Esittelyssä Mikko Korkala – Contribyten ketterien menetelmien konsultti

30 syys 2016

Esittelyssä Mikko Korkala – Contribyten ketterien menetelmien konsultti

syys 30, 2016

Tervehdys! Olen Mikko Korkala Contribyteltä. Keskeisin osaamiseni liittyy ketteriin menetelmiin, joiden parissa olen työskennellyt vuodesta 2002 alkaen. Olen toiminut niin valmentajana, kouluttajana kuin tutkijanakin kyseiseen aiheeseen liittyen. Tutkimusnäkökulmasta voin melko suurella todennäköisyydellä sanoa, että olen varmasti yksi ensimmäisistä jotka aloittivat ketterien menetelmien systemaattisen tutkimisen Suomessa. Väittelin aiheesta Customer communication in distributed agile software development vuonna 2015, ja tämän projektin aikana laadin uusia malleja ja menetelmiä joilla varmistetaan tehokas kommunikaatio ketterässä kehittämisessä.

Olen myös ollut mukana laatimassa kokonaan uutta ketterää menetelmää (Mobile-D, http://agile.vtt.fi/mobiled.html), ja  lisäksi olen työskennellyt mm. tuotekehitysprosessien ja innovaatiotoiminnan parantamisen parissa. Innovaatioihin liittyen erityisesti Lean Startup – ajattelu on lähellä sydäntäni, ja olen hyvin kiinnostunut Design Thinking -ajattelusta ja siitä, miten sitä voidaan hyödyntää tuotekehityksessä sen eri vaiheissa.  Ennen Contribytea työskentelin VTT:llä, Oulun yliopistossa ja urani aloitin ohjelmistosuunnittelijana vuonna 2000. Piipahdinpa välillä vuoden verran Kanadassakin.

Contribytella olen päässyt hyödyntämään osaamistani erinomaisesti. Minulla on ollut mahdollisuus kouluttaa asiantuntijoita Scrum:n, Ketterään tuoteomistajuuteenKanbaniin ja Lean Product Development:n liittyen. Olen lisäksi assesmoinut tuotekehitysprosesseja ja valmentanut yrityksiä ketterien menetelmien käytössä. Se mistä pidän Contribytella työskentelystä, mielenkiintoisen ja haastavan työn ohella, on todella mukavien ja erittäin asiantuntevien työkavereiden lisäksi se, että asiantuntijoidemme osaamisen kehittäminen ei ole tässä firmassa tyhjää sanahelinää. Meillä on mahdollisuus kehittää aktiivisesti omaa osaamistamme mm. osallistumalla erilaisiin hyödyllisiin koulutuksiin, ja lisäksi sparraamme toisiamme herkeämättä.

Jaamme Contribytella myös yhteisen näkemyksen siitä, että ketterä tuotekehitys on aina räätälintyötä. Erityisesti tämä korostuu haastavissa isoissa muutoshankkeissa,missä ketteryyttä skaalataan koko organisaation tasolle. Erilaiset ketteryyden skaalaamiseen tarkoitetut frameworkit, kuten SAFeLeSS ja NEXUS, tarjoavat toki hyvät raamit tälle haastavalle muutokselle ja sen onnistuneelle läpiviennille. Kuitenkin se miten näitä raameja sovelletaan ja mitkä asiat sopivat juuri kullekin organisaatiolle on asia, mitä tulee harkita kun muutoshanke halutaan viedä läpi parhaalla mahdollisella tavalla.

Onnistunut muutos aidosti ketterään toimintamalliin vaatii ymmärrystä liiketoiminnasta ja asiakkaan oikeista tarpeista. Onnistunut muutos tarvitsee tehokkaan ja taloudellisen tuotekehitysmallin joka tuottaa korkealaatuisia ohjelmistoja jotka vastaavat käyttäjien tarpeita. Näiden lisäksi tarkoitukseen sopivat ja prosessia aidosti tukevat työkalut ovat keskeisessä roolissa. Contribytelta löytyy tarvittava osaaminen ja kokemus jotta onnistunut ja ennenkaikkea pysyvä muutos voidaan toteuttaa.

Pistetään hommat kuntoon!

Mikko Korkala

Mikko Korkala

Tuotekehityksen konsultti

Mikko on pitkän linjan tuotekehitysammattilainen. Hän aloitti uransa ohjelmistosuunnittelijana, mutta löysi kutsumuksensa ketterien- ja Lean-menetelmien parista. Mikko on työskennellyt niin kehitystiimien kuin ylimmän johdonkin kanssa, ja työ on sisältänyt valmentajan, kouluttajan, uusien kehitysprosessien laatijan ja tutkijan rooleja. Mikko on yksi ensimmäisistä, jotka aloittivat ketterien menetelmien systemaattisen tutkimisen ja kehittämisen Suomessa, ja hän väitteli aiheesta tohtoriksi vuonna 2015. Vapaa-aikansa Mikko viettää perheensä kanssa, lukemalla niin faktaa kuin fiktiota sekä kuntoilemalla. Erityisesti pyöräily sekä maastossa että maantiellä ovat lähellä Mikon sydäntä.

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!