Valitse sivu

Talviset kumparelaskuterveiset Akseli Ahvenaiselta

17 marras 2020

Talviset kumparelaskuterveiset Akseli Ahvenaiselta

marras 17, 2020

Contribyte tukee nuorta kumparelaskijaa Akseli Ahvenaista hänen matkallaan kohti Pekingin talviolympialaisia. Saimme Axulta viestin, jossa hän kertoo viimeisimpiä kuulumisiaan alppilukiosta ja kumparelaskuleireiltä:

 

Moikka,

Talvi alkaa aivan pian myös eteläisessä Suomessa, ja kuukauden kuluttua alkaa myös kumparelaskun maailmancup ja karsinta Pekingin olympiakisoihin, jotka järjestetään alle puolentoista vuoden päästä.

Ensimmäinen kisa käydään tutussa Rukan rinteessä itsenäisyyspäivän viikonloppuna 5.12 ja seuraavat kaksi Idressä Ruotsissa 11-13.12. Pieni kotikenttäetu on siis tiedossa ainakin kauden alussa!

Viime kausi meni kohdallani nousujohteisesti, ja olin 4. Euroopan Cupin kokonaiskilpailussa, vaikka minulta jäikin väliin kolme osakilpailua maailmancupin vuoksi. Kauden viimeiset MC-osakilpailut ja U20 MM -kisat peruttiin koronan takia, mikä antoi hyvän mahdollisuuden keskittyä fysiikan ja uusien hyppyjen kehittämiseen kevään ja kesän aikana.

Tästä johtuen kuntoni on nyt parempi kuin koskaan ja kaikki testitulokset näyttävät, että kehitystä on tapahtunut. Lisäksi olen saanut hiottua muutaman uuden vaikeamman hypyn kisakuntoon vesihyppyreillä, joissa hyppyjä tuli tänä kesänä ennätysmäärä eli noin 700. Maajoukkueella on ollut kaksi laskuleiriä Folgefonnassa, Norjassa ja kaksi Ruotsin Idressä. Lisäksi olen leireillyt Åren alppilukion kanssa Idressä, joten laskemaan olen päässyt suunnitellusti. Kisaamisen makuun pääsen jo tulevana lauantaina 21.11, kun Ruotsin Idressä kisataan FIS Open -kisa, jossa on mukana suuri osa maailman huipuista valmistautumassa maailmancup-kauteen.  

Uskon, että menestyminen MC-kisakiertueella tulevalla kaudella on mahdollista ja ainakin tiedän, että olen tehnyt kaikkeni sen eteen harjoituskaudella. Toivottavasti koronatilanne ei kovin paljon sotke asioita ja pääsen kiertämään suunnitellusti kisoja sekä treenaamaan ja pysyn terveenä.

Kausi on lopulta nopeasti ohi ja minulla on mahdollista varmistaa olympiakisojen edustuspaikka jo tällä kaudella. Lopulliset osallistujat määräytyvät maailmancupin ja MM -kisojen kautta kerättävien ranking-pisteiden avulla, ja noin 35 parasta laskijaa pääsee kisoihin, joiden karsinta päättyy noin kolme viikkoa ennen isoja olympiakisoja. Maakiintiö on neljä laskijaa maata kohden ja sijoitukseni FIS-maailman rankingin miesten sarjassa on nyt 35.

Suuret kiitokset tuestanne matkallani – ilman sitä tämä ei olisi ollut mahdollista!  

Talvisin laskuterveisin,
Axu

 

Contribyte kiittää Axua kirjeestä ja toivottaa paljon onnea sekä terveyttä seuraavalle kaudelle. Lopusta löytyy lista YLEn kanavilla sekä Areenassa näytettävistä Maailman Cup ja MM-kilpailuista, joista Axun taidonnäytteitä voi seurata! Ja lisää hienoja kumparelaskukuvia ja -videoita löytyy Instagramista @axuahvenainen

 

Maailman Cup:

5.12.2020, Ruka, FIN
11–13.12.2020, Idrefjäll, SWE
25–27.1.2021, Calgary, CAN
4–6.2.2021, Deer Valley, USA

MM-kilpailut:

18–28.2.2021, Zhangjiakou, CHN
6–7.3.2021, Tazawako, JPN
13.3.2021, Almaty, KAZ  

U20 MM -kilpailut

28–30.3.2021, Krasnoyarsk, RUS

 

Kuvat Akseli Ahvenainen ja Ski Sport Finland.

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!