Esittelyssä Contribyten kummiurheilija alppinisti Sampsa Hämäläinen

30 tammi 2016

Esittelyssä Contribyten kummiurheilija alppinisti Sampsa Hämäläinen

tammi 30, 2016

Contribyte tukee lupaavaa nuorta alppihiihtäjä Sampsa Hämäläistä. Sampsa on vuoden 2015 hallitseva Suomenmestari supercombissa M16-sarjassa, sekä SM-pronssimitalisti suurpujottelusta. Sampsalla on aiemmilta vuosilta M14-sarjasta 4 SM-mitalia. Hän on myös päässyt edustamaan Suomea kaksi kertaa Italiassa järjestetyissä lasten kansainvälissä kilpailuissa.

Sampsa on Kouvolasta lähtöisin oleva urheilija, joka opiskelee ja harjoittelee ensimmäistä vuottaan Tahkon alppikoulussa Nilsiässä. ”Viimeisten vuosien hyvä menestys SM-kisoissa antoi potkun lähteä suorittamaan lukiota Tahkon maisemiin. Kun Kouvolan Yhteislyseo ja Nilsiän lukio olivat vielä tosi joustavia ja pystyn olemaan osan jaksoista Kouvolassa ja osan Nilsiässä, niin päätös lähteä oli helppo”, Sampsa kertoo. Myös tuttu ympäristö ja valmentajat kahden vuoden ajalta Tahkon Talent – ryhmästä helpottivat päätöstä valita juuri Tahkon alppilukio.

Alppihiihdossa reissupäiviä tulee paljon. Lumipäiviä vuodessa pyritään saamaan 120-130 päivää, joten matkustaminen lumen perässä on tavallista. Tänäkin syksynä lumileirejä on vietetty Itävallassa Hintertuxin jäätiköllä. Alkuvuoden huono lumitilanne kotimaassa ei ole haitannut Sampsaa niin paljon, kun alkutalven Itävallan leirillä tullut vamma on pakottanut pitämään treenitaukoa tammikuun alkuun asti.

Alppihiihdossa siirrytään 16-sarjan jälkeen suoraan aikuisten sarjaan. SM-kisoissa lasketaan myös nuorten sarjat 18 ja 21, mutta muissa kilpailuissa näitä sarjoja ei ole. Ensimmäisten vuosien tavoite aikuisten sarjassa onkin vain pienentää FIS-pisteitä, että saa parempia lähtöpaikkoja ja pääsee mukaan parempiin kisoihin.

Sampsan tavoitteet ovat nousta nuorten maajoukkueeseen muutaman vuoden kuluessa. SM-kisoistakin tavoitteena on saada menestystä tulevina vuosina.

Seuraamme Contribyten blogissa Sampsan harjoittelua ja matkaa kohti alppihiihdon huippua tasaisin väliajoin. Täältä löydät Sampsan profiilin tahko alppikoulun sivulla (Sampsa Hämäläinen – Tahkon Alppikoulu)


 

Contribyte on vuonna 2006 perustettu konsulttiyritys. Sen toimialaa ovat ketterät ohjelmistotuotannon menetelmät, räätälöidyt kehitystyökalut sekä uudet työskentelytavat. Contribyte ei usko yhden metodologian tai menetelmän ylivertaisuuteen tuotekehityksessä, vaan pyrkii toimimaan menetelmäriippumattomasti. Contribyte on työntekijöidensä omistama ja toiminut perustamisvuodestaan 2006 saakka kannattavasti ja vastuullisesti.

Seuraa Contribyteä FacebookissaTwitterissäLinkedInissä tai YouTubessa!

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!