Valitse sivu

Akseli Ahvenaisen kevättalvi täyttyy kilpailuista ympäri maailmaa

26 helmi 2019

Akseli Ahvenaisen kevättalvi täyttyy kilpailuista ympäri maailmaa

helmi 26, 2019

Contribyte tukee Akseli Ahvenaista, kumparelaskun nuorta lupausta, hänen tavoitteessaan kohti ammattimaista urheilu-uraa. 16-vuotias Akseli opiskelee ensimmäistä vuotta Åren Alppilukiossa Ruotsissa. Näin hän kertoo Contribytelle kuulumisistaan:

 

kumparelasku

 

Kisakausi 2019-20 on avattu!

Syksyn harjoittelukausi meni hienosti ja sain treenattua paljon vesihyppyjä ennen lumille siirtymistä. Lisäksi olen päässyt tekemään päivittäin 1–2 fysiikkatreeniä Åren Alppilukion loistavissa puitteissa ja hyvässä valmennuksessa. Testitulosten valossa suoritukset eivät kaadu ainakaan huonoon kuntoon. Koulunkäynti lukiossa on alkanut myös hyvin, vaikka läksyjä pitääkin tehdä enemmän, kuin mihin olen Suomessa tottunut.

Kilpailukauden avasi perinteisesti Rukan maailmancup. Olin kolmanneksi paras suomalainen, ja loppusijoitus oli 40, johon olin ihan tyytyväinen. Rukan kisan jälkeen oli vuorossa lähes parin kuukauden harjoitusjakso kotona Suomessa sekä lukiossa Åressa.

Helmikuun alussa alkoi vaativa ja tiivis Euroopan cup -kiertue, jossa onnistuin heti ensimmäisessä kisassa Taivalvaaralla pääsemään jopa palkintopallille Dual-kisassa. Sijoituin toiseksi, ja single-kisassa tulin päivää aiemmin kymmenenneksi. Tämän ansiosta ylitinkin mukavasti maajoukkueen karsintakriteerit haastajaryhmään sekä nuorten MM-kisoihin. 

Helmikuun loppupuolella kilpailin puolestaan kauden toisessa ja urani kolmannessa maailmancup-kisassa Japanin Tazawakossa. Kilpailu alkoi kohtuullisesti: saavutin sijan 32 ja olin kolmanneksi paras suomalaisista. Kisalaskussa otin hiukan liian varman päälle ja jäin 2 pistettä maailmancupin pistesijoista. Japanista matka jatkuu kuitenkin suoraan Kazakstaniin maailmancupin finaaleihin ja sieltä puolestaan Euroopan cupin finaaleihin. Euroopan cupissa kokonaissijoitukseni on 4. ennen viimeisiä kisoja ja tavoite on podium kokonaiscupissa.

Kauden päätavoitteeni on kuitenkin nuorten U20-ikäluokan maailmanmestaruus-kilpailut Italian Valmalencossa huhtikuun alussa. Siellä yritän parantaa viime keväistä sijoitustani ja tavoitella finaalipaikkaa sekä loppusijoitusta kahdeksan parhaan joukossa. 

Suuri kiitos Contribytelle tuesta, joka mahdollistaa panostukseni tähän kauteen!

Terveisin,

Axu

 

kumparelasku

 

Contribyte toivottaa Axulle paljon onnea tuleviin talven haasteisiin. Axun matkaa voit jatkossakin seurata Contribyten blogissa sekä Axun some-kanavilla Instagramissa, Facebookissa sekä Youtubessa. 

 

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!