Valitse sivu

Jousiampuja Taru Kuoppa: ”Mielenkiintoinen kesä edessä!”

15 touko 2019

Jousiampuja Taru Kuoppa: ”Mielenkiintoinen kesä edessä!”

touko 15, 2019

Contribyte tukee jousiampuja Taru Kuoppaa hänen treenatessaan kohti Tokion Olympialaisia. Jännitys tiivistyy, sillä Olympialaisiin on enää vuosi aikaa ja edustuspaikat jaetaan tämän kesän kilpailuissa!

Saimme Tarulta viestin, jossa hän kertoo tulevan kesän suunnitelmistaan:

 

taru kuoppaTerveisiä ulkokaudelta!

Ulkokausi 2019 lähti käyntiin huhtikuun alkupuolella Romaniassa Euro-GP -kilpailuissa. Ajankohta oli aikainen, enkä ollut päässyt Suomessa vielä ulos harjoittelemaan kylmien kelien vuoksi. 

Tavoite Romaniaan lähdettäessä oli ensisijaisesti saada paikka Minskissä järjestettäviin European Games -kisoihin. Paikka varmistuikin, kun kaksi suomalaista oli toisen karsintakilpailun finaalissa. Kesäkuussa pääsen siis Minskiin toista kertaa järjestettäviin Euroopan kisoihin. Olin mukana myös 4 vuotta sitten Bakussa, jolloin kisat pidettiin ensimmäistä kertaa. 

Romaniasta jatkoin matkaa Sveitsiin. World Archeryn uusi harjoituskeskus sijaitsee Lausannessa, ja siellä tuli treenattua pari viikkoa. 

Sveitsistä palattua olikin aika valmistautua Shanghain maailmancupin osakilpailuun. Sain muutaman hyvän ulkotreenin kotona ennen lähtöä Kiinaan. 

Shanghain kisa on yksi maailmancupin kiertueen hienoimpia paikkoja. Alkukisa ammutaan stadionilla ja finaalit kauniilla puistoalueella. Finaaleihin ei vieläkään ollut asiaa, mutta itse kisa meni kuitenkin aika kivasti. Olen tehnyt talven aikana töitä tekniikan eteen, mutta paljon hommia myös mentaalipuolen vahvistamiseksi, ja tässä kisassa alkoi palaset loksahdella paikoilleen. On upea tunne kun tietää, että nyt ollaan menossa taas oikeaan suuntaan! 

taru kuoppaShanghaissa pääsin ampumaan omien kisojen päätteeksi vielä sekajoukkuekilpailun paikallisten ampujien kanssa. Ampujat olivat karsineet pääsystä kisaan ja joukkueessa oli kaksi kiinalaista, joista toinen oli junioriampuja ja toinen hieman vanhempi, sekä yksi ulkomaalainen ampuja. Tapahtumasta tehtiin juttu Kiinan televisioon, joten oli kiva päästä  mukaan. Uskon että kokemus oli erityisen mieleenpainuva myös paikallisille ampujille, jotka pääsivät ampumaan lajin huippujen kanssa. 

Maailmancupin kiertue jatkuu tällä viikolla Turkin Antalyassa. Antalya on aina ollut itselle mieluinen paikka kisata ja lähden erittäin hyvillä fiiliksillä reissuun. Antalyan jälkeen on parin viikon treenijakso, jonka jälkeen koittaa kauden pääkilpailut, MM-kisat Hollannissa. Hollannissa on jaossa puolet ensi vuoden Olympiapaikoista. Suurin osa paikoista jaetaan joukkueille, mutta myös muutamia yksilöpaikkoja on tarjolla. Paikoista taistelee toista sataa naista, joten kova kilpailu on edessä. 

Heti MM-kisojen jälkeen kisataan vielä Minskin European Games -kilpailut. Myös siellä on jaossa olympiapaikkoja. Tokion olympiaohjelmaan tulee uutena mixed team -parikisa, joka on ollut muissa KV-kisoissa jo vuosia. Minskistä jaetaan parhaalle parille olympiapaikat sekä sen lisäksi yksi yksilöpaikka. Suomesta kisoihin lähtee myös Samuli Piippo, joten pääsemme osallistumaan Samulin kanssa parikisaan. 

Minskin jälkeen onkin jo heinäkuu ja pääsen osallistumaan ensimmäiseen kotimaan kilpailuun. Se tulee olemaan SM-viikko Vantaalla. Kisassa ammutaan parikisan Suomenmestaruuksista ja parini on viime vuoden tapaan maajoukkuekaverini Antti Tekoniemi. YLE näyttää finaalit suorana Myyrmäen urheilukeskuksesta. 

Henkilökohtaisista Suomenmestaruuksista kisataan heinäkuun lopulla Kemissä. 

Tiivistahtinen ja mielenkiintoinen kesä edessä. Kiitos, että olette matkassa mukana! 

Taru

 

Kiitokset sinulle Taru, on hienoa päästä seuraamaan matkaasi kohti Olympialaisia! Contribyte pitää peukut pystyssä ja toivottaa Tarulle hurjasti onnea tulevan kesän kilpailuihin!

 

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!