Valitse sivu

Älä ulkoista palvelumuotoilua – opettele se!

5 maalis 2018

Älä ulkoista palvelumuotoilua – opettele se!

maalis 5, 2018

Asiakaskokemus on niin tärkeä asia, että sitä ei kannata antaa ulkopuolisille. Toimiva tai valmis tuote ei enää yksin riitä. Tarvitaan positiivinen asiakaskokemus, koska päätöksen tuotteen tai palvelun erinomaisuudesta tekee käyttäjä tai asiakas. Jotta asiakkaan kokemus myötäilisi mahdollisimman paljon yrityksen tavoitteita, tarvitaan palvelumuotoilua.

Kun palvelumuotoilun osaaminen ja asiakasymmärrys ovat omassa talossa, taito ei valu ulkopuolelle ja säästyy rahaa.

Kun palvelumuotoilun osaaminen ja asiakasymmärrys ovat omassa talossa, taito ei valu ulkopuolelle ja säästyy rahaa. Asiakkaan mukaan ottaminen jo tuotekehityksen alussa ohjaa varmimmin haluttuun tulokseen. On tärkeää tuoda asiakasnäkökulmaa kaikille osastoille ja oppia kuljettamaan palvelua organisaation sisällä. Lue tästä viisi pointtia, miksi palvelumuotoilu on tärkeää.

Jotta asiakaskokemus saavuttaa tavoitteensa, tulee kehittää yrityksen palvelumuotoilun osaamista niin, että asiakkaan omistajuus. ml. asiakaskokemus, asiakasymmärrys ja asiakaslähtöisyys otetaan mukaan (tuote)kehitykseen jo alkumetreiltä.

Kuka osaisi sen parhaiten tehdä? Me väitämme, että sinä tai te itse omassa yrityksessänne.

 

Erilaiset tavat vastata palvelumuotoilun tarpeisiin:

 

Oma palvelumuotoiluyksikkö

Jos yrityksellänne on tuotekehityksessä, tuotejohtamisessa ja asiakasrajapinnassa aktiivisesti mukana toimiva palvelumuotoilutiimi, olette jo askeleen edellä muita.

Ei kuitenkaan ole helppoa toimia sisäisenä viestinviejänä osastolta toiselle ja saada kaikki kehittäjistä johtajiin ymmärtämään saman asiakkaan tarpeita. Contribyte tarjoaa apua ja valmennusta palvelumuotoilutiimin työn vahvistukseksi joko yhdessä tiimin kanssa tai valmentamalla yrityksen henkilöstöä sisäisesti palvelumuotoiluun ja asiakaslähtöiseen ajatteluun.

Haluamme olla palvelumuotoilutiimin työn tukena ja auttaa asiakaslähtöisen ajattelun valmentamisessa läpi organisaation. Näin saadaan yrityksen sisäinen palvelumuotoilu toimimaan tehokkaammin.

 

 

 

Osaaminen yrityksessä, tekeminen ostetaan

Joissain yrityksissä palvelumuotoilun osaamista on kasvatettu, mutta resursseja ei kuitenkaan ole kaikkeen tekemiseen. Palvelumuotoilun haltuunotto vaatiikin paljon ajattelutavan ja käytäntöjen muuttamista, joten apua on luonnollista hankkia. Tällöin koulutusten ja prosessien kehittämistä kannattaa hankkia ulkopuolelta.

 

Palvelumuotoilu puuttuu

 Emme kouluta palvelumuotoili-joita, vaan tuomme tarvittavan opin muiden asiantuntijoiden käyttöön.

Jos palvelumuotoilu ei ole teidän juttunne, miettikää pitäisikö olla. Jos yrityksenne arvoissa tai strategiassa lukee ”asiakas”, on aika nostaa palvelumuotoilu pöydälle. Emme kouluta palvelumuotoilijoita – vaan tuomme tarvittavan opin muiden asiantuntijoiden käyttöön. Valmennuksemme lähtee aina organisaation ja henkilöstön lähtökohdista. Palvelumuotoilun riittävä ymmärrys tuo jo tulosta kustannustehokkaasti. 

Jos kuitenkin tuntuu siltä, että joku ulkopuolinen tekisi palvelumuotoilun paremmin ja nopeammin, opi ainakin ostamaan sitä ymmärtämällä mistä on kyse. Samalla, kun opit palvelumuotoilusta, otat sen osaksi ydinkonseptianne, vaikka ulkoistaisitkin tekemisen. Asiakasymmärrys ja palvelumuotoilun kokonaisuus sellaisena kuin se nimenomaan toimii teille, on puoli voittoa.

 

Palvelumuotoilu kuuluu kaikille!

Menestystarinoita syntyy yrityksissä, joissa vastuu asiakaskokemuksesta kuuluu koko henkilöstölle. Tällä reseptillä saat asiakkaasi rakastamaan tuotteitasi ottamalla asiakaskokemuksen keskiöön jo alkumetreillä.

Palvelumuotoilun koulutuksemme sopii yritykselle tai tiimille, joka haluaa huomioida asiakasnäkökulman mahdollisimman ajoissa, sekä silloin, jos yrityksenne haluaa kehittyä aidosti asiakaslähtöisenä. Ohjaamme henkilöstöä myös varmistamaan palvelun sujuvan etenemisen yrityksen sisällä ja tarvittaessa myös ulos asiakaskokemuksen tuottamiseen asti. Tuloksena on aidosti asiakaslähtöinen yritys, joka tuottaa asiakaskokemusta kustannustehokkaasti.

 

Haluatko oppia lisää palvelumuotoilusta? Lataa kattava oppaamme alta!

Palvelumuotoilu & muotoiluajattelu -opas

Miten saadaan palvelumuotoilun ja muotoiluajattelun hyödyt käytäntöön

Maria Wan

Maria Wan

Palvelumuotoilun konsultti

Maria luotsaa Contribyten asiakkaita kohti vuorovaikutteisempia tiimejä sekä valmentaa asiakasymmärrystä. Marialla on kokemusta palveluiden suunnittelusta ja johtamisesta, monikulttuurisista ja kansainvälisistä toimintakentistä sekä poikkiorganisatorisen asiakaslähtöisyyden kehittämisestä. Täydellisenä kesäpäivänä Marian löytää fillaroimasta tenniskentälle tai havainnoimasta ihmisiä vieraassa ympäristössä. Maria ymmärtää Asiakkaita devaajista johtoryhmiin, teineistä mummoihin ja suomalaisista samoalaisiin. Lisää Mariasta voit lukea täältä.

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!