Contribyten toimitusjohtaja Henri Hämäläinen: ”Eniten tykkään tehdä töitä asiakkaidemme kanssa.”

21 marras 2017

Contribyten toimitusjohtaja Henri Hämäläinen: ”Eniten tykkään tehdä töitä asiakkaidemme kanssa.”

marras 21, 2017

Contribyten toimitusjohtaja ja tuotekehityksen konsultti Henri Hämäläinen näkee itsensä sivutoimisena toimitusjohtajana. Vaikka hän toimii yrityksen johdossa ja pyrkii jatkuvasti viemään firmaa eteenpäin, hän toteaa tykkäävänsä kaikkein eniten tehdä töitä juuri asiakkaidensa kanssa.

Haluan aidosti päästä kehittämään tiimien ja organisaatioiden toimintaa, ja auttamaan asiakkaitamme tekemään parempia ratkaisuja.

Tuotekehityksen konsultointia toimitusjohtajan pestinsä ohella tekevä Hämäläinen paljastaa tuntevansa laajasti erilaisia ketteriä toimintatapoja ja ymmärtävänsä sen, ettei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa toimia.

Kun tuntee valtavan määrän erilaisia menetelmiä, on helppo soveltaa osaamistaan erilaisten tiimien ja yritysten tarpeisiin. Tarvitaan iso kasa erilaisia toimintatapoja, jotta osataan käyttää oikeaan tilanteeseen oikeaa työkalua.

Tätä osaamistaan hän pääsee hyödyntämään erityisesti pitämissään koulutuksissa sekä asiakkaidensa konsultoinnissa.

Kattava pohja yliopistolta

Hämäläinen on opiskellut Jyväskylän yliopistossa, josta hän kertoo saaneensa hyvän pohjan työlleen. Monista eri aloista kiinnostunut Henri valmistui kauppatieteiden maisteriksi opiskeltuaan tietojärjestelmätieteitä, kauppatieteitä, laskentatoimea ja jopa hieman psykologiaakin. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli monta vuotta Nokialle, jossa oli mukana muun muassa Mobile TV -projektissa.

Se oli siihen aikaan alan kuuminta hottia – siitä piti tulla tulevaisuuden juttu. Se oli valtava hanke, jota yritettiin saada lentoon eri puolilla maailmaa.

Kun Mobile TV -trendi alkoi hiipua, Hämäläinen siirtyi multimedian puolelle. Toiminnan siirtyessä Nokialta Accenturelle, oli aika kuitenkin kypsä uusille haasteille. Contribyten perustajat Panu Ravolainen ja Lasse Mikkonen olivat jo pari vuotta aikaisemmin houkutelleet Henriä liittymään mukaan uuteen yritykseensä, ja lopulta hän siirtyikin tekemään töitä heidän kanssaan. Pari vuotta sitten Hämäläiselle ehdotettiin toimitusjohtajan pestiä, eikä hän omien sanojensa mukaan voinut jättää sellaista haastetta käyttämättä.

Silloin lähdin siis aktiivisesti kehittämään firmaa. Alkuaika oli todella haastavaa, mutta nyt kurssi on kääntynyt vahvaan nousuun. Tänä vuonna meille tulee 70% kasvua.

Utelias asenne työhön

Parhaaksi puoleksi Contribytellä työskentelyssä Hämäläinen mainitsee sen, että pääsee näkemään niin valtavan määrän erilaisia yrityksiä. Hän kertoo tehneensä töitä ainakin yli 50 firman kanssa, ja tavanneen vähintään 50 tai jopa 100 muuta yritystä. Siinä hän on päässyt todella näkemään, miten Suomessa tehdään töitä ja minkälaisia yrityksiä täällä on. Se on myös opettanut paljon eri toimialoista. ­

Olen sellainen luonne, että haluan jatkuvasti nähdä ja oppia uutta, ja täällä tulee joka kuukausi jotain uutta vastaan. Lisäksi olen päässyt tutustumaan todella moniin mahtaviin ihmisiin ja saanut jopa hyviä ystäviä. Se on työssäni kaikista parasta – että saan tavata niin paljon ihmisiä ja auttaa heitä.

Myös mieli avartuu koko ajan: mitä enemmän Henri näkee erilaisia firmoja, sitä enemmän hän huomaa ymmärtävänsä, kuinka paljon erilaisia toimintatapoja on oikeastaan olemassa.

Erilaisuus on rikkaus

Contribyten toiminta perustuu Hämäläisen mukaan luottamukseen siitä, että jokainen hoitaa hommansa ja asioita viedään itse maaliin asti. Lisäksi hänestä on tärkeää, että kaikki voivat pelata aidosti omilla vahvuuksillaan. Koko yrityksen toiminta lähtee Henrin mukaan siitä, että heillä on hyvin erilaisia osaajia, jotka omaavat todella vahvoja kokemuksia erilaisista aloista. Talosta löytyy sekä vahvaa akateemista tietämystä että pitkää käytännön kokemusta.

Kun kaikki erilaiset osaamiset kohtaavat, saamme yhdistettyä niistä todella laajan ja kattavan tarjonnan, jonka avulla voimme auttaa asiakkaitamme.

Lisäksi Contribyte on toiminut yli 300 yrityksen kanssa ja nähnyt heidän toimintamallejaan. Se on toimitusjohtajan mukaan sellainen vahvuus ja kilpailuetu, jota ei voi ottaa pois.

Jatkuvan oppimisen puolestapuhuja

Hämäläinen korostaa elinikäisen oppimisen sekä jatkuvan kehityksen merkitystä. Hänestä on aina hienoa, kun asiakkaalle esitetyt ajatukset tulevat jollain tapaa takaisin. Silloin huomaa, että asiakas on oppinut ajattelemaan uudella tavalla sekä soveltamaan uusia toimintatapoja. Henri toteaakin, että kun asiat on oppinut ymmärtämään, voi niitä alkaa soveltaa myös omassa toiminnassa. Hänestä on mahtavaa päästä näkemään, kun asiakkaan hankkeessa päästään uuden tiedon soveltamisvaiheeseen.

Lopuksi hän tiivistää:

Maailman muutosnopeus on tällä hetkellä kova ja paikallaan pysyminen ei todellakaan riitä. Pitää pystyä kehittymään nopeasti pysyäkseen perässä. Ihmisten pitäisi uskaltaa jatkuvasti haastaa itseään eteenpäin – se on ainoa tapa, jolla voi menestyä.    

 

Tutustu myös johtavaan konsulttiimme Harriin sekä konsulttiimme Anttiin.

 

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!