Menestyäkseen tuoteliiketoiminnassa ei riitä, että kyvykkyydet kehitysosastolla ovat kunnossa. Tuotteen tai palvelun kehittäminen kun ei ole alkuunkaan riittävää, vaan on myös ymmärrettävä, mitä tuotteita tai palveluita kannattaa tehdä ja kuinka niistä kerrotaan asiakkaille.
Business case hoikistuu – Pöhöttyneestä taulukkolaskelmasta tuotekehityksen ohjausvälineeksi
Lean Business Case -ajattelu auttaa keventämään liiketoimintaa. Ketterät menetelmät ja hoikistuneet bisnesperustelut ovat osa tulevaisuuden tuotekehitystä.
Contribyten toimitusjohtaja Henri Hämäläinen: ”Eniten tykkään tehdä töitä asiakkaidemme kanssa.”
Contribyten toimitusjohtaja ja tuotekehityksen konsultti Henri Hämäläinen näkee itsensä lähinnä sivutoimisena toimitusjohtajana. Vaikka hän toimii yrityksen johdossa ja pyrkii jatkuvasti viemään luotsaamaansa firmaa eteenpäin, hän toteaa, että kaikkein eniten hän tykkää kuitenkin tehdä töitä juuri asiakkaidensa kanssa.
Onnistunut PI-suunnittelutapahtuma
PI-suunnittelutapahtumassa tuotekehitystiimit sidosryhmineen yhdessä suunnittelevat ja sitoutuvat liiketoimintatarpeiden mukaiseen seuraavaan toteutettavaan kokonaisuuteen. Tapahtuma kestää yleisimmin kaksi työpäivää ja mutkat suoristaen sisältää kahvin, vision, suunnittelun, sitoutumisen sekä retron.
Taru Kuopan voittoisa kisavuosi – Contribyten tukemana kohti Olympialaisia
Contribyte tukee jousiampuja Taru Kuoppaa hänen tavoitteessaan kohti Tokion Olympialaisia. Olympiaedustajuus on Tarulle jo tuttua, sillä hän edusti Suomea viime vuonna Rion kesäolympialaisissa. Tarun kisavuosi on sujunut hienosti ja taskussa on yksi Suomen ennätys, kolme Suomen mestaruutta sekä 17. sija maailmanmestaruuskilpailuissa.
Tiikeri vai tiimi? – Positiivisuus lisää tehoja.
Positiivisuudella on suuri merkitys myös töissä. Innovatiivisuuden ja tehokkuuden takia olisikin tärkeää, että työntekijät kokisivat jatkuvasti positiivisia tunteita. Onnellisena ajattelu on tehokkaampaa, ja positiiviset aivot löytävät uusia, innovatiivisia ratkaisuja helpommin ja nopeammin kuin negatiiviset.
Mitä tuotejohtaminen on?
Tuotejohtaminen on liiketoimintalähtöistä tuotteen tai palvelun johtamista, jonka tavoitteena on maksimoida tuoteportfolion tuottama rahallinen arvo. Helpoin tapa ymmärtää tuotejohtamista lienee tarkastella tuotteen elinkaarimallia tai innovaatiosuppiloa ja miettiä, minkälaisia toimenpiteitä kussakin vaiheessa tarvitaan. Toisin kuin projektinjohtaminen, tuotejohtaminen on jatkuvaa toimintaa.