Valitse sivu

Konsultti Antti Suvanto: ”Hienointa työssäni on nähdä, että asiakkaan toiminta harppaa eteenpäin.”

22 touko 2019

Konsultti Antti Suvanto: ”Hienointa työssäni on nähdä, että asiakkaan toiminta harppaa eteenpäin.”

touko 22, 2019

Contribyten tuotejohtamisen konsultti Antti Suvanto aloitti uransa opiskelemalla koneenrakennusta Teknillisellä korkeakoululla. Sieltä hän päätyi Nokialle, jossa hän työskenteli lähes 15 vuotta. Toimenkuva tai tuotteet vaihtuivat melkeinpä vuosittain, mikä piti pitkän rupeaman mielenkiintoisena. Pisimpään Antti työskenteli tuotehallinnan parissa töiden sisältäessä niin teknistä kuin markkinoinnillista kulmaa. Välillä hän käväisi myös myynnin ja business developmentin puolella, minkä ansiosta nuori tuotejohtaja sai entistä syvemmän kuvan siitä, mitä tuotehallinnassa oikeasti pitäisi tehdä – ja miten.

– Siinä sai todella hyvän kokonaiskuvan menestyksekkäästä tuoteliiketoiminnasta, Antti muistelee.

Nokialta Antti siirtyi Wiprolle, jossa hän jatkoi ensin tuotehallinan vetäjänä, mutta siirtyi pian yrityksen leipälajin, eli IT-palveluiden puolelle.. Vuonna 2012 Antti päätyi tuotejohtamisen konsultiksi Prodmanille, joka pari vuotta sitten yhdistyi Contribyten kanssa.

 

Tuotehallinnan asiantuntija

Contribytellä Antin arsenaaliin on tuotejohtamisen ohella tullut myös työkalupuolen ja tuotekehityksen konsultointia. Lisäksi Antti hoitaa paljon markkinointipolkuihin liittyviä juttuja, sekä järjestää erilaisia seminaareja ja tapahtumia. Työpäiviin kuuluu myös myynnillisiä töitä ja erilaisia tuotekehityksen projekteja.

Monipuolisen kokemuksen ansiosta olen saanut mahdollisuuden tehdä asioita monesta eri näkökulmasta, vaikka tuotejohtaminen ja tuotehallinta ovatkin aina olleet punainen lanka menestyvään liiketoimintaan, kertoo Antti.

Leipätyönsä lisäksi Antti on aktiivinen toimija myös tuotehallintayhteisössä muun muassa toimimalla järjestäjänä ProductTank- ja ProductCamp-tapahtumissa. Tuotejohtaminen onkin  hänen erityisosaamisensa sekä intohimonsa. Niiden lisäksi Antti on kuitenkin aina nähnyt tärkeäksi pitää myös ostajan ja käyttäjän puolta ja näkökulmaa esillä.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että mitä tahansa tehdään – niin töissä kuin vapaa-ajalla – olisi hyödyllistä kysyä ensin mitä, miksi ja kenelle. Jos näihin ei osaa vastata, ei kannattaisi tehdä yhtään mitään, Antti toteaa.

Asiakasnäkökulman lisäksi Antiltä sujuu hyvin myös tuotteiden ja palveluiden elinkaaren hallinta. Asiakasarvon luonnin jälkeen on osattava rahastaa oma työ sopivalla liiketoimintamallilla. Ja varmistaa menestyksen jatkuvuus portfolionhallinnan keinoin. Elinkaaren hallinnassa on tärkeää ottaa huomioon se, miten tuotteita hoivataan niin, että liiketoiminta sujuisi mahdollisimman hyvin!

 

Ihmisläheinen kouluttaja

Konsulttina ja kouluttajana Antti on ihmisläheinen. Hän tykkääkin järjestää erityisesti useamman päivän mittaisia kursseja ja koulutuksia, joissa on aikaa luoda kontakteja ja tutustua kunnolla uusiin ihmisiin.

Yritän aina lähestyä asiaa siitä näkökulmasta, josta uskon, että toinen ihminen haluaisi siitä kuulla – miten asia olisi helpointa ymmärtää tai miten asiasta olisi kaikkein helpointa saada kiinni, selittää Antti.

Parasta Contribytellä työskentelyssä on Antin mielestä lahjakkaat kollegat ja tiimin monipuolinen osaaminen – osaamista kun on paljon ja isolta alueelta. Kaikilla on oma taustansa ja omat vahvuutensa.

Lisäksi saamme toimia vapaasti omana itseämme ja vaikuttaa omaan tekemiseemme. Joka päivä saa oppia uutta, Antti perustelee.

Antti on tyytyväinen myös Contribyten arvoihin, kuten aitouteen ja oma-aloitteisuuteen, ja hän uskookin, että ne ovat johtaneet työntekijät entistä parempiin suorituksiin.

On huomattavasti parempi, kun motivaatio kumpuaa sisältä: silloin töitä tekee mielellään ja antaa parhaansa!

Contribyten vahvuuksia ovatkin Antin mielestä motivoituneet työntekijät sekä vahva ja monipuolinen osaaminen, jota voidaan räätälöidä kullekin asiakkaalle sopivaksi paketiksi. Hänestä on hienoa, jos asiakas on tyytyväinen – mutta vielä hienompaa, jos asiakkaan ongelma ratkeaa ja toiminta harppaa askeleen tai kaksi eteenpäin!

– Tärkeintä on se, että asiakas saa oman liiketoimintansa toimimaan!

 

Tutustu Antin lisäksi myös konsulttiimme Karoon sekä koulutusvastaavaamme Timoon!

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!