Valitse sivu

Jousiampuja Taru Kuoppa: ”Tiiminä tähtäämme paremmin”

26 joulu 2018

Jousiampuja Taru Kuoppa: ”Tiiminä tähtäämme paremmin”

joulu 26, 2018

Contribyte tukee jousiampuja Taru Kuoppaa hänen treenatessaan kohti Tokion Olympialaisia. Kyselimme Tarulta hieman menneen kauden kuulumisia, ja näin hän vastasi!

 

Terveiset hallikaudelta!

Kesäkauden pettymykset on nyt kävelty mielestä pois metsäpoluilla ja mieli odottaa kirkkaana seuraavaa ulkokautta.
 
Hallikauden harjoittelu alkoi syyskuussa tekniikkamuutoksilla. Muutosten tehtävänä on selkeyttää tekemistä, tehdä suorituksesta taloudellisempi ja painetilanteessa helpommin toistettava. Nyt kun uutta tekniikkaa on sisäänajanut muutaman kuukauden, se alkaa tuntua luontevalta. Toki paljon on vielä harjoituslaukauksia edessä, jotta suoritusvarmuus kasvaa ja kaikki osa-alueet toimivat saumattomasti yhdessä, mutta yleisfiilis on erittäin positiivinen.
 
Positiivisuutta ja energiaa tuli ladattua myös Australiassa leireilemällä loka-marraskuussa. Tykkäsin erittäin paljon Australiasta ja pidin tärkeänä päästä harjoittelemaan uutta tekniikkaa ulkona, jossa pitää tekemisen lisäksi ottaa huomioon myös vaihtelevat olosuhteet: tuuli, sade ja valon suunta. Tarkoitus oli osallistua 70 metrin kilpailuun siellä ollessa, mutta se valitettavasti peruttiin. Onneksi sain ampua yhden 18 metrin kilpailun, ja hienoahan se oli olla samalla viivalla Riossa miesten joukkuepronssin voittaneen australialaisen Ryan Tyackin kanssa!
 
Tällä hallikaudella keskityn pääosin 70 metrin ja muiden pitkien matkojen harjoitteluun Pajulahden Urheiluopistolla. Mutta koska talvi on pitkä, niin myös 18 metrin harjoittelu ja hallikisat kuuluu ohjelmaan. Muutama kisa on tullut jo kisattua, ja alkuvuodesta tähtäimessä on vielä mm. SM-kilpailut Riihimäellä. Fysiikkaharjoittelussa tavoitteena on pyöriä perusasioiden äärellä ja lisätä ylävartalon voimaa sekä kehittää peruskestävyyttä. Psyykkisessä harjoittelussa keskitytään mielikuvaharjoitteluun sekä kilpailujännityksen hallintaan erilaisten rentoutus- ja itsesäätelyohjelmien avulla. 
 
Kesän 2019 kilpailukautta kohti mentäessä ohjelmassa on mm. Euro-Gp, 3xmaailmancuppia ja kauden pääkilpailut MM-kisat Hollannissa. Hollannissa on jaossa puolet Tokion 2020 olympiapaikoista. Lähden tavoittelemaan olympiapaikkaa ja edellisten MM-kisojen 17. sijan parannusta.
 
Iso kiitos Contribytelle tuesta, tiiminä tähtäämme paremmin! 

 

Kiitokset sinulle Taru, on mahtavaa olla mukana tiimissäsi!

 

P.S. Urheiluun ja tiimityöhön sopivasti Contribyten syksyn teemana on ollut hyvä tiimi. Tutustu tiimi-aiheisiin blogeihimimme ja ryhdy rakentamaan loistotiimiä myös itsellesi!

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!