Valitse sivu

Contribyte tukee nuorta kumparelaskijaa Akseli Ahvenaista

22 maalis 2018

Contribyte tukee nuorta kumparelaskijaa Akseli Ahvenaista

maalis 22, 2018

Contribyte on mukana tukemassa Akseli Ahvenaista, yhtä lupaavimmista kumparelaskijoista Suomessa. 15-vuotias Akseli, lempinimeltään Axu, on yksi nuorimmista suomalaisista ammattimaisista urheilijoista ja hänen tavoitteenaan onkin saavuttaa kumparelaskun olympiavoitto vuoden 2022 kilpailuissa.

Akselin valmentajana toimii viimeisin alppilajien suomalainen olympiavoittaja, Janne Lahtela, ja parivaljakolle tulee vuodessa lähes 100 yhteistä leiri- ja kilpailupäivää. Tässä rinnalla Akseli tulee käymään lukiota joko Åren alppilukiossa tai Mäkelänrinteen urheilulukiossa, ja rakentamaan näin tulevaisuuttaan sekä koulun että urheilun suhteen.

Axu menestyi jo 2 vuotta sitten Contribyten sponsoroimassa wakeboard-kisassa

Sadan parhaan joukossa

Viime vuonna Akseli nousi jo sadan parhaan urheilijan joukkoon kumparelaskun miesten maailman -rankingissä ja sen ansiosta hän pääsi osallistumaan joulukuussa ensikertalaisena Rukalla järjestettyyn kumparelaskun maailmancupiin. Huhtikuun puolessa välissä Axulla on vielä tulossa SM-kilpailut Rukalla sekä kauden päätavoite, kumparelaskun nuorten MM-kilpailut Åressa, Ruotsissa.

Urheilullinen nuorimies

Kumparelaskun lisäksi Axu harrastaa kesäisin vesilautailua eli wakeboardingia, joka on myös suosiossa contribyteläisten keskuudessa. Myös tässä hän on edistynyt hurjaa vauhtia. Kesän 2018 ohjelmassa onkin muutamia kansainvälisiä wakeboard -kisoja sekä lajin suomenmestaruuskilpailut. Menoa ja meininkiä on siis luvassa myös tänäkin vuonna!

Akseli on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, ja hänen taipalettaan voi seurata niin Instagramissa (@axuahvenainen), Facebookissa kuin YouTubessakin. Jatkossa kerromme hänen kuulumisiaan myös täällä Contribyten blogissa.

 

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!