Contribyte avasi toimiston Ouluun

11 touko 2018

Contribyte avasi toimiston Ouluun

touko 11, 2018

Contribyte on avannut toimiston Oulussa. Toimiston vetäjänä aloitti toukokuun alussa filosofian tohtori (tietojenkäsittelytiede) Tanja Suomalainen.

Oulu on todella kiinnostava ja nopeasti kehittyvä korkean teknologian keskittymä. Me haluamme olla mukana kehittämässä oululaisten huippuosaajien kanssa uudenlaisia toimintamalleja, joiden avulla yritykset menestyvät myös tulevaisuudessa, toimitusjohtaja Henri Hämäläinen sanoo.

Halusimme tulla mukaan niin oppimaan kuin jakamaan jo oppimaamme Oulun seudun yrityksille.

Täyteen potentiaaliin

Contribyte auttaa yrityksiä saavuttamaan täyden potentiaalinsa digitaalisuutta hyödyntävien tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä ja kaupallistamisessa. Me kehitämme, valmennamme, koulutamme ja muutamme yrityksiä. Meiltä löytyy osaamista menetelmiin, kuten Scrum, Kanban, SAFe, Management 3.0, sekä organisaatioille räätälöityjen toimintamalleihin ja tuotekehityksen hallinnan työkaluihin kuten Atlassian Jira, Confluence, Service Desk, VersionOne, Aha!, Microsoft, IBM ja GitHub. Lisäksi järjestämme koulutuksia ja konsultointia muun muassa palvelumuotoilusta, tuotejohtamisesta sekä tulevaisuuden tuotekehityksestä.

Meillä on vuosien mittaan ollut asiakkaita Oulusta ja joka kerralla on esiin tullut kova koodausosaaminen, hyvä tuoteosaaminen ja rohkeus viedä palveluita eteenpäin. Näimmekin, että Oulussa on vahvaa osaamista ohjelmistoissa ja halusimme tulla mukaan niin oppimaan kuin jakamaan jo oppimaamme Oulun seudun yrityksille. Tavoitteenamme onkin kehittää yritysten toimintaa niin, että ne menestyvät jatkossa entistäkin paremmin, toteaa Henri.

Menetelmä- ja työkaluvalmennusta

Me contribyteläiset uskommekin, että Oulun seudun yritykset pystyvät avullamme vielä vahvemmin kehittymään ydinosaamisessaan, kun me autamme heitä työkaluissa ja menetelmissä, jotka eivät ole – eikä niiden pitäisikään olla – yritysten ydinosaamista. Uuden toimipisteen vetäjä Tanja Suomalainen arvioikin, että etenkin erilaiset menetelmäkoulutukset voisivat olla erityisesti tarpeen Oulussa.

Yritykset pystyvät avullamme kehittymään ydin-osaamisessaan, kun me autamme heitä työkaluissa ja menetelmissä.

Oulussa on paljon eri toimialojen tuote- ja palvelukehitystä. Erityisesti fintech-ala nostanut viimeaikoina päätään, samoin erilaiset terveysalan yritykset. Kaupungista löytyykin paljon uutta ja innovatiivista toimintaa, kuten lukuisia start-upeja. Täällä on hyvä tekemisen meininki, ja toiminta tapahtuu yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, toteaa Tanja.

Yhteisöllisyys onkin Tanjan mukaan ominaista Oululle, ja erilaiset verkostot sekä SIGit (special interest groupit) kuvavat hänestä hyvin alueen toimintaa. Contribyte voi hänen mukaansa kuitenkin tuoda kaupunkiin tuote-, palvelu- ja organisaatiokehityksen viimeisimpiä tuulia sekä lisätä alueen koulutus-, sertifiointi- ja työkalutarjontaa.

Yhdistämme osaavia ihmisiä

Ihan ensimmäisistä kerroista asti meidät on vakuuttanut Oulun yhteistyöhenki ja halukkuus kehittää toimintoja yhdessä. Meidän missionamme on aina ollut tuoda osaavia ihmisiä ja yrityksiä yhteen, jotta yritykset hyötyvät toistensa menetelmäosaamisesta. Suomalaisten yritysten ei kannata kilpailla toimintamalleissa keskenään, vaan täällä tarvitaan yhteistyötä, jotta voidaan menestyä globaalissa kilpailussa. Tämä ajatus on selvästi Oulussa ymmärretty ja me haluamme tuoda oman kortemme tähän kekoon tuomalla osaavia ihmisiä yhteen, Henri lisää.

Tästä esimerkkinä olemmekin järjestämässä heti toukokuussa aamiaisseminaaria, jossa ihmiset ja yritykset pääsevät vaihtamaan ajatuksia. Lisäksi kaavailemme syksyksi oululaisille yrityksille työpajasarjaa, ja tulemme vielä järjestämään vuoden vaihteessa isomman seminaarin toimintamallien kehittämiseksi.

 

Haluatko pysyä perillä Oulun seudun uutisista ja tapahtumista? Tilaa Oulun uutisemme tästä linkistä

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!