Contribyten iloiset kesätyöntekijät

6 elo 2020

Contribyten iloiset kesätyöntekijät

elo 6, 2020

Meillä Contribytella oli ilo saada kolme pirteää nuorta kesätöihin. Tavoitteena oli, että nuoret saisivat hyvän työkokemuksen ja että me Contribytella saisimme uutta puhtia tekemisiimme ja edistettyä mm. markkinointimateriaalejamme.

Iitan, Mattiaksen ja Nicholaksen mielestä mukavinta oli melko vapaat työajat ja mahdollisuus tehdä töitä pääosin missä vain. Paikoiksi valikoituivat toimisto, jota kiiteltiin mukavaksi työympäristöksi, koti ja jopa mökki. ”Koin toimiston ilmapiirin rennoksi, ja toimisto oli mukavan näköinen.” Ainoita kaihertavia asioita oli nuoren makuun aikainen daily klo8.30 mentorin kanssa sekä istumatyö aktiiviselle nuorelle.
 
Nuoret ahkeroivat Canvalla oppaita, editoivat koulutusvideoita, yhtenäistivät Contribyten youtube-otsikkokuvia sekä käänsivät webbisivuja ja pari blogia. Diginatiivit osoittivat nopeaa työkalujen oppimista ja suoriutuivat töistä nuoruuden innolla. 
 
Nuoret uskovat, että työssä opituista asioista on hyötyä tulevaisuudessa:
”Oli kiinnostavaa tutustua nettisivujen dataan ja muuhun statistiikkaan sekä nähdä, miten nettisivut optimoidaan.”
”Opin, miten nettisivuja ja videoita editoidaan, jotta ne tulevat parhaiten Googlessa näkyviin.”
 
Mukavaa oli myös tietää, että työ, mitä teki, oli tärkeää. Vaikka välillä olisi ollut kiva tehdä jotain muutakin, työ ei ollut läheskään yhtä puuduttavaa kuin aiempi kesätyö hyllyttäjänä. Parasta oli se, että työstä ansaitulla palkalla oli tavoite: kauan haaveiltu mopo!
 
Ehkä myös – jos ei muuten, niin huomaamatta – nuoret oppivat kaikenlaista tuotekehittämisestä ja -johtamisesta. Nyt he eivät enää kysy, miksi aprillipilamme ”vesiputous 2.0” ei naurata, mitä palvelumuotoilu on tai mikä on kanban. Contribyte valjasti ilolla ja ylpeydellä tuleviin työkokemuksiin Confluencen osaajat, visuaaliset editoijat ja ehkäpä tulevaisuuden tuotekehityksen tulevat mesenaatit.
Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!