Kumparelaskija Akseli Ahvenainen: “Hiihtäjät tehdään kesällä!”

1 loka 2019

Kumparelaskija Akseli Ahvenainen: “Hiihtäjät tehdään kesällä!”

loka 1, 2019

Nuori kumparelaskija Akseli Ahvenainen treenaa kohti Pekingin talviolympialaisia Contribyten tukemana. Saimme Akselilta viestin, jossa hän kertoo viime aikaisista kuulumisiaan:

 

Kesällä hiihtäjät tehdään!

kumparelaskija

Kesä on sujunut poikkeuksellisen hyvin harjoittelun merkeissä. Sain kesäkuussa Olympiakomitean urheilija-apurahan ja pystyin panostamaan ensimmäistä kertaa lumiharjoitteluun myös kesällä. 
 
Kouluni loppui kesäkuun puolessa välissä Ruotsissa ja pääsin treenaaman tehokkaasti fysiikkaa sekä vesihyppyjä. Lisäksi ohjelmaan kuului monipuolisesti tennistä, squashia, sulkkista sekä salitreeniä. Heti heinäkuussa matkustin Ranskan Tignesiin lumileirille, jossa sain yhteensä 12 laskupäivää kolmen viikon leirin aikana ja pääsin rauhassa hiomaan laskutekniikkaa ja hyppyjä. Samaan aikaan paikalla olivat muun muassa Ranskan, Englannin ja Sveitsin maajoukkuelaskijat, joten sain hyvää kiritystä huipputason laskijoilta, mitä oli tullut hakemaankin. Sen jälkeen oli kolmen viikon fysiikkajakso kotona ja sitten suuntasinkin jo Australian Perisheriin, maajoukkueen ensimmäiselle lumileirille ja Australian mestaruuskilpailuihin.
 
Matka Australiaan kesti lähes vuorokauden, mutta perillä odottivat keväiset hanget, joiden päälle oli juuri satanut noin metrin verran uutta lunta. Ihanteelliset olosuhteet ja huippukunnossa ollut kumpareikko antoivat mahdollisuuden hyviin treenilaskuihin. Tätä Toppas Dream -rinnettä pidetään yhtenä maailman vaikeimpana kumparerinteenä ja yläosasta se on jopa 32 astetta jyrkkyydeltään. Toisena päivänä sain pienen kolhun kylkeen ja pari kylkiluuta murtui, mutta lopulta menetin vain yhden laskupäivän kaatumisen johdosta. Samalla jouduin muuttamaan hyppyjäni siten, että kylkeen ei sattuisi, joten sain erittäin paljon harjoitusta korkki seiska- ja krossi back -hyppyihin normaalien back-full -hyppyjen sijaan.
 
kumparelaskijaKisat menivät tällä kertaa heikosti ja laskin ulos molemmilla laskuilla. Uudessa sekajoukkue -parikilpailussa pääsin sen sijaan laskemaan maailman parasta kumparelaskijaa ja hallitsevaa olympiavoittajaa sekä nelinkertaista maailmanmestaria vastaan, ja siinä sain aikaan kisan parhaan laskuni. Hävisin toki vielä, mutta siinä näki läheltä missä maailman ehdoton huippu menee ja miten hyvin pitää laskea, jos haluaa pärjätä maailman cupissa tulevana talvena. Lasku on ladattu minun instagram tililleni: @axuahvenainen.
 
Kun lepopäivinä pääsin vielä lainelautailemaan muun muassa kuuluisalla Bondi Beachillä, jäi reissusta erittäin hyvä maku suuhun. Nyt olen jo aloittanut koulun Åressa ja muuttanut uuteen kämppään, ja noin viikon kuluttua olen taas lumilla ja menossa Zermattiin, Sveitsiin toiselle maajoukkueleirille. 
 
Siellä on tarkoitus jatkaa siitä mihin Australiassa jäätiin ja saada hyviä laskuja ja hyppyjä alle ennen kauden alkua.
 
Tähän mennessä kausi on siis sujunut hyvin ja odotan innolla talven saapumista tänne pohjolaan. Kauden ja maailmacupin avauskisa käydäänkin perinteisesti kotimaisemissa Rukalla 7.12 eli itsenäisyyspäivän viikonloppuna ja Yle näyttää kisat suorana lähetyksenä sekä Areenalla. Kannattaa katsoa!
 
Terveisin,
 
Axu
 
 
Me Contribytellä aiomme ainakin katsoa Akselia Rukan kilpailuissa ja kannustaa häntä entistä huikeampiin suorituksiin! Tämän nuoren kumparelaskijan matkaa voit jatkossakin seurata täällä Contribyten blogissa sekä Axun omilla some-kanavilla Instagramissa, Facebookissa sekä Youtubessa. 
 
Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!