Akseli Ahvenaisen kisakuulumisia – Contribyten tukemana kohti olympialaisia

14 touko 2018

Akseli Ahvenaisen kisakuulumisia – Contribyten tukemana kohti olympialaisia

touko 14, 2018

Nuori kumparelaskija Akseli Ahvenainen treenaa kohti Pekingin talviolympialaisia Contribyten tukemana. Saimme Akselilta viestin, jossa hän kertoo menneen kauden kuulumisiaan niin urheilun kuin opintojenkin suhteen:

Mennyt kausi alkoi jännittävästi, kun pääsin osallistumaan ensimmäiseen maailman cup -kilpailuuni Rukalla joulukuun alussa. Harjoitusjakso ennen kilpailua meni hienosti ja sain hyviä laskuja alle. Itse kilpailu oli haastava erityisesti hyppyjen osalta, ja kisalaskussa en saanut laskua kontrolliin ensimmäisen hypyn jälkeen ja lasku päättyi ulosajoon. Hyvää kokemusta tuli roppakaupalla ja ensi vuonna yritän laskea maaliin saakka.

Seuraavana oli vuorossa Euroopan cup –kiertue ja yhteensä 15 kisaa, joissa tuli onnistumisia ja huonompia kilpailuja. Paras sijoitukseni oli 13. Ranskan Megevessä heti ensimmäisessä kisassa, ja kokonaissijoitukseni päätyi sijalle 30, joka ei ollut ihan niin hyvä, kuin olin tavoitellut.

Kauden päätavoitteeni olivat nuorten U 20 -ikäluokan MM-kilpailut Ruotsin Åressa huhtikuun alussa. Lähdin ensimmäisiin arvokisoihini hyvällä mielellä, koska paikka oli tuttu Duved, jossa olin kilpaillut usein ja rinne oli minulle mieluinen.

Saimme harjoitella kolme päivää ennen kisaa valmentajani Janne Lahtelan johdolla, ja laskut sujuivat koko ajan paremmin. Itse kisassa sain hyvän ja lähes puhtaan laskun ja sijoituin parhaana suomalaisena sijalle 19, vain muutaman pisteen päähän finaaleista.

Koska olosuhteet olivat erinomaiset ja suurelle osalle laskijoista rinne oli tuttu parin vuoden takaisista MM- kisoista, nousi taso erittäin korkeaksi. Kirkkaimmat mitalit menivät isäntämaan maailmancup- ja olympialaskijoille, ja muutenkin kokemus oli tällä kertaa valttia näissä kisoissa.

 

Kisojen aikana sain tiedon, että olin tullut hyväksytyksi Åren alppilukioon, joka on Ruotsin Olympiakomitean harjoituskeskus alppi- ja freestylelaskijoille. Koulu alkaa elokuussa ja se tarkoittaa muuttoa Åreen, omaan huoneistoon urheilijoiden asuntolassa. Samalla mahdollisuudet ja olosuhteet harjoitteluun paranevat merkittävästi, kun pääsen harjoittelemaan Ruotsin maajoukkueen kanssa ja samalla tutustumaan ruotsalaiseen lukioon.

Nyt pitää vielä ottaa loppukiri koulussa Suomessa ja valmistautua pian alkavaan wakeboard–kauteen.

Kiitokset Contribytelle tuesta matkalla Pekingin olympialaisiin ja nähdään rannalla!

Terveisin,

Axu

Contribyte toivottaa Axulle paljon onnea hienosta opiskelupaikasta sekä menestystä alkavaan wakeboard-kauteen. Tästä nuoresta urheilijasta kuullaan vielä!

Seuraa Axua Instagramissa nimellä @aksu.ahvenainen ja YouTubessa hänen omalla kanavallaan.

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!