykin nyt siis kaksi uutta getKanban-pelilautaa. Pelasimme heti pelin saavuttua työkalutiimin kanssa pelin läpi. Pelisessio veii hiukan aikaa – siinä meni noin 2,5 tuntia – mutta ajankulua ei kyllä varsinaisesti huomannut, sen verran kiva ja mukaansatempaava peli oli!

getkanban

Kivaa oli!

GetKanbanin tavoitteena on osoittaa, miten tiimin kannattaa fokusoida toimintaa tärkeimpiin asioihin. Peli opettikin mielestämme  kanbanin perusasioita aika kivasti. Work in Progress -limiittien jatkuva säätö ja tarkkailu on tärkeää, samoin tikettien jatkuva priorisointi. Tiimin resurssien painotus ja supertärkeiden asioiden ”swarming” eli yliresurssointi tulee todella konkreettisesti selväksi. Samoin se, että paljon prosesseja tärkeämpää on tiimin joustavuus, että ei tehdä vain omissa siiloissa vaan autetaan toisia.

Pelin tavoite

Pelissä pelataan yhtenä 4-7 hengen tiiminä. Pelaajat edustavat kuvitteellista yritystä, joka kehittää webissä pyörivää tilauspohjaista palvelua. Tilaajien määrä ja sitä kautta yritykselle tuleva rahavirta ja voiton maksimointi on pelin tavoite. Vaikka siis pelaajia voikin olla kerralla pelilautaa kohden vain maksimissaan 7, voidaan usealla pelikerralla antaa pelikokemus suuremmalle porukalle, koska tuloksia voidaan sitten myöhemmin vertailla. Kahdella pelilaudalla saadaan kerralla kaksi tiimiä ja päivässä siis vaikka neljä tiimiä.

Kenelle peli sopii?

Peli sopii hienosti agile-tiimeille, mutta sitä voisi pelata myös vaikka Scrum Masterien kesken tai Product Owner tai Product Manager -porukoilla. Peli vaatii fasilitaattorin, jonka kannattaa tutustua kunnolla fasilitointiohjeisiin (vie muutaman tunnin) ja pelata peli ensin itse läpi.

Kutsu meidät peluuttamaan!

Meiltä voi nyt siis vuokrata pelilautoja (getKanban pelilaudat maksaa noin 500 euroa kappale, jos itselle haluatte ostaa) tai sitten voitte kutsua meidät fasilitoimaan pelisessiot puoleksi päiväksi tai vaikka koko päiväksikin! Pelin fasilitoinnin etuna on myös se, että sen yhteydessä voidaan pitää mahdollisesti kanbaniin liittyvä lyhyt koulutus ja kokemusten ohjattu purku pelisession päätteeksi. Ota meihin yhteyttä ja pistetään peli pystyyn!

 

Arto Kiiskinen

Arto Kiiskinen

Senior Consultant

Arto on urallaan nähnyt tuotekehitystä monista eri näkökulmista. Hänellä on kokemusta mm. Product Ownerin, Scrum Masterin ja tuotekehitysjohtajan tehtävistä. Niin isojen kuin pientenkin firmojen toimintatavat ovat tulleet tutuiksi. Arto rakastaa parantaa organisaatioiden oppimista sekä tuoteomistajien osaamista, ja kirjoittaa blogeja eri aiheista. Koska retrospektiivit on yksi Arton suosikkiaiheista, ovat jotkut asiakkaat antaneet hänelle lisänimen "Retromies". Vapaa-aikana Arto yrittää elää terveellisesti, ostaa mahdollisimman paljon autoja, katsoo yhä uudelleen Tähtiportti-sarjan jaksoja ja opiskelee Personal Traineriksi. Arto on kirjoittanut kirjan "OWN IT – 8 Simple Secrets of Product Owner Success". Lisää Arton ajatuksia voi lukea täältä.

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!