Valitse sivu

Teknologiajohtaja Lasse Mikkonen: ”Konsultointi on se, mitä me osataan.”

11 syys 2018

Teknologiajohtaja Lasse Mikkonen: ”Konsultointi on se, mitä me osataan.”

syys 11, 2018

Vaikka teknologiajohtaja Lasse Mikkonen oli perustamassa Contribyteä 12 vuotta sitten yhdessä Panu Ravolaisen kanssa, hän kokee nykyisin olevansa ennemminkin yksi Contribyten työntekijöistä kuin yrityksen toinen perustaja. Idea omaan yrityksen lähti alunperin siitä, että alan osaajat olivat todella tiukassa, ja kysyntää työntekijöille riitti.

Näimme tässä markkinaraon, sillä tämänkaltaista osaamista tarvittiin paljon Suomessa. Lisäksi yrityksen perustamisessa auttoi se, että meille oli tiedossa Nokialta iso monivuotinen projekti Synergy-työkalun parissa. Yrittäjyys myös takasi meille tietynlaisen vapauden, ja liikevaihdon kertyminen turvasi tulevaisuuden.

Ensimmäisen parin vuoden aikana Contribyte kasvoi kahden hengen yrityksestä 14 työntekijään. Nokian myynnin yhteydessä tapahtui Contribytelläkin pieni notkahdus, jonka jälkeen kuitenkin noustiin entistä vahvempana.

Tämä on ollut ehkä yrityksen suurin yksittäinen haaste, Lasse toteaa.

Ennen Contribyten perustamista Lasse työskenteli konsulttina eräässä projektinhallintasovelluksia kehittelevässä firmassa, jossa hän oli mukana kehittelemässä Continues-nimistä työkalua. Lopulta ruotsalainen TeleLogic-yritys osti toiminnan, ja Lasse päätyi sinne konsultiksi. Vuonna 2006, Contribyten perustamisen aikoihin, Continues nimettiin uudelleen Synergyksi, joka oli paljon käytössä Nokialla.

Tämä työllistikin meitä paljon Contribyten alkuvuosina, Lasse muistelee.

 

Teknologiajohtajan työpäivä

Contribyte on kasvanut kahden miehen yrityksestä 20 hengen konsulttitaloksi.

Teknologiajohtajana Lasse vastaa Contribyten käyttämistä työkaluista.

Tämä jää kuitenkin näin pienessä yrityksessä hieman vähemmälle, sillä pyrimme todella yksinkertaiseen ja ketterään toimintaan, Lasse selittää.

Työkalujen lisäksi Mikkonen vastaankin myös Contribyten portfoliosta, eli siitä mitä yritys myy ja minkälaista osaamista siltä löytyy. Suurimmat tuotteet ovat tällä hetkellä Atlassianin tuotteet, kuten Confluence ja Jira, sekä VersionOne ja GitHub.

Sanoisin, että portfolion päivittäminen ja markkinoiden seuraaminen ovat kuitenkin tärkeimmät vastuualueeni, Lasse tiivistää.

Lassen erityisosaaminen liittyy pitkälti konfiguraatiohallintaan sekä prosessiosaamiseen, eli siihen, minkälainen järjestelmä toimii missäkin. Haastattelua ennen hän oli esimerkiksi ollut konfiguroimassa Jiraa tuotekehityksen tarpeisiin.

Näkisinkin osaavani auttaa asiakkaita saamaan mahdollisimman paljon irti heidän käyttämistään työkaluista. Lisäksi tunnen hyvin ketterät menetelmät ja osaan ottaa kantaa ja auttaa niiden käytössä.

Teknologiajohtajan tehtävien lisäksi Mikkonen myös konsultoi ja pitää koulutuksia, vaikka niitä onkin nykyisin aika harvoin. Tavallinen työpäivä koostuukin lähinnä tarjousten tekemisestä, asiakkaiden kanssa neuvottelemisesta sekä workshoppien pitämisestä.

Kalenterini onkin melko repaleinen, mutta se pitää päivät mielenkiintoisina!

 

Joustava konsulttitalo

Pienellä panostuksella voidaan saada suuri hyöty, kun oikea ongelma saadaan paikannettua.

Vaikka Contribyte on kasvanut kahden miehen yrityksestä 20 hengen konsulttitaloksi, Lasse toteaa, ettei hän osaisi edes kuvitella olevansa töissä missään muualla.

Contribytellä pääsen tekemään juuri sitä työtä, mistä tykkään. Lisäksi pidän paljon tämän hetkisestä toimintamallistamme. Toimitusjohtajamme Henri on tuonut organisaatioon mukaan itseohjautuvaa otetta, jonka ansiosta työtä ja vastuuta on saatu hyvin jaettua ihmisten kesken. Tämä on toiminut paljon paremmin, kun työnjako hierarkisesti johdetussa yrityksessä, Lasse kertoo.

Myös Contribyten arvojen suhteen Lasse haluaa esittää ison kiitoksen toimitusjohtaja Henrille, joka on pitkälti määritellyt yrityksen arvot ja saanut ne toimimaan.

Myös asiakkaamme tuntuvat tunnistavan arvomme ja arvostavan meitä niiden takia. Haluamme nimen omaan olla pieni konsulttitalo, joka valmentaa ja auttaa asiakasta tulemaan paremmaksi, Lasse selventää.

Contribyten suurimpia vahvuuksia ovat Lassen mukaan joustavuus sekä palveluiden muokattavuus – ne kun voidaan tapauskohtaisesti räätälöidä jokaiselle asiakkaalle sopivaksi.

Pystymme vapauttamaan asiakkaiden resursseja varsinaiseen kehitystyöhön, ja tekemään sen järkevällä, kannattavalla hinnalla. Meiltä saa myös todella kokonaisvaltaista palvelua, sillä osaamme auttaa asiakasta monessa eri asiassa. Työkalujen ja ohjelmistojen lisäksi osaamme laittaa kuntoon vaikkapa johtamiskäytännöt tai palvelumuotoilun!

Lassen mukaan tärkeintä onkin ymmärtää asiakkaan ongelma – ja saada se ratkaistua. Hänestä on mahtavaa päästä näkemään se hyöty, jonka asiakas saa valmennuksesta.

Pienellä panostuksella voidaan saada suuri hyöty, kun oikea ongelma saadaan paikannettua.

 

Tutustu myös uuden Oulun toimistomme vetäjään Tanjaan ja Senior konsulttiimme Artoon!

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!