Miten optimoida Atlassianin lisenssien kokonaisuus erilaisille tarpeille?

6 syys 2019

Miten optimoida Atlassianin lisenssien kokonaisuus erilaisille tarpeille?

syys 6, 2019

Atlassian päivittää tuotestrategiaansa. Tuotteita positioidaan uudestaan, ja se vaikuttaa tuotteiden hintoihin. Muutos koskee kaikkia Atlassianin omia Cloud-, Server- ja Data Center -tuotteita. Hinnat nousevat, joissain tuoteversioissa merkittävästi. Marketplacen lisäosia 3.10.2019 tapahtuva hinnanmuutos ei suoraan koske.

Tästä Atlassianin sivulta voit lukea lisää hinnannostosta ja sen perusteluista.

Jos olet hankkimassa Atlassian tuotteita, nyt on oikea hetki puntaroida eri vaihtoehtoja.

Kokosimme tähän blogiin muutamia ajatuksia siitä, millaisia vaikutuksia hinnannostolla on nyt ja jatkossa. Toivottavasti löydät tästä hyödyllisiä neuvoja siihen, millainen Atlassian lisenssien kokonaisuus olisi passeli organisaatiollenne pitkässä juoksussa. Vertailemme tässä vaihtoehtoja vain hinnan perusteella, vaikka normaalisti valinnassa painaa muitakin kriteereitä.

Cloud, server vai datacenter vain kustannusten näkökulmasta:

Se, mikä kannattaa valita hinnan puolesta, riippuu yleensä käyttäjien määrästä.

Yksinkertaistaen voisi sanoa, että mikäli käyttäjiä on alle 400, Cloud voi olla järkevä vaihtoehto. Mutta jos käyttäjämäärä nousee yli sen, Cloudin hinta nousee huomattavasti.

Server-versio on kannattava erityisesti 500–1000 käyttäjälle, ja uusinta tuleville vuosille tulee sitä halvemmaksi, mitä enemmän Server-käyttäjiä on. Serverin uusintahinta tuhannen käyttäjän jälkeen on selvästi edullisempi kuin Cloudin tai Data Centerin.

Data Center on hyvä valinta, jos käyttäjiä on enintään 4000, minkä jälkeen sen hinta nousee suhteessa Serveriin jo merkittävästi.

Hinnoittelun kehitystä kuvaa alla oleva kuva.

Cloud, Server vai Data Center muista näkökulmista:

Sopivan mallin valintaan vaikuttavat myös muut tekijät. Ensisijaisesti kannattaa lähteä siitä, että työkalut auttavat teitä päivittäisessä työskentelyssä. Esimerkiksi Server-malli voi auttaa räätälöitävyydellään, jolloin lisäosien avulla vähennätte ‘’käsityötä’’. Data Center antaa ylivoimaisen luotettavuuden, joka on tarpeen suurissa ja kriittisissä sovelluksissa. Cloud-mallin käyttöönotto on taas ylivoimaisen helppoa ja sopii erityisen hyvin pienille organisaatioille, joilla ei ole erikoistarpeita.

Jos tarvitsette kumppania pohtimaan oikeaa valintaa juuri teidän ympäristöönne, kannattaa ottaa yhteyttä meihin – tämä on Contribyten ydinosaamista!

Miten hyödynnät ajan ennen hinnan muutoksia?

Mikäli uskotte, että teille ei tule muutoksia käyttäjien määrään, kannattaa ostaa lisenssien päivitys seuraavalle kahdelle vuodelle jo ennen hinnannousua eli ennen 3.10. Jos ei ole varmuutta käyttäjämäärän kehityksestä, voi tietenkin ostaa tai uusia lisenssinsä normaalisti vuodeksi tai kahdeksi eteenpäin, ja mikäli muutoksia tulee, täytyy olla valmis maksamaan käyttäjämäärä nostosta aiheutuva korkeampi hinta loppuajalle.

Totuus on kuitenkin, että Atlassianin tuotteet ovat lähtökohtaisesti edelleen melko edullisia.

Jäikö jokin mietityttämään?

Järjestämme keskiviikkona 18.9. meetupin, jossa keskustellaan siitä, kuinka Atlassianin tuotestrategia muuttuu ja miten se vaikuttaa. Lisätietoa ja ilmoittautumisen löydät täältä!

Tarvitsetteko apua valinnan tekemisessä? Täytä allaoleva lomake, niin otamme teihin yhteyttä!

12 + 11 =

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!