Tärkein asia hyvän tiimin taustalla on uteliaisuus. Jos tiimi ei ole utelias, se tallaa samoja polkuja kuin aina ennenkin: se ei kyseenalaista ulkoa tulevaa tietoa, eikä sitä oikeastaan kiinnosta asiakkaan ongelmat. Uteliaat tiimit puolestaan avaavat uusia uria ja kokeilevat. Ja juuri kokeilun kulttuuri on ketteryyden taustalla!
Jiran testauslisäosat – näillä suosittu Jira taipuu myös testaajien tarpeisiin!
Atlassianin JIRA on nykyään suosituin järjestelmä softakehitystiimien työnohjaukseen. Eikä syyttä. Issuet, bugit, tarinat ja epicit ja niiden hallinta sekä workflow’n kustomointi on Jirassa helppoa. Softakehityksessä oleellinen työvaihe, mutta usein oiottu sellainen, on kehitetyn koodin testaus. Nykyään Jiraa voi käyttää myös testinhallintaan, joten mikset harkitsisi myös sen tekemistä Jiran puolella?
Scrum Masterit – hukka ja hätä näkyviin kärsimyskäärmeellä
Yksi asia kaikkien menestyvien ja hyvinvoivien tiimien taustalla on jatkuva parantaminen ja oppiminen. Jatkuva parantaminen ei ehkä ihan välttämättä vaadi säännöllisiä retrospektiiveja, mutta 2-4 viikon välein toistuvat retrosessiot ovat erittäin hyvä ”paineventtiili” tiimeille, jotka haluavat pysähtyä miettimään asioita rauhassa. Retrospektiiveihin on netti pullollaan kivoja tapoja, miten tiimin jäseniltä saa tuskapisteet ongittua esiin?
Mistä on hyvä tiimi tehty?
Meillä Contribytellä päätettiin, että tämän loppuvuoden teemaksi otetaan tiimien kehittäminen. Tästäpä seurasikin sitten nakki kirjoittaa blogeja tiimien parantamisesta. Mistä hyvät, tai jopa loistavat tiimit sitten on tehty? Tästä blogista löydät kehittämämme hyvän tiimin kaavan!
Lisäosa on olennainen osa Atlassianin tuotetta
Atlassianin Jira ja Confluence ovat tällä hetkellä suosituimmat työkalut ketterän kehittämisen suunnitteluun. Suosioon lienee monta syytä: aloittamisen helppous, työkalujen tuttuus, muokattavuus ja helppokäyttöisyys. Varmasti taloudelliset seikat ovat myös painaneet vaakakupissa: täysin läpinäkyvä hinnoittelu ja alhaiset käyttöönottokustannukset, kun tuotteet on hankittu pienelle käyttäjämäärälle. Kuitenkin suurin ja usein aliarvioitu Atlassianin tuotteiden vahvuus on niiden laajennettavuus lisäosilla. Tässä blogissa kerrommekin, mitä lisäosien kanssa kannattaisi ottaa huomioon!
Haetteko Product Owneria töihin? Lue tämä ensin!
Product Owner eli tuoteomistaja on ketterissä tuotekehitystiimeissä rooli, jonka vastuulla on edustaa asiakkaan ja stakeholdereiden ääntä tiimille ja priorisoida tiimin tekemistä. Ideana on se, että yksi henkilö kerää tietoa monista eri lähteistä ja keskustelee säännöllisesti monien ihmisten kanssa, jotta voi sitten tehdä päätöksiä siitä mikä on tärkeää: mitä tehdään ja mitä ei. Lisäksi Product Owner vastaa siitä, että tiimillä on aina valmiina aloitettavaksi hyvin määriteltyä ja tärkeää tekemistä.