Konsultti Karo Salminen: ”Osaamisen ydin löytyy yrityksen tuotekehityksestä.”

11 huhti 2019

Konsultti Karo Salminen: ”Osaamisen ydin löytyy yrityksen tuotekehityksestä.”

huhti 11, 2019

Contribyten konsultti Karo Salminen opiskeli tietojärjestelmätiedettä Jyväskylän yliopistolla. Maisteriksi valmistuttuaan hän teki jatko-opintoja kognitiivisen neurotieteen parissa, kunnes päätyi Kansalliskirjastoon työskentelemään digitaalisten kulttuuriaineistojen säilyttämisen parissa. Siellä Karo työskenteli yli kymmenen vuotta, kunnes hänestä alkoi tuntua siltä, että kirjastopuoli on nyt nähty.

Huomasin Contribyten työpaikkailmoituksen Facebookista ja ajattelin, että tämähän vaikuttaa kiinnostavalta yritykseltä, Karo muistelee.

Contribytessä Karoa kiinnosti erityisesti tuotekehityksen parissa työskenteleminen.

Jos ajattelee yritysten toimintaa, niin kaikkein kiinnostavin puoli tapahtuu mielestäni juuri tuotekehityksen puolella. Siellä tutkitaan asioita ja luodaan uutta – siellä on yrityksen osaamisen ydin! perustelee Karo.

Työkaluosaamista kymmenen vuoden kokemuksella

Contribytellä Karo kuulu työkalutiimiin, joka tarjoaa tuotekehityksen työkaluja sekä niihin liittyviä palveluita alan yrityksille. Suosituimpia työkaluja ovat esimerkiksi Atlassianin ohjelmistot, joiden kanssa Karo työskentelee päivittäin. Työpäiviin kuuluu asiakkaiden ongelmien ratkomista sekä neuvomista työkalujen käytössä.

Atlassianin tuotteista Karolla on kertynyt kokemusta jo kymmenisen vuotta ja hän on myös suorittanut Atlassianin vaatimat sertifioinnit.

Sertifionti takaa sen, että henkilö on todella paneutunut Atlassianin tuotteisiin ja että hänellä on vähintään parin vuoden kokemus niiden käytöstä. Atlassianille on tärkeää, että heidän edustajansa ovat todella hyvin perillä tuotteista, Karo kertoo.

Ketterä työpaikka

Contribytessä Karoa kiehtoo erityisesti työnteon joustavuus sekä pienen yrityksen ketteryys. Julkisella puolella työskentelyn jälkeen tuntui motivoivalta, kun pienessä yrityksessä asiat tapahtuvat nopeasti ja tekemistä ohjaavia rakenteita ja riippuvuuksia on vähemmän.

Pienessä yrityksessä työntekijät pääsevät myös paremmin olemaan mukana päätöksenteossa sekä näkevät hyvin, millaista yritystoiminta on käytännössä, Karo selittää.

Contribyten arvoista Karo arvostaa erityisesti oma-aloitteista vastuullisuutta: sitä, että jokainen vastaa itse omasta työstään, ja että hierarkia on matala. Itseohjautuvuus sopii myös Karon omaan tapaan tehdä töitä.

Itseohjautuvuus ja oma-aloitteisuus sopivat muutenkin mielestäni hyvin itsenäiseen asiantuntija- ja tietotyöhön, Karo tarkentaa.

Pulmien ratkaisua ja suuria murroksia

Karon mielestä Contribyten vahvuus palveluntarjoajana on erityisesti vahva ratkaisukeskeisyys.

Pyrimme aina selvään ratkaisuun, joka auttaa asiakastamme eteenpäin. Lisäksi meillä on pitkä kokemus erilaisten yritysten kanssa työskentelystä, ja olemme yksi ainoista tuotekehitykseen erikoistuneista valmennustaloista!

Erikoistumista sekä erityisosaamista tarvitaan, sillä ohjelmistokehityksessä on tapahtunut suuri murros viimeisten reilun kymmenen vuoden aikana. Karon vielä opiskellessa järjestelmähankkeet tehtiin poikkeuksetta ns. vesiputousmallin mukaisesti.

Oli silmiä avaavaa nähdä, kun ketterä kehitys löi paradigmana läpi. Se on isoin muutos, joka järjestelmäkehityksessä on tapahtunut sen koko historian aikana. Nykyään ketterästä kehityksestä on yritetty tehdä suunnitelmallisempaa ja skaalautuvampaa esimerkiksi SAFen avulla. Lisäksi toimintaan on yritetty hakea tietynlaista ennustettavuutta, vaikka ohjelmistokehitystä onkin vaikea ennustaa ja suunnitella etukäteen, Karo pohdiskelee haastattelun lopuksi.

 

Tutustu myös koulutusvastaavaamme Timoon sekä konsulttiimme Ristoon!

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!