Ketterästi kohti parempaa maailmaa – Contribyte valmensi Plan Internationalia TaskWorld-ohjelman käytössä

12 kesä 2019

Ketterästi kohti parempaa maailmaa – Contribyte valmensi Plan Internationalia TaskWorld-ohjelman käytössä

kesä 12, 2019

Contribyte järjesti Plan International -lastenoikeusjärjestölle koulutuksen ketteristä menetelmistä. Koulutuksen tarkoituksena oli opastaa Plan Suomen työntekijöitä uuden TaskWorld-työnhallintajärjestelmän käytössä, jotta järjestelmästä saataisiin mahdollisimman suuri hyöty Planin hyvän työn tehostamisessa.

TaskWorld-koulutuksesta apua tiimityön parantamiseen

Ajatus koulutukselle lähti Contribyten teknologiajohtajan Lasse Mikkosen keskusteluista Planin työntekijöiden kanssa. Puheenaiheena olivat ketterät menetelmät, jota voi tuotekehityksen lisäksi soveltaa loistavasti myös muiden alojen työnohjaukseen ja koordinointiin. Yksi ajatus johti toiseen, ja lopulta päädyttiin siihen, että myös Planin toiminnan koordinoinnissa ketterät menetelmät ja erityisesti erilaisiin työskentelytapohin taipuva TaskWorld-työkalu olisi varmasti toimiva valinta.

– Halusimme järjestään Planille koulutuksen maksuttomasti, sillä Planin toiminta on todella tärkeää ja arvostamme sitä suuresti. Plan etsi apua tiimityön parantamiseen, ja tarjoamalla koulutuksen ilman kustannusta autamme heitä tehokkaamiksi työssään säästäen samalla varoja järjestön pääasialliseen toimintaan, toteaa koulutuksen järjestänyt Lasse Mikkonen.

Lastenoikeusjärjestö Plan International työskentelee oikeudenmukaisen maailman puolesta, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Siksi Plan pyrkii parantamaan erityisesti kehitysmaiden tyttöjen elämää ja suojelua. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937, ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Plan International toimii yli 70 maassa parantaen lasten elämää muun muassa koulutuksen, terveydenhuollon ja katastrofityön avulla.

Selkeyttä työtehtävien järjestämiseen ja priorisointiin

Contribyten tavoin myös Plan uskoo avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen. Vuonna 2018 73% järjestön tuotoista käytettiin hyväntekeväisyystyöhön ympäri maailmaa, kun ainoastaan 27% meni hallintoon, uusien tukijoiden hankkimiseen sekä tietotekniikkaan. Planin tavoitteena on saada näiden muiden kulujen osuus laskettua alle neljännekseen, ja me Contribytellä toivomme suuresti, että järjestämästämme koulutuksesta on hyötyä tässä tavoitteessa!

  Uskomme, että TaskWorld-koulutus toi selkeyttä työtehtävien järjestämiseen ja priorisointiin ja sai työntekijämme pohtimaan erilaisia tapoja helpottaa ja jäsennellä työtään. TaskWorld-ohjelman käyttöönotto vähentää myös sisäistä sähköpostin lähettämistä, kun tehtäviin liittyvä viestintä kulkee taskien mukana, toteaa Planin henkilöstökoordinaattori Kirsi Tuovinen.

Niin yritykset kuin yksityiset ihmisetkin voivat tukea Plania heidän työssään lasten oikeuksien puolesta. Contribyteläisillä on kokemusta esimerkiksi Plan-kummina toimimisesta, mikä on hieno tapa päästä tukemaan ja seuraamaan kehitysmaiden lasten elämää. Pienellä kuukausittaisella summalla voi ryhtyä myös tyttösponssiksi, ja auttaa Plania taistelemaan muun muassa lapsiäitiyttä vastaan.

 

 

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!