Valitse sivu

Millainen on hypoteettinen 5G-tuotepäällikkö?

5 syys 2018

Millainen on hypoteettinen 5G-tuotepäällikkö?

syys 5, 2018

Kaikki puhuvat 5G:stä, mutta mitä tekee hypoteettinen 5G-tuotepäällikkö?

5G-verkot mahdollistavat asioita, joita vanhemmilla verkoilla ei voisi kuvitellakaan.

Kuten kuka tahansa tuotepäällikkö, hänkin miettii, millaisia hänen asiakkaansa ovat ja millaisia arvolupauksia heille kannattaisi tehdä. Kuka hyötyy eniten 5G:stä? Entä miten sen mahdollistamat palvelut saadaan parhaiten tuotteistettua?

5G-tuotepäällikkö voi työskennellä teleoperaattorilla ja laitevalmistajalla tai oikeastaan missä tahansa yrityksessä, joka hyödyntää 5G-verkon mahdollisuuksia. Niitä kun on todella monia! 5G-verkot toimivat nimittäin jopa sata kertaa 4G:tä nopeammin, ja mahdollistavat siksi asioita, joita vanhemmilla verkoilla ei voisi kuvitellakaan. Videoiden streamaus keskellä Ullanlinnanmäen vappuhulinoita tai katsojakokemusta rikastavat interaktiiviset palvelut täpötäysillä kaupunkifestareilla? Kiitos 5G:n, tämäkin on kohta mahdollista!

Kuka hyötyy 5G-verkoista?

Korkeat nopeudet eivät pysty kattamaan koko maata, vaan 5G-verkot tulevat toimimaan lähinnä tiheään asutuilla kaupunkialueilla sekä tärkeimmissä toimistokeskittymissä. Niissä niitä myös tarvitaan eniten, sillä käyttäjiä löytyy ja tehottomammat verkot saattavat aika ajoin ruuhkautua.

Eniten nopeista verkoista hyötyvät esimerkiksi ruuhkaisten kaupunkitapahtumien yleisöt sekä innokkaat tietokonepelien pelaajat. Myös videovalvonta hyötyy tehokkaasta 5G-kaistasta, kun korkealaatuinen videostreamaus helpottuu.

Lisäksi 5G mahdollistaa myös erilaisten teollisuuden sovellusten käytön sekä helpottaa liikenteen automatisointia. Tämä kaikki tulee kohottamaan sekä tuottavuutta että turvallisuutta, kun vaaratilanteisiin voidaan tehokkaan verkon ansiosta reagoida nopeammin.

Miten tuotepäällikkö markkinoi 5G-palveluita?

5G-verkon sovellusalueet suuntautuvat täysin eri asiakas-segmenteille, ja tämä on syytä ottaa huomioon tuotteiden ja palveluiden markkinoinnissa.

5G-verkon sovellusalueet suuntautuvat täysin eri asiakassegmenteille, ja tämä on syytä ottaa huomioon tuotteiden ja palveluiden markkinoinnissa. Tavallista kuluttajaa kiinnostaa aiempaa tehokkaampi ja toimivampi nettiyhteys, kun taas hifistelijöille 5G-tekniikka voi jatkossa tarjota aiempaa kokonaisvaltaisempia kokemuksia esimerkiksi konserteissa tai vaikkapa lätkämatseissa. Yritykset ja palveluntarjoajat puolestaan hyötyvät uusista, nopeamman verkon synnyttämistä bisnesmahdollisuuksista.

Taitava 5G-tuotepäällikkö ottaakin tämän huomioon arvolupauksia räätälöidessään. Kaikille ei kannata sanoa samaa, vaan viesti tulisi kohdentaa jokaiselle potentiaaliselle asiakkaalle, tai vähintäänkin asiakasryhmälle, erikseen. Kannattaakin miettiä, mitä hyötyä tuotteesta tai palvelusta on juuri kyseiselle asiakkaalle. Tärkeintä on, että viesti on helppo ymmärtää ja ottaa vastaan!

 

Lue lisää aiheesta Tuotepäällikkö-blogista!

 

Antti Suvanto

Antti Suvanto

Senior Konsultti

Antti on kokenut tuotepäällikkö, joka on vastannut laajasta skaalasta erilaisia tuotteita eri elinkaaren vaiheissa. Kokemuksiaan tuotehallinnan asiakkaana myynnissä ja liiketoiminnan kehityksessä Antti hyödyntää mielellään työssään. Konsulttina Antti on kouluttanut tuotepäälliköitä, laatinut tuotestrategioita ja auttanut yrityksiä johtamaan tuotteita kaikissa elinkaaren vaiheissa. Antti on ollut aktiivisesti mukana rakentamassa tuotepäällikköyhteisöä Suomeen. Siviilissä Antti keskustelee mielellään kalastuksesta ja kuohuviinin valmistuskokemuksista.

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!