Valitse sivu

Itämeri on meitä lähellä

14 kesä 2021

Itämeri on meitä lähellä

kesä 14, 2021

Contribyte tekee yhteistyötä Vesiurheilukeskus Laguunin kanssa. Laguuni toimii Helsingin Hietaniemessä ja Espoossa Keilaniemessä. Monipuoliset vesiurheilulajit toimivat luonnon ehdoilla ja Espoon Keilaniemen toimipisteellä wakeboarding-kaapeleiden sähkö saadaan ympäristöystävällisesti pitkäaikaisen kumppanin Fortumin aurinkopaneeleista. Laguunilla on kehityksen ensiasteilla myös toimipiste Helsingin Hietaniemessä.

Laguuni osallistuu myös Itämeren suojeluun, jonka Contribyte mahdollistaa muiden sponsoreiden rinnalla. Laguunin organisoima Itämeri Plogging tarjoaa kajakit kaikkien halukkaiden käyttöön roskien keräämiseksi Itämerestä. Lisäksi Laguuni järjestää joka kesä erillisen plogging-päivän, jolloin liikunnan merkeissä siistitään myös luontoa. John Nurmisen Säätiön Itämeripäivänä 26.8.2021 meren siivoustalkoot huipentuvat yhteisöllisesti, kun vesille lasketaan yli sata kajakkia ja muuta menopeliä pelkästään Keilaniemen ja Hietaniemen alueilla. Kaikki osallistumaan talkoisiin erilaisilla menopeleillä ympäri Suomen!

Ennennäkemätön hanke tuo siivouskajakit Suomen rannikolle helposti kaikkien saataville kesän 2021 ajaksi. Hanke jalkautetaan Ouluun, Vaasaan, Poriin, Turkuun, Espooseen ja kolmelle eri toimipisteelle Helsinkiin samanaikaisesti. Konkreettiseen siivoustyöhön motivoi mittausjärjestelmä, jolla kaikki kerätty roska punnitaan, kirjataan ja kierrätetään. Hankkeesta vastaa Vesiurheilukeskus Laguuni.

 

Miksi Contribyte valitsi Laguunin?

Me Contribytella olemme urheiluintoilijoita ja halusimme tukea jotakin, mikä on meitä fyysisesti lähellä. Koemme, että voimme vaikuttaa paremmin johonkin sellaiseen, minkä äärellä olemme, kuten Itämeren, ja jonka hyvinvointiin voi konkreettisemmin osallistua.

 

Jokainen voi osallistua Itämeren suojeluun

Itämeri on vähävetinen sisämeri, jota rasittaa peräti 85 miljoonan ihmisen jätevedet ja maatalousalueilta huuhtoutuvat ravinteet. Itämeren pohjakerrostumissa majailee rehevöittäviä ravinteita ja myrkkyjä.

Suomellakin on Itämeren suojeluohjelma, johon jokainen suomalainen voi osallistua. Tehokas Itämeren suojelu parantaa myös järvi- ja jokivesien laatua ja sisämaan luonnon monimuotoisuutta. Teollisuus, maatalous ja mm. liikenne voivat vaikuttaa paljon Itämeren kuntoon. Yksityishenkilö voi vaikuttaa valitsemalla sellaisia tuotteita ja organisaatioita, jotka toimivat Itämeren puolesta, tai ei ainakaan saastuta sitä. Muutamia konkreettisia tekoja on kasvispainotteinen ravinto, ympäristöystävällisten kemikaalien ja uusiutuvan energian valinta. Tai poimimalla edes yhden roskan merestä tai sen läheisyydestä.

 

Itämeren suojelu edellyttää oma-aloitteista vastuullisuutta

Muutos lähtee aina yksilöstä: tahdosta ja tavoitteesta kohti haluttua. Contribyten arvoja on oma-aloitteinen vastuullisuus. Meitä ohjaa vastuu tekemisestämme ja asioiden viemisestä maaliin asti toisiamme tukien ja yhdessä asiakkaiden kanssa. Olemme kiitollisia osallistumisestamme Itämeren suojelun Laguunin toiminnan kautta – yhteisöllisen vastuullisesti.

 

P.S. Iso suositus Laguunille. Meidän tiimipäivämme oli superhauska!

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!