Valitse sivu

Jousiampuja Taru Kuopan kiireinen kisakesä

20 kesä 2018

Jousiampuja Taru Kuopan kiireinen kisakesä

kesä 20, 2018

Contribyte tukee jousiampuja Taru Kuoppaa hänen treenatessaan kohti Tokion Olympialaisia. Saimme Tarulta viestin, jossa hän kertoo alkuvuoden kuulumisiaan:

Edellinen kilpailukausi huipentui viime syksynä Meksikossa järjestettäviin Maailmanmestaruuskilpailuihin, joissa ylsin urani parhaaseen sijoitukseen, sijalle 17. Maailmanmestaruuskisojen jälkeen oli vuorossa siirtymäkausi muutaman viikon tauolla, jonka jälkeen aloimme keskittyä peruskunto- ja voimaharjoitteluun fysiikkavalmentaja Sini Lindqvistin kanssa. 

Hallikausi sujui harjoitusten osalta kiitettävästi ja oma kisaennätys 18 metrin matkalta parani 4 pistettä, lukemiin 580 – jääden vain pisteen Suomen ennätyksestä. Tällä hallikaudella suurimmat muutokset ja eteenpäin vievät asiat ovat olleet yhteistyön aloittaminen fysiikkavalmentajan kanssa sekä säännölliset pitkien matkojen harjoitukset Pajulahden Urheiluopiston mahtavissa olosuhteissa.

Nyt edessä on ulkokausi eli pääkilpailukausi, jonka pääsin aloittamaan toukokuussa Turkin Antalyassa pidetyissä maailmancupin kilpailuissa. Alkukisa itsessään sujui ihan ok, päästessäni pisteen päähän omasta Suomen ennätyksestäni. Toki tulos ei ollut vielä sitä luokkaa, jollaisia olen harjoituksissa ampunut, mutta antoi heti kauden ensimmäisessä kilpailussa luottamusta omaan tekemiseen ja kesän tuleviin kilpailuihin. 

Kisakausi jatkuu kesäkuussa kotimaassa kolmena ensimmäisenä viikonloppuna. Heinäkuussa ohjelmassa on kahdet SM-kilpailut: Vantaan SM-viikolla järjestettävät parikisat, sekä henkilökohtaiset SM-kilpailut Tahkolla. Näiden kilpailuiden väliin mahtuu Berliinissä järjestettävät Maailmancupin kisat. Elokuussa on vielä muutama kotimaan kilpailu ja kauden päättää kuun lopussa pidettävät Euroopanmestaruuskilpailut.

Lähden hyvillä mielin kisakauteen ja tämän kauden yksi tärkeä tavoite on kehittää ja vahvistaa psyykkisiä työkaluja, jotka auttavat kilpailuissa menestymiseen. Uskon että tänä kesänä pystyn parantamaan Suomen ennätystä useamman kerran sekä kehittymään otteluammunnassa. Toivon mukaan tämän kauden myötä olen taas askeleen lähempänä kansainvälistä kärkeä. 

Contribyte toivottaa Tarulle paljon onnea kesän tiukkaan kisakauteen! Syksyllä palaamme taas Tarun uusiempien kuulumisten kanssa.

 

Kiinnostaako urheilujutut? Lue myös sponsoroimamme kumparelaskija Akseli Ahvenaisen haastattelu blogistamme!

 

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!