Konsultti Mauri Frestadius: “Dokumentaatio on tärkeä osa ohjelmistokehitystä!”

17 syys 2019

Konsultti Mauri Frestadius: “Dokumentaatio on tärkeä osa ohjelmistokehitystä!”

syys 17, 2019

Contribyten työkalutiimin uusin jäsen Mauri Frestadius opiskelee Helsingin yliopistossa tietojenkäsittelytiedettä. Työ Contribytellä on hänen ensimmäinen oman alan työpaikkansa, ja hän päätyi tehtävään Academic Workin kautta.

Contribyten ilmoitus vaikutti todella kiinnostavalta, joten päätin pistää hakemuksen menemään, muistelee Mauri.

Tällä hetkellä Mauri tekee ohjelmistokehitystä asiakkaan projektia varten ja viimeistelee työnsä ohella kandidaatin opintoja yliopistolla. Kanditutkielman hän teki algoritmisesta mekanismisuunnittelusta, joka Maurin mukaan voidaan nähdä peliteorian vastakohtana.

Algoritmisessa mekanismisuunnitelussa yritetään suunnitella peliä siten, että paras strategia pelaajalle antaa myös mekanismin omistajalle parhaan mahdollisen tuloksen ja maksimoi näin yhteisen hyvän, Mauri selittää. Olin opiskellut peliteoriaa jonkin verran ja ajattelin, että tämä voisi olla kiinnostava aihe.

 

Vitsikäs konsultti

Työntekijänä Mauri kuvailee olevansa mukava ja avulias – sekä hyvä huonojen vitsien kertomisessa. Vitsit taittuvat niin suomeksi kuin englanniksikin, sillä Mauri on käynyt peruskoulun ja lukion englannin kielellä.

Contribytellä hän on viihtynyt hyvin, vaikka paikka onkin vielä melko uusi.

Täällä on ollut tosi mukavaa! Ilmapiiri on rento, ja työntekijöihin todella luotetaan. Työnteko on joustavaa, ja jokainen voi päättää itse omista aikatauluistaan, Mauri kehuu uutta työpaikkaansa.

Rentouden ja joustavuuden lisäksi Mauri on iloinen mukavista kolleegoista, joihin hän on pikkuhiljaa päässyt tutustumaan työkavereiden palattua kesälomilta. Kesän aikana toimistolla oli nimittäin melko hiljaista, mutta syksyn myötä asiat ovat palanneet normaaleille urilleen.

 

Tuotekehityksen ammattiosaamista

Contribyten vahvuudeksi Mauri mainitsee laajan ammattiosaamisen: talosta löytyy tasokasta osaamista etenkin prosessien hallinnasta ja tuotekehityksestä.

Porukka osaa asiansa ja hallitsee hommansa. Tällöin kaikki toimii hyvin myös asiakkaan päässä, perustelee Mauri.

Asiakaskeissi onkin Maurin mielestä onnistunut silloin, kun asiakas on tyytyväinen saamaansa tuotteeseen tai palveluun, ja kaikki tapahtuu järkevästi ja sujuvasti. Tähän hän pyrkii myös omassa työssään.

 

Devaajan vinkki: Muista dokumentoida!

Asiakkaille Mauri haluaa vinkata erityisesti dokumentaation tärkeydestä. Usein käy nimittäin niin, että ohjelmistoa kehitettäessä unohdetaan dokumentointi kokonaan, ja henkilöstön vaihtuessa ollaankin sitten pulassa.

Kun softaa kehitetään, on tärkeää dokumentoida, miten ohjelmisto toimii ja miksi se toimii näin. Jos devaaja yhtäkkiä jääkin pois porukasta, on seuraavalla tyypillä todella vaikea päästä hommaan sisälle. Dokumentaatio on tärkeä osa ohjelmistokehitystä, joten sitä ei kannata unohtaa!

 

Tutustu myös konsulttiimme Karoon sekä teknologiajohtajaamme Lasseen!

 

Share This

Jaa tämä kollegoillesi

Jaa tämä postaus verkostoosi!